2024. gada 19. marts
Vārda dienas: Jāzeps

Luterisma mantojuma fonds ir izdevis kārtējo mācītāja Guntara Baikova grāmatu “Bībele kā Kristus liecība”

iesūtīts: 2016.08.01 13:24

Šajā grāmatā autors aplūko ļoti svarīgus jautājumus par Vecās un Jaunās Derības kanonu vēsturisko veidošanos, par “citiem” evaņģēlijiem, kuri netika iekļauti kanonā, par to, kā lasīt un skaidrot Bībeles tekstus un vai Bībeles liecība ir uzticama. Šāda rakstura grāmatas ir liels retums latviešu valodā un tāpēc esam īpaši priecīgi un pateicīgi autoram par viņa ieguldīto darbu.
Autors par šo grāmatu raksta:

“Kristieši tic, ka Bībele ir vienīgais nekļūdīgais avots un pamats gan ticībai, gan dzīvei. Tas var šķist pārspīlēti un nesaprotami. Tas nozīmē ne mazāk kā to, ka Bībelē tiek meklēti padomi gan kā uztvert šo realitāti, gan kā vadīt ikdienas gaitas. Vai nav par daudz sagaidīts no vienas senas grāmatas?
Nē, ja Bībele patiešām ir Dieva atklāsme un vienreizējs vēstījums katram cilvēkam. Taču – kā gan šādu apgalvojumu varētu pārbaudīt, kā zināt, ka Bībeles vārdos uz mums runā pats Radītājs? Šie un līdzīgi jautājumi daudzu gadu garumā urdīja arī šīs grāmatas autoru.

“Bībele kā Kristus liecība” ir mēģinājums rast atbildes. Šodien, 21. gadsimta sākumā, mēs zinām daudz. Socioloģija un vēsture, arheoloģija un antropoloģija, lingvistika un teoloģija –  tās visas norāda uz vienu – Bībeles vēstījumu lielā mērā var pārbaudīt, to var saprast un ir saprātīgi tam uzticēties kā avotam un pamatam gan ticībai, gan dzīvei.”

Guntars Baikovs ir Austrālijas luterāņu baznīcas mācītājs. Mūsu Latvijas lasītājiem viņš ir pazīstams ar divām citām grāmatām, kuras sarakstīja kopā ar savu sievu Janu, proti, “Laulība starp radīšanu un mūžību” un “Bērni: svētība un pienākums”.

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »