2024. gada 19. marts
Vārda dienas: Jāzeps

Grāmata "Augšāmcelšanās svētkus gaidot"

iesūtīts: 2021.01.15 14:24

Gatavojoties Gavēņa laikam, kas sāksies Pelnu dienā - 17.februārī un noslēgsies Kristus Augšāmcelšanās svētkos 4.aprīlī, Limbažu draudze izdevusi grāmatu „Augšāmcelšanās svētkus gaidot”. Tajā Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas bīskaps emeritus Pāvils Brūvers apkopojis tekstus Lielā gavēņa laikam. Ik dienai grāmatā atrodams Dieva vārds, pārdomas, lūgšana, jautājumi sirdsapziņas izmeklēšanai un pamudinājums labākai ikdienai. Tā kā Lieldienas katru gadu ir citā datumā, tad grāmatā datumi nav minēti, bet ar šogada datumiem var iepazīties klātpievienotajā grāmatzīmē.

Grāmatas teksti tapa gatavojoties  pagājušā gada aprīlī paredzētajam svētceļojumam uz Svēto Zemi, kura garīgais vadītājs būtu bijis bīskaps emeritus Pāvils Brūvers. Svētceļojums pandēmijas dēļ ir pārcelts jau divas reizes, ar cerību, ka tas varētu notikt šogad. Taču teksti tika sagatavoti un publicēti Limbažu draudzes sociālajos tīklos un vairākās vacapa grupās un guva lielu atzinību no lasītāju puses. Paldies bīskapam Pāvilam Brūveram par ziedoto laiku un darbu tekstu tapšanā! Pateicoties zviedru draugu ziedojumiem ( mācītāja Magnusa Olsona draudzes locekļi) un vairāku cilvēku brīvprātīgam darbam – korektore Liene Kalviša, maketētājs Ivars Cišs, fotogrāfi Uldis Muzikants un Pēteris Alksnis, teksti varēja tikt izdoti nelielā grāmatiņā.

Grāmatā lasāms, ka Lielais gavēnis ir laiks, kad sagatavojam sirdis Lieldienām, lai varētu šo notikumu piedzīvot ne kā pārejošu svētku brīdi, bet gan, lai Kristus nāve un Viņa augšāmcelšanās kļūtu par paliekošu mūsu personisko pieredzi. Tam palīdz dažādas ārējas apņemšanās – arī šādu tekstu lasīšana un pārdomāšana, bet svarīgākais ir tas, kas notiek katra sirdī.

Ja vēlaties iegūt grāmatiņu savā īpašumā, vai pasūtīt savai draudzei, lūdzu sazināties ar Ingrīdu Briedi, kas organizēja grāmatas izdošanu, tel.26163210.

Grāmatu iespējams nosūtīt gan caur Latvijas pastu, gan pasta stacijām.

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »