Ziņu arhīvs
< Septembris 2008 >
p o t c p s s
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
2024. gada 28. aprīlis
Vārda dienas: Gundega, Terēze

DIENAS LOZUNGS

Saliedē manu sirdi, lai bīstos tava vārda!
Ps 86:11

Cantate – Piektā Lieldienu svētdiena

Jes 42:10–16; Jk 1:17–21; Jņ 16:5–15
Ps 22:26–32; Apd 8:26–40; 1Jņ 4:7–21; Jņ 15:1–8

Krāsa: balta

Tādēļ arī Dievs viņu paaugstināja un dāvāja viņam vārdu, kas ir pāri visiem vārdiem, lai Jēzus vārdā visi
mestos ceļos – kas debesīs, kas virs zemes un zem zemes – un lai katra mēle apliecinātu, ka Kungs ir Jēzus Kristus Dievam Tēvam par slavu.
Fil 2:9–11

3Moz 8:1–13, 30–36
Ebr 12:1–14
Lk 4:16–30

lasīt vairāk >

Kristīgie jaunieši tiekas Zvārdes baznīcā

Īsi pirms skolas sākuma, Zvārdes baznīcas drupās notika nakts dievkalpojums, kurā jo īpaši bija aicināti piedalīties jaunieši no luterāņu draudzēm. Pasākuma norisi apraksta žurnāliste Agrita Maniņa no laikraksta "Saldus Zeme".

Ceturtdien, 28.augustā, Zvārdes baznīcas drupās notika nakts dievkalpojums. Galvenie dalībnieki bija jaunieši no Kuldīgas, Rīgas un Saldus abām luterāņu draudzēm. Viņi Zvārdē tikās sadraudzības pasākumā, ko tradicionāli organizēja Saldus Mārtiņa Lutera draudze. Atšķirība, ka līdzšinējos pasākumus pārraudzīja Inita Hartmane, kas gadiem strādājusi ar jauniešiem, bet šoreiz sadraudzību organizēja cita jauniešu vadītāja — Ineta Lasmane, kas pārņem Initas darbu.

Mācītājs Uldis Gailītis deva svētību skolēniem, sākot skolas gaitas. Viņš jauniešus iedrošināja, stāstīdams savu pieredzi, ka paļāvība uz Dievu palīdz atrisināt sadzīviskus samezglojumus. Arī tad, ja mācību viela šķiet tik grūta, ka neko nekad nesapratīs, tomēr pienāk moments, kad rodas apskaidrība. Galvenais — nesatraukties lieki un nepārdzīvot par sliktākām atzīmēm. Zemeslode tāpēc nepārtrauks griezties. Galvenais, ka sirdī ir ticība un paļaušanās.

"Ir jau viegli ticēt Dievam tagad te, kur mēs visi kopā starp sveču liesmiņām zem zvaigznēm... Bet daudz grūtāk ticību iznest no šīs baznīcas un ikdienā nēsāt sev līdzi kā mazu ploškiņu. Bet es novēlu jums sargāt sevī mazo uguntiņu un lai tā pieaug līdz gaišai liesmai, ka jūs kļūstat par gaišu bāku, kas sniegtu gaismu citiem cilvēkiem," — teica Rīgas puisis Kristaps, kas jauniešu sadraudzības pasākumos bijis daudzviet. Viņš stāstīja, ka pats maldījies atkarību kārdinājumos un tikai tad, kad no sirds vēlējies iepazīt Jēzu, viņa dzīve mainījusies.

Puišus un meitenes uzrunāja arī Ulda Gailīša draugs mācītājs Krists Kalniņš. Viņš teica, ka Zvārdes baznīcu iepazinis, kad tā vēl bijusi krūmiem aizaugusi, bet tagad vieta ir attīrīta un pilna cilvēku. Tajā ir dzīva Kristus baznīca. Cilvēki iekšēji ir līdzīgi šai baznīcai, mācītājs teica, — viņos ir celtne, bet tā ir vai nu aizaugusi, vai attīrīta. Viņš aicināja šo baznīcu saskatīt citos un nebīties, nenovērsties no viņiem, bet mīlēt un uztvert tā, kā to dara Dievs.

Jauniešiem Zvārdē bija ļoti paticis, vēlāk teica Inita Hartmane. Jo viņi baznīcās ir savējie, tajās auguši kopš svētdienas skolas laikiem. Tagad uz pasākumiem līdzi ņem draugus,  kas ir stāvā sajūsmā par piedzīvoto un jau sāk nākt uz baznīcas nodarbībām.

Atēlā: Dziesma tumsā. Muzicē Mareks Zavickis un Ieva Stulpe 
Foto: Agrita Maniņa 


Ziņa publicēta 2008.09.03 14:57.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »