Ziņu arhīvs
< Decembris 2008 >
p o t c p s s
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
2024. gada 26. aprīlis
Vārda dienas: Alīna, Sandris, Rūsiņš

DIENAS LOZUNGS

Bīsties Dieva un ievēro viņa baušļus, jo tas ir viss, kas cilvēkam jādara!
Māc 12:13

Jēzus atbildēja: "Augstākais ir: klausies, Israēl, Kungs, mūsu Dievs, ir vienīgais Kungs. Un mīli
Kungu, savu Dievu, no visas sirds un no visas dvēseles, un ar visu prātu, un ar visu spēku. Otrs ir šis: mīli savu tuvāko kā sevi pašu. – Par šiem augstāka baušļa nav.
Mk 12:29–31

2Moz 34:18–35
1Tes 3:1–13
Mt 5:27–37

lasīt vairāk >

Jauna grāmata par laulības biblisko pamatu

Luterisma mantojuma fondā ir iznākusi jauna kristīga grāmata „Laulība: starp Radīšanu un mūžību”. Grāmatas autors, mācītājs Guntars Baikovs norāda, ka Dieva atklāsme Bībelē nepiedāvā konkrētas atbildes uz visiem jautājumiem, kādus saistībā ar laulību būtu iespējams izdomāt un uzdot. Tomēr šajā grāmatā ir mēģināts īsumā aplūkot tās lietas, kuras tiek skaidri atklātas, lai mēs spētu izprast laulības būtību un tās pareizu lietojumu.

""Jo, ko neprātīgie iekāro, tas viņus nogalina, un ģeķus pazudina viņu pašu pārgalvība.” (Spam 1:32). Mēs dzīvojam neparastā laikā. Nereti šķiet, ka tas pieder pie „labā toņa” – apšaubīt un noniecināt vērtības, kuras jau kopš Radīšanas bijušas par pamatu stabilas sabiedrības pastāvēšanai; rīkoties tieši pretēji Dieva Radītāja iedibinātajai kārtībai. Redzi, mēs gribētu būt gudrāki, progresīvāki, nākotnes cilvēki ar plašāku skatu, kuriem pagātnes šaurais skatījums uz lietām vairs neder. Bet varbūt tomēr tikai neprātīgie un ģeķi, kas neizprot Radītāja dibināto kārtību?

Tā ir mūsu kopīga nelaime, mēs visi lielākā vai mazākā mērā nicinām Radītāja pamācības. Šāda attieksme neizbēgami nes rūgtus augļus mūsu dzīvēs. Dievs iesākumā visu labi darīja, arī laulība tika dibināta mūsu labad. Diemžēl, neizprotot laulības būtību, nedz saprotot cik lielu svētību Dievs caur to mums vēlas dāvāt, mēs apzogam paši sevi, atņemam gan sev, gan saviem pašiem tuvākajiem un mīļākajiem daudz laimes un prieka piepildītus mirkļus. Kā neprātīgie un ģeķi.

„Luterisma Mantojuma Fonda” izdotajā grāmatā „Laulība: starp Radīšanu un mūžību” tās autori sarunas formā ir mēģinājuši aplūkot, ko Dieva vārds saka par laulību. Vai vīrs netika galā ar saviem pienākumiem, kad Dievs būvēja viņam palīgu, - sievu? Vai „aizliegtais auglis” tiešām ir aizliegts? Kā tas iespējams, pakļauties viens otram? kurš tad beigu beigās ir „galva” laulībā? Ar kuru brīdi laulība iesākas un kad tā faktiski jau vairs neeksistē? Ko darīt, ja laulība izjukusi tevis dēļ?

Uzreiz gan jāsaka, ka Dieva atklāsme Svētajos Rakstos – Bībelē – nepiedāvā konkrētas atbildes uz visiem jautājumiem, kādus saistībā ar laulību būtu iespējams izdomāt un uzdot. Tomēr šajā grāmatā mēģināts īsumā aplūkot tās lietas, kuras mums ir skaidri atklātas. Un to nav maz. Varētu pat teikt, ka pilnībā pietiekami, lai mēs spētu izprast laulības būtību un tās pareizu lietojumu. Kā prātīgi, ne kā ģeķi," norāda mācītājs Guntars Baikovs. 

Grāmata Mg. theol. Voldemāra Lauciņa vērtējumā: "Mācītāja Guntara Baikova un viņa sievas Janas sarunas veidā tapusī grāmata ir vērtīgs ieguvums lasītājiem, kuri vēlas uzzināt vai atsvaidzināt savas zināšanas par laulības biblisko pamatu. Grāmata iedrošina lasītāju izvēlēties mūsdienās ne tik populāru ceļu – meklēt atbildes jautājumiem par laulību Rakstos, ne ārpus tiem. Ieskats katram laulātajam un laulībai kopumā nozīmīgajā radīšanas un grēkā krišanas stāstā bagātina lasītāja izpratni par vīra un sievas attiecību ikdienu un laulības vērtību Dieva acīs."

Grāmatu var iegādāties Luterisma mantojuma fondā, vairāk informācijas www.lmf.lv.

 

Ziņa publicēta 2008.12.04 11:15.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »