Ziņu arhīvs
< Augusts 2008 >
p o t c p s s
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
2024. gada 26. aprīlis
Vārda dienas: Alīna, Sandris, Rūsiņš

DIENAS LOZUNGS

Bīsties Dieva un ievēro viņa baušļus, jo tas ir viss, kas cilvēkam jādara!
Māc 12:13

Jēzus atbildēja: "Augstākais ir: klausies, Israēl, Kungs, mūsu Dievs, ir vienīgais Kungs. Un mīli
Kungu, savu Dievu, no visas sirds un no visas dvēseles, un ar visu prātu, un ar visu spēku. Otrs ir šis: mīli savu tuvāko kā sevi pašu. – Par šiem augstāka baušļa nav.
Mk 12:29–31

2Moz 34:18–35
1Tes 3:1–13
Mt 5:27–37

lasīt vairāk >

Draudzes nometne – garīgais kūrorts

Nu jau vairākus gadus pēc kārtas Talsu mācītājmuižā notiek Kandavas evaņģēliski luteriskās draudzes nometne. Šovasar tas bija 2. un 3. augusts, nometnes devīze -«Žēlastība no Dieva un žēlastība no cilvēka».

Nometnē viesojās Latvijas Kristīgā radio prezidents T.Tālbergas, publiciste A.Līce, Kristīgās akadēmija lektore D.Dolace, mūsu Kandavas draudzes mācītājs R.Mežiņš, kā arī Liepājas Sv Annas baznīca draudzes mācītājs J.Bitāns.

Nometni atklāja ar svētbrīdi, kuru noturēja R. Mežiņš. Tam sekoja D. Dolaces lekcija, kurā tika runāts par Dieva žēlastību, kas dzīvē izplatās arī caur cilvēkiem. Žēlastība uz cilvēkiem ir Dieva darbs, un tā ir apgaismojoša, iededz ticību. Bet katram, pirms gaidām šo žēlastību, ir jāsāk vispirms pašam ar sevi, ar personīgo kalpošanu – grēksūdzi.

Grēkam mēdz būt dažādas pataloģijas, pie kurām pieskaitāms arī žēlsirdības trūkums, tā pat kā mantkārība, skumjas, dusmas. Grēka seja ir grūtsirdība un bieži tam piemīt arī godkāre ar motto: “Gribu patikt cilvēkiem!”

Savukārt T. Tālbergs  norādīja uz to, ka Dieva žēlastību mēs saņemam ikdienas, tādēļ arī mums ir kas jāsniedz pretī – desmitā tiesa. Publiciste A. Līcīte: “Ir cilvēki, kur “uzsēžas uz kakla”. Viņi prasa palīdzību nepārtraukti, piemēram, aizņemas naudu, bet viņiem jāsaprot, ka palīdzība nevar būt mūžīga.” Bet, kā uzsvēra J.Bitāns, Dieva žēlastību ir ne tikai jāprot saņemt, bet arī izlietot. Viņš stāstīja, ka uz baznīcu bieži nāk cilvēki ar dažādām atkarībā un lūdz palīdzēt, bet ir jāizvērtē, kuram palīdzība tiešām ir nepieciešama un kurš pratīs to izmantot tā, lai cīnītos ar saviem netikumiem.

Savukārt nometnes otrajā dienā notika Dievkalpojums, kurā tika iesvētīti jauni draudzes locekļi, cilvēki tika arī kristīti. Un tā kā R. Mežiņam tieši šajās dienās bija jubileja – draudze kopīgi atzīmēja arī šo pasākumu. Cerams, ka nometnē pavadīto dienu siltumu un prieku vēl sirdī nēsāsim ilgi!

Attēlā: Nometnes noslēguma dievkalpojums ar iesvētībām.

Lauma Lubāne, (Publicēts: Neatkarīgās Tukuma Ziņas 09.08.2008.)

 

Ziņa publicēta 2008.08.13 10:10.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »