Ziņu arhīvs
< Jūnijs 2008 >
p o t c p s s
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
2024. gada 26. aprīlis
Vārda dienas: Alīna, Sandris, Rūsiņš

DIENAS LOZUNGS

Bīsties Dieva un ievēro viņa baušļus, jo tas ir viss, kas cilvēkam jādara!
Māc 12:13

Jēzus atbildēja: "Augstākais ir: klausies, Israēl, Kungs, mūsu Dievs, ir vienīgais Kungs. Un mīli
Kungu, savu Dievu, no visas sirds un no visas dvēseles, un ar visu prātu, un ar visu spēku. Otrs ir šis: mīli savu tuvāko kā sevi pašu. – Par šiem augstāka baušļa nav.
Mk 12:29–31

2Moz 34:18–35
1Tes 3:1–13
Mt 5:27–37

lasīt vairāk >

LELB Sinode apstiprina Garīdznieku atalgojuma sistēmas finanšu plānu

Šodien, 7. jūnijā, Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas (LELB) Sinode apstiprinājusi Garīdznieku atalgojuma sistēmas finanšu plānu, kas paredz centralizētu LELB mācītāju atalgošanu Baznīcā jau sākot ar 2008. gada 1. jūliju.

Šis ir vēsturisks solis Baznīcas attīstībā, jo plānotās reformas uzdevums ir mērķtiecīga luterisko draudžu izaugsme visā Latvijas teritorijā.

LELB Garīdznieku atalgojuma un sociālās nodrošināšanas sistēmas mērķis ir nodrošināt pastāvīgu Dieva vārda sludināšanu un garīgo aprūpi visās LELB draudzēs, attīstot kvalitatīvu un konkurētspējīgi atalgotu mācītāju kalpošanu katrā draudzē Latvijā. Sinodes apstiprinātais Garīdznieku atalgojuma sistēmas finanšu plāns paredz efektīvāku LELB nekustamo īpašumu lietošanu Baznīcas galvenā uzdevuma – Evaņģēlija sludināšanas – īstenošanai.

Lai to realizētu, katra no LELB draudzēm ziedojusi aptuveni trešo daļu no saviem īpašumiem, kas turpmāk tiks vai nu apsaimniekoti, gūstot atbilstošus ienākumus, vai arī pakāpeniski pārdoti, iegūtos līdzekļus investējot starptautiskajos finanšu tirgos. Tādējādi LELB savus līdzšinējos resursus nezaudēs, bet gan lietos efektīvāk, nodrošinot Baznīcas mērķu īstenošanai nepieciešamo atdevi ilgtermiņā.

Paralēli garīdznieku atalgojuma jautājumu sakārtošanai LELB izstrādāts Mācītāju kalpošanas vietu plāns, kura mērķis ir nodrošināt, lai ikvienam draudzes loceklim visā Latvijas teritorijā būtu iespēja saņemt garīgo aprūpi. Līdz ar kalpošanas vietu plāna ieviešanu visā Baznīcā būs 149 mācītāju kalpošanas vietas, kas ar laiku pilnvērtīgi nodrošinās turpat 300 LELB draudžu vajadzības visos Latvijas reģionos.

Garīdznieku atalgojuma sistēmas darbību sākotnējā periodā, kamēr notiek īpašumu pārdošana, palīdzēs nodrošināt LELB aizņēmums 3 milj. USD apjomā no partnerbaznīcas - Misūri Sinodes (ASV). Balstoties uz šodien apstiprināto LELB finanšu plānu, Luteriskā Baznīca 7 – 10 gadu laikā plāno aizņēmumu atgriezt un turpmākajā darbībā nodrošināt finansiālu neatkarību un saimniecisku patstāvību. Tajā pašā laikā ļoti būtiska saglabājas katras draudzes līdzdalība, lai jau šobrīd Baznīca spētu palīdzēt tām draudzēm, kurām finansiāli klājas grūtāk.

LELB Garīdznieku atalgojuma sistēmas ieviešana un darbības rezultāti nākotnē ļaus Baznīcai risināt arī citus Baznīcas un draudžu dzīvei svarīgus jautājumus – risināt atalgojuma problēmas arī citiem draudžu darbiniekiem, attīstīt misijas darbu, dibināt jaunas draudzes un celt jaunas baznīcas reģionos, kur luterāņu draudzes šobrīd nedarbojas.

 

Ziņa publicēta 2008.06.07 18:25.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »