Ziņu arhīvs
< Aprīlis 2007 >
p o t c p s s
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
2024. gada 16. maijs
Vārda dienas: Edvīns, Edijs

DIENAS LOZUNGS

Tu no savām istabām dzirdini kalnus, tava darba augļi piepilda zemi.
Ps 104:13

Kad tie bija papilnam paēduši, viņš sacīja saviem mācekļiem: "Salasiet pāri palikušo
maizi, lai nekas nepazustu. Tie salasīja un piepildīja divpadsmit grozus ar maizes gaba- liem, kas paēdušajiem bija palikušas pāri no piecām miežu maizēm.
Jņ 6:12–13

Zah 4:1–14
Ef 4:17–32
Mt 9:1–8

lasīt vairāk >

Ģimenes svētki šogad iesākas ar konferenci skolotājiem

Sestdien, 21. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 18.00 Latvijas Zinātņu akadēmijā, Akadēmijas laukumā 1 notiks vispārizglītojošo skolu skolotāju konference "Ģimene – Latvijas lepnums un spēks". Konference notiek "Ģimenes svētku 2007" ietvaros.

Konferences mērķis ir akcentēt jautājumus, kas skar situāciju Latvijas ģimenēs un veicināt skolotāju līdzdalību ģimenes kā vērtības stiprināšanā Latvijā.

Ar priekšlasījumiem konferencē piedalīsies:

● Bērnu un ģimeņu lietu ministrijas Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja Laila Rieksta–Riekstiņa ar priekšlasījumu "Skolotāja loma bērna problēmu identificēšanā", jo tieši skolotāji bieži vien ir pirmie, kas bērna attieksmē, uzvedībā pamana problēmas, kuru sakne meklējama ģimenē.

● Teologs un ģimenes psihoterapeits Sandis Ratnieks ar priekšlasījumu "Ģimene kā skola". Viņš savā priekšlasījumā runās par to, ka pirmā skola bērna dzīvē ir ģimene un pirmie skolotāji – tēvs un māte. Skola un skolotāji var papildināt to, kas tiek apgūts ģimenē.

● Mācītājs Edgars Mažis un kristīgās audzināšanas maģistre Kristīne Maže ar priekšlasījumu "Ģimene pārmaiņu laikos: kā atrast ceļu vienam pie otra un visiem kopā?"

● "Krīzes grūtniecības centra" dibinātāja un vadītāja Marika Bērtule ar priekšlasījumu "Krīzes Grūtniecības centra apmācības programma jauniešiem".

● Psiholoģijas un Bībeles pasniedzējs no Zviedrijas Wally Schoon, kurš uzstāsies ar diviem priekšlasījumiem – "Dievs kā Ģimenes izcelsmes avots" un "Mājas – vieta, kur Dievs kļūst redzams", atgādinot par ģimeni kā Dieva izveidotu institūciju un par to, ka mājas ir vienīgā patiesā vieta, kur ģimene var piepildīt savu misiju.

Konferences organizatori cer, ka priekšlasījumi skolotājiem dos ne vien jaunas atziņas, bet arī mudinās viņus nenolaist rokas to daudzo problēmu priekšā, ar kurām ikdienā jāsaskaras un kuras būtu jārisina ģimenei un skolai savstarpēji labvēlīgā sadarbībā.

Uz konferenci aicināti visi vispārizglītojošo skolu un kristīgo skolu skolotāji, kuri pašlaik strādā skolās. Piedalīšanās konferencē ir bez maksas, bet vēlams iepriekš pieteikties pa tālruni 7205268 darba dienās no 9.00 līdz 17.00.

Ģimenes svētki "Ģimene – Latvijas lepnums un spēks" tiek organizēti jau otro gadu. Svētku ideja ir atbalstīt tradicionālās ģimenes vērtības un apliecināt, ka stipra ģimene ir mūsu tautas spēka un laimīgas nākotnes pamats. Šogad atšķirībā no aizvadītā gada svētku programma būs daudz plašāka un pasākumi notiks ne tikai Rīgā, bet arī reģionos, un aptvers daudz plašāku auditoriju.


Ziņa publicēta 2007.04.19 22:38.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »