Ziņu arhīvs
< Septembris 2008 >
p o t c p s s
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
2024. gada 27. aprīlis
Vārda dienas: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas Jēzus draudzes svētki: 370 gadi ar Jēzu

Sākot ar šodienu, Jēzus draudze atzīmē savas pastāvēšanas 370. gadadienu. Svētku nedēļa, kas norisināsies laikā no 22. līdz 28.septembrim, iecerēta ļoti daudzveidīga un norisēm bagāta - svētku organizēšanā iesaistījušās visas draudzes nozares.

”Cik mīlīgas ir Tavas māju vietas, ak, Kungs Cebaot! ”  /Ps.84:2/

Jēzus baznīcas torņa smaile Daugavmalā slejas kopš 1638. gada, kad šeit tika uzcelts un iesvētīts pirmais draudzes dievnams. Kā daudzi atceras, pirms diviem gadiem, 2006. gadā Jēzus draudze atzīmēja jubileju ar arhibīskapa Jāņa Vanaga dalību svētku dievkalpojumā, par godu pirmās Jēzus baznīcas pamatakmens ielikšanai, kas notika 1636. gadā.

Svētku nedēļā, no 22. līdz 28.septembrim, katra diena sāksies ar svētbrīdi dievnamā plkst.8.00, kur katram pirms dienas darbiem un gaitām būs iespēja šo dienu likt Dieva rokās. Savukārt katru vakaru baznīcā būs īpašs svētku pasākums, ko gatavos kāda no draudzes darbības nozarēm. 

Pirmdienas vakarā būs Lūgšanu vakars, kurā visi aicināti būt kopā lūgšanās, skanēs kamermūzika. Otrdiena iecerēta kā Svētdiena skolas diena ar atraktīvu vakara pasākumu, kurš liks ikvienam – atkal vai no jauna – iejusties Svētdiena skolas nodarbībā.  

Trešdiena paredzēta kā Jēzus draudzes Vēstures bagātību diena - ar izstādi par  draudzi un dievnamu cauri gadiem, ar ekskursijām pa dievnamu un ar saistošu sadraudzības vakaru par mūsu draudzes vēsturi šodienas skatījumā. Ceturtdiena būs Mūzikas diena, kurā varēs baudīt bagātīgu muzikālu vakaru ar vairāku viesu piedalīšanos.

Piektdiena būs Jēzus draudzes jauniešu pārziņā un šajā vakarā esam iecerējuši mūzikas un evaņģelizācijas pasākumu ārā pie mūsu baznīcas. Tajā būs daudz mūzikas, liecību un sadraudzības, kurā vēlamies dalīties ar mūsu tuvākajiem kaimiņiem - baznīcai apkārtējo ēku un apkaimes iedzīvotājiem.

Sestdienas vakarā notiks draudzes svētku noslēguma pasākums, ar pārsteigumiem bagātu koncertu un Dieva Vārdu no mūsu draudzes pirmsākumiem. Vakarā piedalīsies gan mācītāji, kas izauguši Jēzus draudzē, gan vairāki viesmākslinieki, gan mūsu māsu draudžu pārstāvji. Un, protams, kas tā par dzimšanas dienu bez tortes?! Būsim kopā sadraudzībā līdz vēlam vakaram.

Ar svētdienas Svētku dievkalpojumu noslēgsim Jēzus draudzes jubilejas nedēļu, pateicoties par to, cik ļoti Dievs ir bijis žēlīgs draudzei visus šos gadus, cik daudz svētību esam saņēmuši! Tāpēc savā priekā un pateicībā vēlamies dalīties arī ar citām draudzēm, ar katru mūsu viesi no tuvienes un tālienes, kas būs ar mums kopā šajā svētku nedēļā. 

Visi laipni aicināti uz jubilejas pasākumiem Jēzus draudzē! 

Lelde Kupce, Rīgas Jēzus ev. lut. draudze


 

Ziņa publicēta 2008.09.22 12:36.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »