Ziņu arhīvs
< Novembris 2007 >
p o t c p s s
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
2024. gada 29. aprīlis
Vārda dienas: Vilnis, Raimonds, Laine

Starptautiskā Alfa kursa konference vieno cilvēkus no dažādām konfesijām

19. un 20. oktobrī Dubultu ev. lut. baznīcā notika pirmā starptautiskā Alfa kursa konference Latvijā, uz kuru bija ieradušies aptuveni 300 interesentu no dažādām valstīm un dažādām konfesijām, lai tuvāk iepazītos ar Alfa kursa darbības metodēm un veidiem.

Autore: Rūta Vilde

Dalībniekiem bija iespēja noklausīties vairākas kopējās lekcijas, kuras vadīja lektori no Šveices un Anglijas, kā arī piedalīties dažādos vērtīgos semināros, piemēram, "Slavēšana Alfa kursā", "Alfa cietumā", "Lūgšana un Alfa", "Jauniešu Alfa", "Alfa katoļu kontekstā" utt. Pasākums bija vērtīgs ne tikai izglītojošā, bet arī kristīgās sadraudzības ziņā – starp sesijām bija iespēja kopīgi slavēt Dievu, saņemt aizlūgšanas un pašiem aizlūgt gan par savu, gan par kaimiņvalstīm, kā arī par Alfa kursa svētīgu attīstību turpmāk.

Konferences atklāšanas daļā uzrunu teica Katoļu Baznīcas Jelgavas diecēzes bīskaps Antons Justs un LELB arhibīskaps Jānis Vanags, novēlot konferencei sekmīgu darbu un labus augļus.

Baptistu Baznīcas bīskaps Pēteris Sproģis nebija varējis ierasties, tāpēc nosūtīja konferencei savu uzrunu, kuru klātesošajiem nolasīja Rīgas Mateja draudzes pārstāve Evika Siliņa. 

Kā pastāstīja Dubultu draudzes priekšnieks un Latvijas Alfa kursa padomes vadītājs Ģirts Pētersons, šī konference tika plānota vairāk nekā gadu. "Prieks par to, ka plaši bija pārstāvētās Baltijas valstis – bija ieradušies aptuveni 70 cilvēku no Lietuvas (1/3 klostera māsas un brāļi) un 40 no Igaunijas. Lai gan bijām gaidījuši vairāk dalībnieku no Latvijas, tomēr šeit varam vērot ļoti interesantu konfesiju un pilsētas/lauku cilvēku spektru", saka Ģirts. Jāatzīmē, ka konferencē tika pārstāvētas ļoti dažādas kristīgās konfesijas – katoļi, luterāņi, baptisti, anglikāņi, Pestīšanas armija un citas.

Konferences dalībniekiem bija iespēja iepazīties arī ar interesantu jaunumu – "Alfa laulību kursu" ("The Marriage Course") – astoņu lekciju kursu, kas radīts, lai palīdzētu laulātajiem stiprināt savas attiecības. "Laulību kurss" ir brīnišķīga iespēja laulātiem cilvēkiem pavadīt laiku kopā un padziļināt savu izpratni par dažādiem laulības dzīves aspektiem un svarīgiem jautājumiem. Šajā kursā tiek apskatītas tādas tēmas, kā "Noturīgu pamatu veidošana attiecībās", "Komunikācijas māksla", "Konfliktu risināšana", "Piedošanas spēks", "Labs sekss", "Attiecības ar sievas vai vīra vecākiem" u.c. Plašāka informācija par "Laulību kursu" pieejama http://themarriagecourse.org/.

Tuvāko mēnešu laikā plānota arī vairāku citu grāmatu izdošana par Alfa kursu – kursa lekciju materiāls "Dzīves jautājumi", komandas apmācības rokasgrāmata "Praktiskas vadlīnijas", "Kā sagatavot un vadīt Alfa kursu – ar ko sākt?", Nikija Gambela, kurš ir viens no Alfas kursa aizsācējiem Londonas Bromptonas draudzē, grāmatu "Kāpēc Ziemassvētki?", kas paredzēta kā lasāmviela Alfas kursa viesiem. Šīs grāmatas varēs pasūtīt Latvijas evaņģēliskajā Aliansē, kā arī iegādāties kristīgajās grāmatnīcās un draudžu grāmatu galdos.

Ja vēlaties uzsākt Alfa kursu savā draudzē, vai iegūt papildus informāciju par to, varat to atrast internetā http://www.alfakurss.lv/, zvanot par tālr. 29265189 (Ģirts) vai rakstot uz info@alfakurss.lv.


Fotogaleriju "Pirmā Baltijas starptautiskā Alfa konference Jūrmalā" var skatīt sadaļā BILDES: ?ct=parskats&fu=e&id=24

Foto: Ģirts Pētersons

 

Ziņa publicēta 2007.11.01 13:18.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »