Ziņu arhīvs
< Oktobris 2008 >
p o t c p s s
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
2024. gada 09. maijs
Vārda dienas: Klāvs, Einārs, Ervīns

Piemineklis prāvestam Jānim Liepiņam

Saulainā rudens sestdienā, Rīgas Meža kapu Mācītāju kalniņā tika atklāts tēlnieka Bruno Strautiņa veidotais kapa piemineklis prāvestam Jānim Liepiņam. Tas īstenots ar Rīgas sv. Jāņa un Rīgas Doma draudzes ziedojumu palīdzību un aicina ikvienu dalīties atmiņās. Par mācītāja piemiņas godināšanu raksta Kristīna Soloha laikrakstā "Svētdienas Rīts".

„Ieeita pa šaurajiem vārtiem, jo vārti ir plati un ceļš ir plats, kas aizved uz pazušanu, un daudz ir to, kas pa tiem ieiet.” Mt 7:13

Pie šiem vārdiem savā kalpošanā cieši turējās Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas mācītājs, ilggadējs prāvests, daudzu iemīļotais Jānis Liepiņš. Tieši tālab nupat atklātajā viņa kapa piemineklī simboliski attēloti šaurie vārti, durvis, kas savieno šo pasauli ar nākamo.

Saulainā rudens sestdienā, klātesot lielam pulkam cilvēku, kas mīlēja prāvestu Jāni Liepiņu, Rīgas Meža kapu Mācītāju kalniņā tika atklāts tēlnieka Bruno Strautiņa veidotais kapa piemineklis. Īstenots ar Rīgas sv. Jāņa un Rīgas Doma draudzes ziedojumu palīdzību, tas aicina ikvienu, kam mīļas atmiņas par prāvestu Liepiņu, neaizmirst, atcerēties un glabāt sevī dzīvu piemiņu.

Cilvēka dzīves skaistums ir dot godu Dievam, pat pašam esot jau mūžībā. Prāvestam Jānim Liepiņam tuvā baznīcas dziesma „Kas tur ap troni pulcējas” gaišās sieviešu ansambļa balsīs, Rīgas sv. Jāņa draudzes mācītāju Jura Zariņa un Ingus Dauksta un Rīgas Doma draudzes mācītāja Elija Godiņa vadītais svētbrīdis un stiprinājuma vārdi, kā arī prāvesta korporācijas „Latvia” goda sardze pie pieminekļa – tas viss kā pateicība Dievam par Viņa darbu šajā mācītājā.

Košiem ziediem gulstot pie jaunā pieminekļa un pēdējiem atklāšanas pasākuma viesiem vēl pulcējoties pie kapavietas, izskanēja Jāņa Zīrupa mežraga spēlēta melodija „Tumša nakte, zaļa zāle” – Jāņa Liepiņa iemīļotākā latviešu tautasdziesma. Bet piemineklis atgādina par gaismu, kas gaida aiz durvīm, aiz šaurajiem vārtiem.


Ziņa publicēta 2008.10.14 12:01.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »