Ziņu arhīvs
< Aprīlis 2007 >
p o t c p s s
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
2024. gada 15. maijs
Vārda dienas: Sofija, Taiga, Arita, Airita

DIENAS LOZUNGS

Kungs, tu mums žēlsirdīgs, uz tevi ceram! Lai viņa roka ik rītu ir mūsu glābiņš posta
laikā!
Jes 33:2

Šie baltos tērpos – kas tad viņi ir un no kurienes nākuši? Es teicu: mans kungs, tu zini.
Un tad viņš sacīja: šie ir tie, kas nāk no lielām bēdām un ir mazgājuši savas drēbes un tās balinājuši Jēra asinīs. Un viņi nedz izsalks, nedz slāps vairs.
Atkl 7:13–14, 16

Jes 4:2–6
Ef 4:1–16
Mt 8:28–34

lasīt vairāk >

Dari to par godu Jēzum!

Ķermenis ir viena no skaistākajām dāvanām, ko Dievs katram no mums ir dāvinājis. Sports savukārt ir viens no labākajiem ceļiem, kā izkopt un attīstīt savu ķermeni, par to priecāties un slavēt Dievu par šādu brīnišķu dāvanu. Tieši tālab otrajās Lieldienās Rīgas Svētā Jāņa draudze rīkoja īpašu strītbola turnīru "Dari to par godu Jēzum".

"Es Tev pateicos, ka es esmu tik brīnišķi radīts, brīnišķi ir Tavi darbi, mana dvēsele to labi zina." (Ps 139:14)

Autore: Kristīna Soloha ("Svētdienas Rīts", Nr.15, 2007. gada 21. aprīlī)

Pasākums iesākās ar Rīgas iecirkņa prāvesta Erberta Bikšes un Rīgas svētā Jāņa draudzes mācītāja Ingus Dauksta sacītajiem Dieva Vārdiem. Tiem noslēdzoties ar Ingus Dauksta vadītu lūgšanu, Lieldienu strītbola turnīrs tika oficiāli padarīts par atklātu.

Turnīrā kopumā piedalījās 14 komandas no četrām draudzēm: Rīgas Jaunās Sv. Ģertrūdes draudzes, Rīgas Mārtiņa draudzes, Rīgas Doma draudzes un Rīgas Sv. Jāņa draudzes. Komandu ievērojamās atšķirības vecuma, pieredzes, kā arī auguma izmēru ziņā gan netraucēja radīt azartiskas un interesantas situācijas spēles laukumā. Tā, piemēram, mazās jaunkundzes no komandas "Dieva mazuļi" nebūt nesatraucās, ka laukumā jāsatiekas ar komandu, kuras sastāvā ir par viņām divas trīs reizes garāki puiši.

Bērni, jaunieši un pieaugušie kopīgi apvienoja spēkus, izveidojot arī vairākas ģimeņu komandas. Laukumā tikās gan "Cīnītāji" un "Žiperīgie", gan "Jautrā Ģertrūde" un "Jautrais Jānis", gan "Ērgļi" un "Rīgas Gaiļi", un turnīrā bez patiesa sacensību gara tikpat svarīgs bija vienkāršs spēles prieks un galu galā arī kaut kas līdzīgs putna lidojumam – gan tiešā nozīmē daudzajos lēcienos augšup pie basketbola groza, gan arī priekpilnā pateicībā Tam Kungam par lielisko dienu.

Tajā pašā laikā cīņa par uzvaru izvērtās negaidīti aizrautīga un sīva. Līderpozīcijās izvirzījās četras komandas – "Jaunā Ģertrūde" un "Jautrā Ģertrūde" (no Rīgas Jaunās Sv. Ģertrūdes draudzes), kā arī "Garais Jānis" un "Ērgļi" (no Rīgas Sv. Jāņa draudzes), kuras savā starpā tad arī sacentās par Lieldienu strītbola turnīra čempionu titulu.

Izlozes kārtībā pusfinālā uz laukuma satikās "Jaunā Ģertrūde" ar "Ērgļiem" un "Garais Jānis" ar "Jautro Ģertrūdi". Jau šajā kārtā aktīvā un trauksmainā spēles gaita nepārprotami liecināja par komandu līdzvērtīgi spēcīgo sagatavotību. Ar atraktivitāti un mundrumu patīkami izcēlās arī strītbola līdzjutēji. Īpaši jāatzīmē Rīgas Jaunās Sv. Ģertrūdes draudzes dzīvespriecīgais un saliedētais, ar taurēm, bungām un plakātiem ekipētais jauniešu bariņš, kā arī Rīgas Sv. Jāņa draudzes karsējmeiteņu ansamblis ar iestudētu deju priekšnesumu.

Abu pusfināla pāru spēcīgākās komandas – "Ērgļi" un "Jautrā Ģertrūde" – tikās fināla turnīrā, kurā vēl trauksmainākas spēles ietvaros notika sacensība par uzvarētāja lauriem. Kad pat pēc papildlaika izspēlēšanas rezultāts abu komandu starpā vēl joprojām bija pilnīgi vienāds, uzvarētājs tika noskaidrots soda metienu sacensībā. Tajā pārsvaru guva Rīgas Sv. Jāņa draudzes komanda "Ērgļi", tādējādi kļūstot par Lieldienu strītbola čempioniem un Rīgas jaunās svētās Ģertrūdes draudzes komandu "Jautrā Ģertrūde" atstājot godpilnajā otrajā vietā.

Gan uzvaras, gan piedalīšanās prieku pavisam noteikti vairoja pasākuma organizatoru Diānas Tilānes un Ingas Ermansones sarūpētās bagātīgās un krāšņās dāvanas, par kurām pateicība arī katram dāsnajam strītbola turnīra ziedotājam, Rīgas Sv. Jāņa draudzes vadībai, bet pāri visam – Dievam, kurš uzklausīja lūgšanas un vadīja visu uz izdošanos. Katrs strītbola turnīra dalībnieks saņēma atzinības diplomu par piedalīšanos, savukārt zeltains uzvarētāja kauss ar greznu vīnogu ķekaru nonāca katras klātesošās draudzes īpašumā. Tādējādi vēlreiz skaisti tika atklāts pasākuma galvenais vadmotīvs par to, ka patiesībā neatkarīgi no kādu sacensību rezultātiem, uzvarētāji esam mēs visi – ja vien ejam un dzīvojam kopā ar Jēzu, kurš ir pasaules Uzvarētājs.

Strītbola pasākuma "Dari to par godu Jēzum" ietvaros priecēja arī muzikālā programma ar kristīgo reperu Āķa un Gačo piedalīšanos, ka arī kopīgā Dieva slavēšana mūziķu Vinetas Vītolas un Daces Kašas vadībā. Tika izpildīta arī Daces Kašas īpaši šim strītbola turnīram sacerētā himna "O, Dievs". Turklāt pasākuma noslēgumā visus klātesošos pārsteidza turnīra īpašās viešņas – Amerikas latvietes Ilzes Luno (Luneau) – basketbola bumbu šovs. Viņa ir vienīgā sieviete pasaulē, kura vienlaikus prot driblēt sešas basketbola bumbas. Ilze ar saviem priekšnesumiem ir uzstājusies NBA čempionātu spēļu starplaikos. Turklāt viņa ir arī brīnišķīga kristiete un savos basketbola šovos aktīvi iesaista ne tikai skatītājus, bet arī Dieva Vārdu, pie tam tik patiesi, vienkārši, saistoši un starojoši, ka smaids iegulst gan sejā, gan sirdī.

Kā atklāj Rīgas Sv. Jāņa draudzes mācītājs Ingus Dauksts, ir ideja šāda veida pasākumu padarīt par tradīciju un turklāt arī izvērst ievērojami plašāku, pārkāpjot konfesionālās un ģeogrāfiskās robežas. "Doma ir noorganizēt strītbolu publiski, vasarā uz ielas vai parkos ar visu konfesiju un visas Latvijas kristiešu draudžu komandu līdzdalību," viņš stāsta. "Tas būtu evaņģēlisks pasākums, ietverot mūziku, spēli, Dieva Vārdu, paneļdiskusijas par tēmām un basketbola šovu, turklāt tas varētu norisināties divas dienas."

Lai Dievs dod, ka ar Viņa palīgu plāni pārtop realitātē, bet tikmēr jau pavisam drīz gaidāms kāds cits ar sportu un bumbām saistīts pasākums – 3. Latvijas Basketbola turnīrs LELB draudzēm 28.-29. aprīlī Talsos.

Foto: Ingrīda Briede


Ziņa publicēta 2007.04.24 14:45.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »