Ziņu arhīvs
< Septembris 2008 >
p o t c p s s
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
2024. gada 27. aprīlis
Vārda dienas: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latviešu draudze Īrijā gatavojas pirmās gadadienas svinībām

Pļaujas svētkos, 5.oktobrī, Latviešu draudze Īrijā svinēs pastāvēšanas pirmo gadadienu. Viesojoties Latvijā, par plānotajiem svētku pasākumiem un draudzes dzīvi stāsta Latviešu draudzes Īrijā mācītājs Uģis Brūklene.

Mācītājs Uģis Brūklene uz Latviju dodas tikai pāris reizes gadā: “Man tie ir komandējumi, kad jāpaveic dažādi organizēšanas darbi, tiek norunātas daudzas tikšanās. Šoreiz draudzes pārstāvji man lūdza atvest kristīgo literatūru, audio ierakstus Bībeles studijām, palīdzēt nokārtot saimnieciskas lietas. Līdz ar to šīs dienas Latvijā kā vienmēr ir ļoti aizņemtas, tomēr to, ko emocionāli gūstu šeit, es nevaru saņemt Īrijā.”

Par situāciju Īrijā mācītājs stāsta, ka esot tālu prom no mājām, cilvēki ir atvērtāki būtiskām pārdomām par savu dzīvi – kādas tad ir viņu galvenās vērtības? Rodas aicinājums atrast jaunu saturu un šīs izvēles ar kādu apspriest. Uz dievkalpojumiem Dublinā Latviešu draudzē Īrijā nāk arī tie luterāņi, kuri ir draudzēs Latvijā, citu konfesiju pārstāvji un cilvēki, kuri vēl nav pieņēmuši kristīgo ticību.

"Situāciju Īrijā var salīdzināt ar ūdeni tuksnesī – pārlieku lielā sausumā tas vai nu neiesūcas zemē, vai pazūd uzreiz. Līdzīgi ir ar kristīgo vēsti. Visbiežāk cilvēki skumst pēc ģimenēm, viens pēc otra, vai arī nerod piepildījumu jaunajā darba vietā. Šobrīd Īrijā bezdarbs ir augstāks nekā Latvijā, un stabilāk jūtas tie, kuriem ir noslēgti darba līgumi, viņi darba vietu samazināšanas gadījumā vismaz saņem pabalstu,” stāsta mācītājs Brūklene. Viņš arī atklāj, ka dievkalpojumos parasti ir ap 40 cilvēkiem, daudzi braucot no tālienes un arī sezona varot ietekmēt apmeklētāju skaitu.

Pirmās gadadienas svinības Latviešu draudzē Īrijā iecerētas trīs dienu garumā – piektdienas vakarā, 3.oktobrī, būs sadraudzības vakars, savukārt sestdien būs lekcijas un darbs grupās. Tēmas ir izvēlētas atbilstoši Apustuļu darbos minētās pirmās draudzes četriem pamatelementiem – pastāvēt apustuļu mācībā, sadraudzībā, maizes laušanā un lūgšanās. Pēc šī semināra paredzēti baznīcas uzpošanas darbi, lai svētdienā, Pļaujas svētkos svinētu svētku dievkalpojumu.

“Atzīmējam tieši to dienu, kad pēc dievkalpojuma pieņēmām lēmumu dibināt draudzi,” paskaidro draudzes mācītājs Uģis Brūklene. “Draudzei es to pielīdzinātu bērna izaugsmei pirmā dzīves gada laikā  – viņš jau stāv uz kājām un sper pirmos soļus, bērns vairs nav tikai “cilājams un barojams”. Līdzīgi ir arī draudzē - cilvēki jau paši sāk uzņemties pienākumus un dalību draudzes dzīves organizēšanā. Mums darbojas Svētdienas skola bērniem no 2 gadu vecuma, Bībeles skola, notiek lūgšanu vakari un mācības pirms kristībām un iesvētībām.”

Mācītājs Uģis Brūklene Latvijas apmeklējuma laikā viesosies arī Usmā, kur paredzēts klātienē satikties ar visiem interesentiem un atbalstītājiem, kuri ziedo latviešu draudzei Īrijā un lūdz par to. Tikšanās paredzēta sestdien, 20.septembrī, Usmas Kristīgajā Tautas skolā no plkst.16.00, kā arī 21.septembrī no plkst. 14.00, ar dievkalpojumu plkst.15.00 un sadraudzības brīdi pēc tam. Pieteikties un interesēties par dalību var pie mācītāja Uģa Brūklenes pa tālr.: 29116662.

 

Ziņa publicēta 2008.09.17 13:48.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »