2024. gada 19. marts
Vārda dienas: Jāzeps

Jauna grāmata "Grāmatiņa par gudrību – meditācija par pirmo bausli"

iesūtīts: 2019.05.31 17:06

Luterisma mantojuma fonds ir izdevis kārtējo mācītāja Guntara Baikova grāmatu "Grāmatiņa par gudrību – meditācija par pirmo bausli". Lūk, ko autors saka par šo grāmatu:

"Gudrākais no mirstīgajiem, kuru kājas minušas šo zemi, slavenais ķēniņš Salamans, savās meditācijās rakstīja, ka gudrība ir vērtīgāka par zeltu. Kā iemantot šo dārgumu? Saskaņā ar Dieva Radītāja atklāsmi Bībelē gudrības sākums nav meklējams nekur citur kā bijīgā attieksmē patiesā Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara priekšā. Savukārt bijība Dieva priekšā nav nekas cits kā paļāvīga paklausība Dieva atklātajai gribai, kā tā īsi apkopota desmit baušļos. Ne velti Psalmu grāmata iesākas ar apgalvojumu, ka svētīgs ir tas cilvēks, kurš par Dieva bauslību domā dienām un naktīm.

Savukārt Dr. Mārtiņš Luters, Svētos Rakstus studējot, bija nonācis pie atziņas, ka visa bauslība ir apkopota pirmajā bauslī. Tieši pirmā baušļa dziļāka izpratne gudrību alkstošajiem atklātu gan to, kāds ir patiesais Dievs, gan to, kas esam mēs, Viņa radība, un kādai dzīvei, attiecībām un uzdevumiem esam radīti.

Šajā grāmatā apkopotās meditācijas par pirmo bausli ir pierakstītas cerībā, ka tās varētu palīdzēt dziļāk iepazīt trīsvienīgo Dievu un pirmā baušļa atziņu gaismā skaidrāk izprast pašiem sevi, lai kā Dieva izredzētie un mīļotie, Dieva vārda un Svētā Gara spirdzināti, mēs pieaugtu gan bijībā Dieva priekšā, gan patiesā gudrībā un spētu gan svētīgi aizvadīt šeit atvēlēto laiku, gan izcīnīt uzvaru labajā ticības cīņā."

Guntars Baikovs ir pabeidzis Lutera akadēmiju Rīgā, studējis doktorantūrā Sentluisas konkordijas teoloģijas seminārā un ir luterāņu mācītājs Austrālijas Luteriskajā baznīcā. Misijas biedrības “Radošā Vārda Sadraudzība” līdzdibinātājs. Vīrs Janai, tētis Annai, Agnesei, Betijai, Dāvidam un Danielam, vecaistēvs Ellai un Aleksandram, Gunāra un Māras dēls. Vairāku grāmatu autors. Atkarīgs armvrestlinga fans un grāmatu tārps.

Šo un citas fonda izdotās grāmatas varat iegādāties IHTIS un AMNIS kristīgajos grāmatu veikalos, kā arī fonda birojā.

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »