Ziņu arhīvs
< Maijs 2007 >
p o t c p s s
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
2024. gada 29. aprīlis
Vārda dienas: Vilnis, Raimonds, Laine

"Dejo ar zvaigzni" Igates pilī

11. maijā Igates pilī (netālu no Limbažiem) uz sesto mācītāju ģimeņu sadraudzības vakaru, sauktu arī par mācītāju balli pulcējās ap 120 kalpojošo mācītāju ar savām dzīvesbiedrēm un dažs arī ar mazajām ģimenes atvasēm.

Autore: Inga Reča ("Svētdienas Rīts" Nr.18, 2007. gada 19. maijā)

Kā pagājušajā gadā solīja vakara rīkotājs, Baznīcas pasākumu komisijas vadītājs Atis Grīnbergs, sadraudzības vakars pēc daudzu mācītāju ierosmēm veidots pēc iespējas neformāls, bez īpašām ceremonijām un rituāliem. Lai vismaz reizi gadā mācītāji ar savām kundzēm izietu sabiedrībā, varētu skaistā vidē ar mūziku un cienastu pavadīt vakaru, atpūšoties no ikdienas rūpēm un raizēm.

Vakars, kā allaž, sākās ar arhibīskapa Jāņa Vanaga uzrunu, kurš novēlēja brāļiem un māsām labi atpūsties un jauki pavadīt laiku. Konferansjē lomā tradicionāli iejutās pats Atis Grīnbergs, kura vadībā klātesošie ar aplausiem godināja visus iepriekšējā gada jubilārus un jaunpiedzimušos, kā arī ar pieminēja Mūžībā aizsauktos brāļus. Par tradīciju ir kļuvusi visu sadraudzības vakara dalībnieku lielā kopbilde, organizēšanās, kurai ir  atsevišķs vakara notikums.

Kamēr saule vēl bija ceļā uz rietu, daudzi izmantoja iespēju pastaigāt pa pils parku un atveldzēt skatu brīnišķīgi iekoptajā ainavā.     

Šķiet, ka no visiem iepriekšējiem sadraudzības vakariem beidzamais visvairāk atbilda vārdam – balle. Par to parūpējās grupa "Sweet Waters" un lielais pārsteigums – TV šova "Dejo ar zvaigzni" dalībnieki Marija Naumova un Agnis Rūja. Taču ne tikai apbrīnot dejotāju (drīzāk jau dziedātājas Marijas Naumovas) dažos mēnešos izkopto sporta deju prasmi paraugdemonstrējumos, bet viņu vadībā spert pirmos soļus čačā (čačača) un džaivā. (Jo lēnajam valsim, kuru parasti iesācējiem sarīkojumu deju kursos māca kā vienu no pirmajām dejām, Igates pils lielā zāle izrādījās daudz par mazu…) Te nu varēja apbrīnot daudzu pāru tiešām atzīstamo dejotprasmi un tikpat lielā mērā – daudzu uzdrīkstēšanos tieši tovakar spert pirmos soļus tik daudzo acu pāru priekšā…

Un arī tradicionālo mācītāja portfeli šoreiz neizlozēja, bet gan ieguva godīgā "cīņā" – dejojot. Par vispareizāk dejojošo pāri tika atzīts mācītājs Aivars Smuidris un viņa kundze Kristīne. Bet Marijas Naumovas veicināšanas balvu (viņas mūzikas ierakstu disku) ieguva visemocionālāk dejojošais pāris – evaņģēlists Jānis Smilgainis ar kundzi Ilzi.

Sadraudzības vakars noslēdzās plkst. 24 ar Guntara Lūsīša kundzes Signes cepto torti (pareizāk sakot – divām!).

Tā kā mācītājs Atis Grīnbergs atzina, ka ar katru gadu šos vakarus rīkot kļūst vieglāk un patīkamāk, tādēļ, pilnīgi iespējams, mācītāju pāri laicīgi var sākt gatavoties zīmīgajam ciparam – septītajai ballei.       

Attēlā: Balles dalībnieku lielā kopbilde

Foto: Ingrīda Briede ("Svētdienas Rīts")

Foto galeriju par LELB Mācītāju balles norisi var aplūkot sadaļā BILDES ?ct=parskats

Diskus ar šī gada LELB Mācītāju balles fotogrāfijām iespējams iegādāties LELB Konsistorijā pie dežuranta.

 

Ziņa publicēta 2007.05.21 20:09.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »