Ziņu arhīvs
< Jūnijs 2007 >
p o t c p s s
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
2024. gada 27. aprīlis
Vārda dienas: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Akceptē likumu par Svētā Pētera baznīcas saglabāšanu un aizsardzību

Ministru kabinets 5. jūnijā akceptēja likumu par Rīgas Svētā Pētera baznīcas un tās kultūrvēsturiskās vērtības saglabāšanu un aizsardzību. Likuma uzdevums ir noteikt baznīcas juridisko piederību, kā arī baznīcas izmantošanas, uzturēšanas, apsaimniekošanas un finansēšanas jautājumus.

Ar šo likumu Latvijas evaņģēliski luteriskajai Baznīcai tiks noteiktas īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu – Rīgas Svētā Pētera baznīcas ēku, Rīgā, Skārņu ielā 19, un zemes vienību 2788 kvadrātmetru platībā Rīgā, Pēterbaznīcas ielā. Nekustamais īpašums jāieraksta zemesgrāmatā uz Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas vārda, kā arī jānorāda, ka tas ir valsts nozīmes kultūras piemineklis.

Likumprojektā paredzēts, ka reliģisko darbību Rīgas Svētā Pētera baznīcā reglamentē Reliģisko organizāciju likums un citi normatīvie akti, baznīcu izmanto kā kulta celtni, kā arī kā koncertu un izstāžu kultūras pasākumu vietu. Citiem mērķiem baznīcu varēs izmantot, vienojoties ar Latvijas evaņģēliski luterisko Baznīcu.

Lai saskaņotu un plānotu pasākumus, Latvijas evaņģēliski luteriskajai Baznīcai un Rīgas pilsētas pašvaldībai jāizveido konsultatīvā institūcija – Rīgas Svētā Pētera baznīcas padome, kurā būtu pieci locekļi: trīs Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas pārstāvji un divi Rīgas pilsētas pašvaldības pārstāvji.

Rīgas Svētā Pētera baznīca un tajā esošās mākslas vērtības ir Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma daļa, baznīca ir valsts nozīmes kultūras piemineklis, kas iekļauts Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā, arī tajā esošie mākslas pieminekļi iekļauti Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā. Baznīca atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā, kas iekļauts Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Pasaules mantojuma sarakstā.

Līdz 2007. gada 1. jūlijam Rīgas pilsētas pašvaldībai jānodod un Latvijas evaņģēliski luteriskajai Baznīcai jāpārņem savā īpašumā minētie nekustamie īpašumi, bet līdz 31. oktobrim darbība jāuzsāk baznīcas padomei.


Pēc ziņu aģentūras „Leta” materiāliem

 

Ziņa publicēta 2007.06.07 14:58.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »