Ziņu arhīvs
< Oktobris 2008 >
p o t c p s s
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
2024. gada 09. maijs
Vārda dienas: Klāvs, Einārs, Ervīns

Tagad Rīgā ir arī centrs kristīgiem jauniešiem

Rīgas iedzīvotāju lielāko daļu veido gados jauni cilvēki. Daudzi no viņiem galvaspilsētā dzīvo, liela daļa apmetušies uz mācību vai uz dažādu meklējumu laiku. Ar jaunā centra ideju neformālā veidā publika tiks iepazīstināta šajā nedēļas nogalē - 17. un 18. oktobrī. Par to, kurp Rīgā doties kristīgam jaunietim un kur atrast vietu atpūtai sev iederīgā vidē stāsta jaunizveidotā Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas (LELB) Jauniešu centra vadītājs mācītājs Krists Kalniņš.

“Ar LELB Jauniešu centra ideju neformālā veidā plašāku publiku iepazīstināsim 17. un 18.oktobrī, kad piedāvāsim ļoti interesantu projektu-izrādi „Himna mīlestībai“, kurā spēlēs divi Dailes teātra aktieri Rēzija Kalniņa un Ģirts Ķesteris, kā arī piedalās  talantīgie mūziķi Ainārs un Ilze Rubiķi.  Šī izrāde ir kā pieteikums Jauniešu centra pamata idejai, ka gribam piedāvāt apmeklētājiem runāt par garīgiem jautājumiem un kristīgo pasaules uztveri netradicionālā valodā  un veidā." 

Mācītājs K.Kalniņš arī uzsver, ka topošajam LELB Jauniešu cenram būs arī citi uzdevumi. To ir iecerēts veidot kā vietu, kura ir atvērta un kurā ir “jaunietim draudzīga“ vide.

“Katram jaunietim ir ļoti svarīga vide, kurā viņš dzīvo un atrodas. Jo īpaši, ja tā ir saistīta ne tikai ar viņa dzīves telpu – kopmītnēm, studijām u.t.t., bet arī ar vietu, kurā viņš grib atpūsties, satikties ar draugiem, vai darīt to, kas viņam patīk. Un, ja šādu vietu Rīgā ir grūti atrast jaunietim, kurš savu dzīves uztveri nesaista ar kristīgām vērtībām, tad kristīgi ticīgam jaunietim tādu atrast ārpus Baznīcas ir gandrīz neiespējami. Par šiem jautājumiem ir domājušas visas kristīgās konfesijas, un arī mēs šajā brīdī esam gatavi piedāvāt alternatīvu risinājumu. Jāpiebilst, ka Jauniešu centrs ir vēl tikai tapšanas stadijā, un tāpēc esam gatavi meklēt  un atrast dažādus variantus kā šo projektu attīstīt iespējami labāka veidā," norāda LELB Jauniešu centra vadītājs.

Šajā nedēļas nogalē 17. un 18. oktobrī plkst. 19.00 ikviens tiek aicināts uz izrādi “Himna mīlestībai”. Izrāde notiks LELB Jauniešu centrā Mārstaļu ielā 10, Rīgā. Ieeja pret ziedojumiem ar iespēju „paņemt līdzi kaut ko no centra“!

Papildus informācija arī LELB Jaunatnes nozares un Jauniešu nozares mājas lapā www.lelb-jaunatne.lv 

Ziņa publicēta 2008.10.13 16:05.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »