Ziņu arhīvs
< Maijs 2007 >
p o t c p s s
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
2024. gada 29. aprīlis
Vārda dienas: Vilnis, Raimonds, Laine

Sestdien Rīgā notiks Ģimenes svētki "Ģimene – Latvijas lepnums un spēks"

Sestdien, 26. maijā, Rīgā, jau otro gadu pēc kārtas, notiks Ģimenes svētki "Ģimene – Latvijas lepnums un spēks". Svētku ideja ir atbalstīt tradicionālās ģimenes vērtības un apliecināt, ka stipra ģimene ir mūsu tautas spēka un laimīgas nākotnes pamats.

Svētku programma sāksies 11.00 Vērmanes dārzā ar koncertu un izrādi bērniem. Visas dienas garumā bērniem kopā ar vecākiem būs iespēja piedalīties dažādās rotaļās, atrakcijās un spēlēs, kā arī izmēģināt roku radošās – podnieku, austuves, mucas izgatavošanas, dzintara un zīmēšanas darbnīcās. Paralēli tam uz skatuves notiks koncerts, kur ar savām dziesmām un priekšnesumiem klātesošos bērnus iepriecinās bērnu popstudija "Jūras akmentiņi", tautas deju studija "Sadorenko", bērnu koris "Saulespuķe" un citi mākslinieki.

16.30 sāksies svētku dalībnieku gājiens no Vērmanes dārza uz Doma laukumu, kuru pavadīs Valsts Policijas pūtēju orķestris, bet ierodoties Doma laukumā gājiena dalībniekus sveiks Doma baznīcas, Jēkaba katedrāles un Pētera baznīcas zvanu skaņas.

17.00 Doma laukumā sāksies Ģimenes Svētku noslēguma pasākums, kuru vadīs Raimonds Bergmanis un Ingūna Millere, bet svētku dalībniekus uzrunās Bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks. Pasākuma centrālais notikums būs Latvijas ģimeņu sveikšana nominācijās: "Zelta pāris", "Lielā ģimene", "Drosmīgā ģimene", "Lieliskā mamma", "Lieliskais tētis", "Talantīgā ģimene", "Izpalīdzīgā ģimene", "Jaunais pāris", "Kuplākā dzimta" un "Gada cilvēks ģimenē". Ģimenes sveiks sabiedrībā pazīstami cilvēki un Latvijas kristīgo konfesiju vadītāji. Pasākumā uzstāsies arī Latvijā populāri mūziķi – Ieva Akuratere, Igo Fomins, Ingus Pētersons, Jana Kay, Valdis Indrišonoks, Raili Orrava un apvienotais draudžu koris.

Svētki noslēgsies ar jauniešu mūzikas grupu koncertu Doma Laukumā no 20.00 līdz 22.00, kurā piedalīsies grupas "Metanoia", "Secondchance", Pāvils Murašovs ar grupu, IVA un draugi, un DJ Gobziņš, MC Āķis, DJ Krī, DJ Drum. Uz šo pasākumu īpaši aicināti visi jaunieši.

Ģimenes svētki "Ģimene – Latvijas lepnums un spēks" tiek organizēti jau otro gadu, bet atšķirībā no iepriekšējās reizes, šogad svētku programma ir daudz plašāka un pasākumi norisinājās ne tikai Rīgā, bet arī reģionos, aptvērot daudz plašāku auditoriju. Ģimenes svētku ietvaros pasākumi jau notika 5. maijā Valkā, 12. maijā Ogrē un Mērsragā, un 19. maijā Jēkabpilī. Šajos pasākumos, līdzīgi kā Rīgā, tika apbalvotas ģimenes, notika svētku koncerti un pasākumi bērniem. Visi pasākumi bija plaši apmeklēti, bet katram piemita sava īpašā atmosfēra – Jēkabpilī uz pasākumu bija ieradušies visvairāk cilvēku, bet Mērsragā svētkiem bija īpaši ģimeniska atmosfēra – kā lielā radu saietā.

Viens no pasākumiem, kas arī notika svētku ietvaros bija skolotāju konference 21. aprīlī, Latvijas Zinātņu akadēmijā, kuras mērķis bija veicināt skolotāju līdzdalību ģimenes kā vērtības stiprināšanā Latvijā. Tajā piedalījās vairāk nekā 350 skolotāju no dažādām Latvijas vispārizglītojošām skolām, bet ar priekšlasījumiem konferencē uzstājās Bērnu un ģimeņu lietu ministrijas pārstāve, teologs, psihoterapeiti un krīzes centra vadītāja.

Svētku ietvaros no 13. maija līdz 3. jūnijam Rīgā, Latviešu biedrības nama Baltajā zālē ir apskatāma arī mākslas fotogrāfiju izstāde "Cerību laiks", ko veido 50 lielformāta mākslas fotogrāfijas ar topošajām māmiņām.

Ģimenes svētkus organizē nodibinājums "Fonds Ģimenei" sadarbībā ar Bērnu un ģimenes lietu ministriju. Svētkus atbalsta: laikraksts "Rītdiena", žurnāls "Ģimenei", žurnāls "Tikšanās", laikraksts "Diena", "Radio Skonto", radio MIX FM, interneta portāls "Delfi", Latvijas Kristīgais Radio un informācijas aģentūra BBI.

Attēlā: Ģimenes svētku dalībnieku gājienā pa Rīgas ielām aizvadītajā gadā piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku.

 

Ziņa publicēta 2007.05.24 14:13.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »