Ziņu arhīvs
< Janvāris 2009 >
p o t c p s s
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
2024. gada 27. maijs
Vārda dienas: Dzidra, Dzidris, Gunita, Loreta

Lādezerā notiek Alfas nometne

Lādezera skolā uz Alfa kursu nometni pagājušonedēļ pulcējās 24 dalībnieki. Viņi bija tik dažādi gan pēc vecuma, gan interesēm, tomēr viņus visus vienoja vēlme iepazīt Kristus vēsti vairāk. Par dalībnieku izjūtām un viedokļiem raksta Ingrīda Briede laikrakstā "Auseklis" Limbažos.

"„Es ņemu savus vārdus atpakaļ!”, saka limbažniece Inta Siliņa. Pirms nometnes viņa bažījās, vai viņa, vairs nebūdama jaunieša gados, jutīsies labi nometnē, kur dažas dienas iznāk būt ārpus ierastās vides un savām mājām. Inta bija viena no 24 dalībniekiem Alfas kursu nometnē Lādezera skolā, no 16.- 18.janvārim. Dalībnieku vidū bija gan skolnieki, gan darba cilvēki, un pensionāri. Viņus visus vienoja tas, ka viņi vēlas vairāk uzzināt par kristietību, un tādēļ apmeklē Limbažu luterāņu draudzes namā sestdienās notikušos Alfa kursu, kurā piedalās arī baptistu draudzes pārstāvji.

Alfa kurss ir nodarbību cikls, kas cilvēkus atraktīvā un praktiskā formā iepazīstina ar kristīgās ticības pamatiem. Tas ir adresēts gan cilvēkiem, kas aiz ikdienas dimensijas vēlas ieraudzīt ko vairāk, vēlas rast atbildes uz vissvarīgākajiem savas dzīves jautājumiem, gan arī tiem, kas atrodas garīgās pasivitātes situācijā. Alfa kurss sastāv no vienpadsmit vakaru nodarbībām un vienas nedēļas nogales. Alfa kurss ir populārs visā pasaulē, Latvijā tas ienācis pirms desmit gadiem un nu notiek daudzās draudzēs.

Nedēļas nogale viesmīlīgajā Lādezerā aizsākās ar kopīgām vakariņām un filmu. Šo dienu garumā lekcijas par Svēto Garu lasīja luterāņu mācītājs Magnuss Olsons, baptistu sludinātājs Jānis Kalējs un viesis - Valmieras Sv. Sīmaņa draudzes mācītājs Kārlis Zikmanis. Lekcijās dzirdēto dalībnieki pārrunāja mazajās grupās, kuras vadīja draudžu locekļi. Grupām ik pa brīdim pievienojās arī mācītāji, kuriem bija iespējams uzdot visus radušos jautājumus kā: „Kas ir meditācija?”, „Kā veidot savu lūgšanu dzīvi?”, un citus.

Nometne bija arī ļoti muzikāla, daudz tika kopīgi dziedāts, dziesmām braši skanēt palīdzēja jauniešu ansamblis, ar klavierēm, ģitārām, bungām un skanīgām balsīm. Savukārt sestdienas vakars atklāja, ka nedēļas nogales dalībnieki ikviens ir talantīgs un radošs – vakara gaitā izskanēja gan Daces Reiznieces, Jāņa Ansona un Lāsmas Olsones muzikālie priekšnesumi, Ainas Meijas skandētā dzeja, bet mazās grupas bija sagatavojušas skečus, kas caur smiekliem lika aizdomāties par tādām nopietnām lietām kā izvēle, atbildība, un pamats, uz kā ceļam savas dzīves.

Mazo grupu dalībnieki ir tā sadraudzējušies, ka apsver iespēju turpināt tikties mājas Bībeles studiju grupās, vai arī piedalīties nākošo kursu komandā. 7.februāra vakarā plkst.18.00 notiks noslēguma vakars pašreizējam Alfa kursam, kas reizē būs arī jaunu kursu sākums. Uz vakaru aicināts ikviens interesents, kas vēlētos tuvāk iepazīt alfa kursus un apmeklēt tos."

Autores foto.


Ziņa publicēta 2009.01.29 09:30.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »