Ziņu arhīvs
< Oktobris 2008 >
p o t c p s s
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
2024. gada 09. maijs
Vārda dienas: Klāvs, Einārs, Ervīns

Koru sadziedāšanās Kungam par godu

Sestdien, 4.oktobrī, Liepājas Lutera baznīcā skanēja Pļaujas svētku un Reformācijas dienas ieskaņai veltītais Grobiņas iecirkņa koru sadziedāšanās koncerts. Dziesmās vienojās Sakaslejas, Vaiņodes, Priekules, Gramzdas, Liepājas Lutera un Sv. Annas baznīcu kori. Par sadziedāšanos un iespaidiem laikrakstā "Svētdienas Rīts" vairāk raksta Laura Priede no Liepājas Lutera draudzes.

„Celies, topi apgaismota! Jo tava gaisma nāk, un Tā Kunga godība uzlec pār tevi.” (Jes 60:1) – ar šādiem vārdiem pavadīts, sestdien, 4. oktobrī, Liepājas Lutera baznīcā izskanēja Grobiņas iecirkņa koru sadziedāšanās koncerts, kas bija veltīts Pļaujas svētku un Reformācijas dienas ieskaņai. Kopīgās dziesmās vienojās Sakaslejas, Vaiņodes, Priekules, Gramzdas, Liepājas Lutera un Sv. Annas baznīcu kori, kuru dziedājums radīja mīlestības un siltuma pilnu noskaņojumu ikvienam koncerta apmeklētājam.

Koncerta atklāšanas uzrunu teica Liepājas diecēzes bīskaps Pāvils Brūvers, kurš uzsvēra, ka šāds koncerts ir reize, kad kopīgās slavas dziesmās mēs izsakām pateicību mūsu Kungam par Viņa žēlastību caur mūsu pašu darbu. Bīskaps aicināja arvien atcerēties Reformācijas vēsti, ka mēs esam taisnoti savas ticības dēļ uz savu Glābēju Kungu Jēzu Kristu, ne darbiem. Koru sadziedāšanās izskanēja kā pagodinājums Dievam, un nepārprotami katram, kurš klausījās, dziedāja un priecājās, bija par svētību.

Lutera draudzes mācītājs Raitis Šēners pauda pārliecību, ka šāda veida koncerts ir vienojošs pasākums, kur luterāņu draudzēm būt kopā vienprātībā un sadraudzībā. Laikā, kad cilvēka ticība arvien tiek pārbaudīta, mums ir dota iespēja sanākt kopā, slavēt un pagodināt Dievu, dziedāt slavas dziesmas mūsu Pestītājam un Glābējam, nostāties zem krusta, kas ir mūsu ticības pamatā. Raitis Šēners aicināja rast ceļu atpakaļ pie Dieva, kā to savā laikā piedzīvoja mūsu Reformācijas tēvs Mārtiņš Luters – paņemt no jauna rokās Bībeli, jo Vārds aizved cilvēku līdz patiesībai. Mums kā luteriskās mācības mantiniekiem no jauna jāuzceļ krusts – dižais Jēzus darbs, un šāda sadziedāšanās būtu lieliska tradīcija, caur kuru mēs varētu Dievam pateikt „Paldies!”.

Kopīgā lūgšanā vienoja Liepājas Sv. Trīsvienības katedrāles dekāns Pēteris Kalks.

Koncerta gaitā izskanēja M. Lutera luterāņu himna „Dievs Kungs ir mūsu stiprā pils”, sena skotu garīga dziesma „Tas Kungs ir mans gans”, Volfganga Amadeja Mocarta „Dod mums mieru”, Ērika Ešenvalda „Pie Tava krusta”, Stimmena „Tevi pielūdzam Kristu”, Līdaka „Par svētu dzīvi”, Džuzepes Verdi koris no operas „Nabuko”, Šūberta „Svēts ir, svēts ir” un Andra Eniņa „Mūsu Tēvs”. Ar savu sniegumu priecēja diriģenti Raitis Cukurs, Inga Almane un Jānis Almanis, ērģelniece Līga Pūķe, kā arī solisti Jānis Almanis, Gita Švingere un Lelde Lutere. Brīnišķīgu atmosfēru uzbūra Centra pamatskolas ceturto un piekto klašu skolēni.

Pasākuma idejas autore ir Sv. Annas draudzes locekle Agra Dārzniece, bet scenāriju veidoja Vita Pētersone no Lutera draudzes. Šāds kopdarbs pierāda, ka kopā veidota un „izauklēta” iecere realizējas, ja mūsu vidū ir mūsu Kungs, ja mēs ļaujam Viņam darboties caur mums, lai paši baudītu darba augļus. Kopdarba rezultāts bija vienreizējs, dziesmu siltums un vārdu spēks pildīja katra sirdi. Ikviens jutās ielīksmots, un sirdīs iemājoja prieks, jo mums taču ir par ko pateikties un slavināt Dievu.

Jācer, ka sadziedāšanās kļūs par ilggadēju tradīciju, kad kopīgās dziesmās vienosies turpat visi Kurzemes luterāņu baznīcu kori un ansambļi. Milzīgs paldies pasākuma organizētājiem un dalībniekiem, kā arī tehniskajiem darbiniekiem, kuri kopīgiem spēkiem veidoja un īstenoja neaizmirstamu piedzīvojumu. Dieva svētību turpmākajos meklējumos!


 

Ziņa publicēta 2008.10.13 10:04.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »