2024. gada 19. marts
Vārda dienas: Jāzeps

Jauna grāmata “Dievs, pasaule un cilvēks: Reformācijas atziņas mūsdienu baznīcai”

iesūtīts: 2017.11.15 10:41

Luterisma mantojuma fonds ir publicējis kārtējo Guntara Baikova, luterāņu mācītāja Austrālijā, grāmatu “Dievs, pasaule un cilvēks: Reformācijas atziņas mūsdienu baznīcai”. Ievadvārdos sadaļā par Mārtiņa Lutera atziņām, autors raksta:
“Ar savām maņām un prātu apzināmies, ka dzīvojam laikā un telpā. Pamazām esam iemācījušies gan telpā, gan laikā gluži labi orientēties. Paralēli Radītāja iedibinātajam laika dalījumam gados, sezonās, mēnešos un dienās, esam to sadalījuši arī stundās, minūtēs un sekundēs. Attālumu aprakstām centimetros, metros un kilometros, lai gan neviena no šīm mērvienībām nepastāv radībā pati par sevi. Ja palūkosimies apkārt, nekur dabā neredzēsim nedz minūtes, nedz metrus. Visas šīs atskaites sistēmas ir cilvēku radīti palīglīdzekļi, lai labāk orientētos pasaulē, kurā dzīvojam. Nenoliedzami tie ir ļoti noderīgi.

Ikviens, kurš mēģina ieraudzīt pasauli ar Dieva acīm, lūkojoties caur Bībeles vēstījumu, sastopas ar līdzīgu izaicinājumu: kādās kategorijās lai izsaka Bībeles atklāto realitāti, kā kodolīgi noformulēt svarīgākās atziņas, lai tās būtu viegli un skaidri saprotamas, kādas “mērvienības” izmantot, lai labāk orientētos Rakstu vēstī?

Šeit vislielākā pateicība jāizsaka Luteriskās reformācijas teologiem, jo īpaši Dr. Mārtiņam Luteram. Pamatojoties Baznīcas gadu simtos un tūkstošos krātajās Bībeles izpētes atziņās, ar Svētā Gara palīdzību viņam izdevās noformulēt Bībeles “metrus” un “minūtes”. Viņš radīja konceptuālus ietvarus, kuri palīdz ne tikai skaidri saprast, bet arī vienkāršā veidā paskaidrot, kas un kāds ir Dievs, kā Dievs darbojas šodien, kāda ir Dieva radīšanas kārtība jeb iecere cilvēku dzīvei, kas un kāds ir cilvēks, kāds ir cilvēka dzīves mērķis, kā arī daudzus citus svarīgus jautājumus, kā tie darīti zināmi Dieva atklāsmē Bībelē. Par to arī ir šī grāmata.

Lai Dievs Svētais Gars palīdz Dr. Mārtiņa Lutera domas un atziņas, šos Reformācijas lielākos dārgumus, caur šīs grāmatas vārdiem ne tikai uztvert un saprast, bet arī sirdī paturēt un likt lietā, darot par mācekļiem visas tautas un mācot tām visu, ko Jēzus pavēlējis.”

Nododam šo fonda jauno grāmatu mūsu lasītāju rokās un ļoti ceram, ka tajā jūs smelsieties padomu un spēku savai kristīgās dzīves realizācijā ikdienas dzīvē.
Arī šo grāmatu jūs varat iegādāties LMF birojā (EUR 4.00), kā arī AMNIS un IHTIS kristīgajos grāmatu veikalos.

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »