Ziņu arhīvs
< Aprīlis 2008 >
p o t c p s s
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
2024. gada 26. aprīlis
Vārda dienas: Alīna, Sandris, Rūsiņš

DIENAS LOZUNGS

Bīsties Dieva un ievēro viņa baušļus, jo tas ir viss, kas cilvēkam jādara!
Māc 12:13

Jēzus atbildēja: "Augstākais ir: klausies, Israēl, Kungs, mūsu Dievs, ir vienīgais Kungs. Un mīli
Kungu, savu Dievu, no visas sirds un no visas dvēseles, un ar visu prātu, un ar visu spēku. Otrs ir šis: mīli savu tuvāko kā sevi pašu. – Par šiem augstāka baušļa nav.
Mk 12:29–31

2Moz 34:18–35
1Tes 3:1–13
Mt 5:27–37

lasīt vairāk >

Lielvārdiešiem vēl nebijis Svētdienas skolas pasākums

24. martā Lielvārdē notika interesants Svētdienas skolas pasākums ģimenēm ar bērniem. Leļļu teātra izrāde, radošās darbnīcas un koncerts aizrāva kā mazos, tā arī lielos skolas apmeklētājus, dodot viņiem iespēju uzzināt un iemācīties daudz jauna, kā arī labi pavadīt laiku kopā ar savām ģimenēm.

Raksts publicēts laikrakstā "Ogres Vēstis" 2008. gada 1. aprīlī

Autore: Lienīte Bērziņa, Lielvārdes luterāņu baznīcas Svētdienas skolas skolotāja

Otro Lieldienu rītā kultūras namā "Lielvārde" bija vērojama liela rosība. Čaklie Lielvārdes luterāņu draudzes locekļi gatavojās sagaidīt bērnus, viņu vecākus un vecvecākus no tuvākas un tālākas apkārtnes. Darāmā bija daudz, jo jāiekārto darbnīcas, lai varētu bērniem ļaut rakstīt ar zoss spalvu, izmēģināt roku ķīļrakstā, Gūtenberga spiestuvē izdrukāt savu vārdu, veidot mini vitrāžiņas un ar nelieliem zīmējumiem piedalīties grāmatas vāka izveidē.

Divi jaunieši no Rīgas Jaunās Ģertrūdes draudzes bija sagatavojušies atraktīvi pastāstīt dažādus Bībeles notikumus. Ciemos pie lielvārdiešiem bija atbraucis arī mācītājs Ivo no Saulkrastiem ar ģitāru un dziesmām. Bet no Liepājas atceļoja lelles Henrijs un Mārīte, kuras iepazīstināja bērnus ar Dieva vārdu. Tie bija Liepājas ceļojošā leļļu teātra "Maska" aktieri kopā ar savām lellēm un izrādi "Dievs un es – mēs esam draugi". Tieši tāds bija šīs dienas moto.

Bet patiesībā gatavošanās sākās jau daudz ātrāk un, kā tas nereti notiek pie mums, ar projektu, ko sagatavojām un iesniedzām Lielvārdes attīstības fondā. Projekts paredzēja Latvijas Evanģēliski luteriskās baznīcas Svētdienas skolas nozares pasākumu Lielvārdē. Tika saņemta LAF projektu direktores Ilzes Kreišmanes atsaucība un projekta realizēšanai nepieciešamie materiālie līdzekļi – 430 lati.

Lieldienu pasākums sākās ar Lielvārdes luterāņu baznīcas mācītāja Igora uzrunu visiem klātesošajiem, daudzi no kuriem bija mērojuši ceļu no Ogres, Aizkraukles, Jaunjelgavas, Mālpils un vēl tālākām Latvijas pilsētām. Uzreiz pēc tam notika leļļu teātra muzikālā izrāde "Dievs un es – mēs esam draugi". Izrādes autors ir Pēteris Trups, viņš pats bija arī starp trim māksliniekiem, kas aizrāva bērnus ar leļļu ludziņu, pat iesaistot viņus tās darbībā.

Pēc izrādes noskatīšanās bērnus gaidīja mākslinieciskās darbnīcas, cienasts un neliels koncerts ar pašu līdzdalību. Laiks aizskrēja kā nemanot un bija ļoti patīkami noskatīties, kā bērni darbojās kopā ar saviem vecākiem un vecvecākiem, tā bija brīnišķīga iespēja pavadīt visai ģimenei kopā jaukas un ar interesantiem notikumiem piesātinātas stundas. Darbošanās, dziedāšana un svētku kliņģeris vienoja visus dalībniekus.

Liels paldies par notikušo jāsaka Lielvārdes attīstības fondam un Ilzei Kreišmanei, kas finansiāli atbalstīja pasākuma norisi! Paldies kultūras nama "Lielvārde" kolektīvam. LELB Svētdienas skolu nozares kolektīvam un tā vadītājai Ilzei Gulbei, kas palīdzēja ar padomu un materiāliem.

Esmu pateicīga visiem draudzes cilvēkiem, kas aktīvi iesaistījās pasākuma organizēšanas darbos – Honoritai Volohai (zoss spalvu darbnīca), Konstantīnam Voloham (Gūtenberga spiestuve), Rudītei Volohai (vitrāžu darbnīca), Jolantai Tauriņai (mālā plāksnīšu darbnīca), Ivetai Betmanei, Rasmai Giruckai (pasākuma dalībnieku reģistrētājām), draudzes priekšniekam Jurim Reihleram (senlaicīgu bībeļu kolekcijas izstāde), mācītājam Igoram Safinam, lietvedei Ausmai Puriņai, datorspeciālistiem Aigaram Voloham un Andrim Bērziņam, ne Lindai Kukarei–Aldersonei par darbnīcu nosaukumiem un afišas papildinājumu, fotogrāfam Mārim Rožānam, Lielvārdes jauniešu organizācijas biedriem par aktīvu līdzdalību, Jaunās Ģertrūdes draudzes jauniešiem (bībeļu darbnīca) un mācītājam un dziedātājam Ivo no Saulkrastiem. Paldies visiem atbalstītājiem, kas palika nenosaukti!

Svētdienas skolas pasākums Lielvārdē bija labi apmeklēts un izpelnījās daudz atzinīgu vārdu. Interesentus varu iepriecināt, ka 17. jūlijā pie mums ir paredzēts vēl viens līdzīgs pasākums, tikai ar citu leļļu teātra izrādi un citām radošajām darbnīcām. Būsiet mīļi gaidīti!


Attēlā: Bērni kopā ar vecākiem un vecvecākiem rosījās arī mākslinieciskajās darbnīcās. Foto: Māris Rožāns

Plašāka pasākuma fotogalerija apskatāma laikraksta "Ogres Vēstis" mājas lapā: http://www.ogresvestis.lv/news.php?newsid=8673  

 

 

Ziņa publicēta 2008.04.03 14:12.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »