Ziņu arhīvs
< Oktobris 2008 >
p o t c p s s
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
2024. gada 09. maijs
Vārda dienas: Klāvs, Einārs, Ervīns

Siena talka, uzpucēšanās un slavēšanas dziesmas Aizkrauklē

Pagājušonedēļ, no 3.-5. oktobrim aizritēja nu jau par tradīciju kļuvušais pasākums „Es nebaidos palīdzēt”. Šoreiz projekts tapis LELB Jaunatnes nozarei sadarbojoties ar Aizkraukles Kristus spēka draudzi. Aptuveni 45 jaunieši no visas Latvijas devās turp, lai nesavtīgā misijā palīdzētu Skrīveru sociālās aprūpes centram un Aizkraukles vecākā gada gājuma ļaudīm. Par dalību projektā vairāk stāsta tā dalībniece Rasa Ansonska.

“Trīs dienu laikā esam paspējuši sakopt baznīcu Pļaujas svētkiem, apciemot vecos ļaudis un iemācīties daudz kā jauna. Piektdienas vakars bija vairāk kā iepazīšanās vakars. Izstaigājām Aizkraukli un noklausījāmies vairākas lekcijas. Divas no tām vadīja Roberts Otomers, bet vienu Agrita Otomere un vienu Kristus spēka draudzes mācītājs Ainārs Spriņģis. Līdz ar to esam ne tikai palīdzējuši, bet arī daudz gudrāki kļuvuši! Sestdienas rītā mundri un atpūtušies palīdzējām draudzes talkā. Vēlāk ap pusdienlaiku devāmies uz pansionātu un pie vecajiem ļaudīm.

Skrīveru sociālās aprūpes centrā tikāmies un runājāmies ar daudziem jaukiem cilvēkiem, pat divas reizes koncertiņus sniedzām. Toties jaunieši, kuri tikās ar cilvēkiem, kas dzīvo vieni, palīdzot un uzklausot, piedzīvoja daudz jautru brīžu. Piemēram, Lāsmiņai un Līgai bija jātaisa manikīrs un jāieveido tantiņai matu sakārtojums. Rihards, Viktorija, Jānis un Kristīne brauca traktorā uz siena vezuma. Ļoti pūlējās Armands, uzrakdams zemi.

Tāpat arī citi jaunieši darīja daudz ko aizraujošu. Sestdienas vakaru pavadījām uzklausot cits cita pieredzi un dodoties pārsteigumiem pilnā pārbaudījumā. Vakara aktivitātes bija izveidotas kā stafete, kurā katra komanda izcēlās ar savu oriģinalitāti. Katrs saņēma pa pārsteiguma balviņai un pārguris devās gulēt.

Svētdienas rītu aizvadījām Pļaujas svētku dievkalpojuma noskaņās, aktīvi kalpojot dievkalpojumā – dziedājām slavēšanas dziesmas.

Projekta veiksmīgajā norisē izsakām pateicības Aizkraukles novada domei par finansiālo atbalstu, prāvestam Aināram Spriņģim par organizatorisko palīdzību semināra veidošanā, pāri visam liela pateicība Dievam, kas dod spēku un gudrību šo projektu turpināt!

Tiekamies nākamajā projektā. Informāciju var uzzināt LELB virsvaldē: Jaunatnes nozarē, Interesējoties pie savas draudzes jauniešu vadītājiem vai aktīvi lasot Svētdienas Rītu!”  

Rasa Ansonska, projekta „Es nebaidos palīdzēt” dalībniece

Foto no LELB Jaunantes nozares arhīviem.


Ziņa publicēta 2008.10.08 12:30.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »