Ziņu arhīvs
< Janvāris 2009 >
p o t c p s s
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
2024. gada 27. maijs
Vārda dienas: Dzidra, Dzidris, Gunita, Loreta

Interneta portāls aicina informēt par Rīgas vēsturi

Darbu sācis jauns interneta portāls "www.citariga.lv", kura galvenais uzdevums ir, izmantojot mūsdienu tehnoloģiju iespējas, iepazīstināt ar Rīgas vēsturiskā centra un priekšpilsētu vēsturi un kultūru. Visi ir aicināti piedalīties projekta attīstībā, iesūtot fotoattēlus un atmiņas par konkrētu vietu vai notikumu. Īpaši saistoši tas varētu būt Rīgas draudzēm.

Jaunā portāla pārstāve Inese Meijere norāda, ka portāls apmeklētājiem piedāvā iespēju iepazīties ar Rīgu dažādos veidos - lasot Rīgas vēstures enciklopēdiju, spēlējot tematiskās spēles, pārbaudot zināšanas interneta aptaujās vai gluži vienkārši iepazīstoties ar ievērojamākajām apskates vietām.

Lielākajai daļai cilvēku Rīgas kultūras vēsture un vēsture pārsvarā asociējas tikai ar Vecrīgu. Tomēr Rīgas robeža sniedzas daudz tālāk par ierasto Vecrīgu un vēsturisko centru.

Arī ārpus ierastajām robežām ir ko redzēt - Sv.Jēzus luterāņu baznīca ir viena no lielākajām koka baznīcām Eiropā, Borisa Grebenščikova lūgšanu nams ir lielākais vecticībnieku dievnams pasaulē, bijušās Sarkankalna slimnīcas ēkas glabā liecības par pirmo psihiatriskās dziedniecības iestādi Latvijā mūsdienīgā izpratnē, Svētās Trīsvienības pareizticīgo baznīca Āgenskalnā 1932.gadā tika nokrāsota okersarkanā krāsā, lai vizuāli labāk iekļautos apkārtējā arhitektūrā, un tā ir tikai maza daļa no savdabīgā Rīgas kultūras mantojuma, kuru ir vērts iepazīt, apgalvoja Meijere.

Pašlaik jaunajā portālā ir publicēta tikai pamatinformācija par četriem no vairāk nekā 40 Rīgas vēsturiskajiem rajoniem.

Piesaistot nepieciešamo finansējumu, informāciju par visiem Rīgas vēsturiskajiem rajoniem plānots publicēt līdz 2014.gadam. Visi interesenti ir aicināti piedalīties projekta attīstībā - iesūtot fotoattēlus un atmiņas par konkrētu vietu vai notikumu.

Publicēts:  LETA, Aila Ādamsone 

Ziņa publicēta 2009.01.22 16:37.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »