Ziņu arhīvs
< Maijs 2007 >
p o t c p s s
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
2024. gada 29. aprīlis
Vārda dienas: Vilnis, Raimonds, Laine

Aicina dalīties atmiņās par Tezē

19. maijā, ikgadējā Muzeju naktī, Jaunmoku pils muzejā notiks "Tezē atmiņu, meditāciju un dziedājumu vakars". Tā ir iespēja visiem tiem Latvijas cilvēkiem, kas kaut reizi apmeklējuši Tezē kopienu Francijā, savstarpēji dalīties tur iegūtajās garīgajās bagātībās.

"Dievs no mums prasa un vienlaikus piedāvā, lai mēs vienkārši pieņemtu Viņa bezgalīgo žēlsirdību." 
(Tēvs Rožē)

Vakara viesiem būs pieejama fotoizstāde par Tezē ciematu, kā arī video filmas par Tezē kopienu un tēvu Rožē. Savukārt garīgā agape notiks Tezē kustībai raksturīgo dziesmu un meditāciju atmosfērā.

Pasākuma rīkotāji aicina jūs ņemt līdzi savu stāstu par saskarsmi ar Tezē kopienu, labo gribu un kaut ko mazliet arī agapes kopmielastam.

Viens no Tezē atmiņu vakara idejas autoriem Arnis Šablovskis stāsta: "Ļoti plašajā Francijas pavasara pasākumu piedāvājumā ne visai pilnīgi iezīmējas Francijas devums Eiropas un arī visas pasaules garīgajā pieredzē. Ļoti krāšņs un bagātīgs ir Francijas ieguldījums Eiropas kristīgās identitātes kopšanā – vēsturiski cauri gadsimtiem, bet, jo īpaši, 20. gadsimtā un patlaban. Latvijas kristieši, un, jo īpaši, jaunieši, gandrīz divus gadu desmitus ir guvuši garīgu atjaunotni svētceļojumos Francijas Tezē ciematā, tēva Rožē Šica organizētajās ikgadējās pasaules jauniešu tikšanās reizēs. Patiesi ceru, ka mums visiem kopā izdosies pasākumu izveidot patiesā Tezē un pirmkristiešu garā un ka šajā vakarā mēs iegūsim auglīgu informāciju arī par citām garīgajām aktivitātēm un centieniem mūsdienu Francijā. Šī valsts ir ļoti bagāta, arī – savā garīgajā pieredzē!"

Tūkstošiem cilvēku no visas pasaules ik gadu dodas svētceļojumos uz Francijas Tezē ciematu garīgas valgmes meklējumos. Visā pasaulē Tezē pasākumi ir kļuvuši par īpašu atpazīstamības zīmi Eiropas garīgajai atjaunotnei.


"Dārgumi no Francijas Jaunmoku pilī"
Muzeju nakts programma Jaunmokās 19. maijā

12:00 – bērnu programma. Kolonu zālē bērni, kas iepriekš iesūtījuši vēstules – zīmējumus ar moto "Vēstījums Mazajam Princim", zīmē savu multiplikācijas filmu Taņas Gvozdevas vadībā.
Īpaša ziņa bērniem no pils… "Pieaugušie paši nekad neko nesaprot, bet bērni nogurst, mūžīgi viņiem kaut ko paskaidrodami." (A.de Senkt–Ekziperī, "Mazais princis")

15:00 – Tukuma mūzikas skolas audzēkņu koncerts "Mūzika no Francijas". Tiek lasīti fragmenti no bērnu vēstulēm Mazajam Princim.

16:30 – bards un komponists Haralds Sīmanis, Jaunmoku pils 70. gadu jumiķis, izpilda dziesmu ciklu ar Fransuā Vijona tekstiem.

17:30 – rakstniece un publiciste Gundega Repše par mākslinieka Kurta Fridrihsona atklāto Franciju 20. gadsimta. 20.–30. gados, "Franču grupas" maksa par interesi par franču kultūru 50. gados. Jautājumi – atbildes.

18:30 – filozofe Māra Rubene: "Franču filozofijas meklējumi un vēsts" . Jautājumi – atbildes.

19:30 – francūža Kristofa Aleksandra īpašā kristīgā pieredze Latvijā – "Mani atklājumi Latvijā 10 gadu laikā".

20:00 – Tezē dziedājumu un pārrunu vakars, kura gaitā Andris Kravalis sniedz pārskatu – lasījumu – meditāciju par garīgajiem impulsiem, kurus Francija gadsimtu gaitā devusi pasaulei, un mudina citus klātesošos dalīties pieredzē un saskarsmē ar franču garīgumu.
Tezē dziesmas klātesošajiem palīdzēs dziedāt jauniešu mūziķu ansamblis no Rīgas Marijas Magdalēnas baznīcas.
Ceļotājs un ceļojumu organizētājs Alfs Trepšs ar jauniešiem liecinās par Tezē piedzīvoto personisko pieredzi.
Pasākums ilgs, kamēr vien klātesošajiem būs entuziasms to turpināt.

Kolonu zālē pasākuma laikā apskatāmas fotoizstādes par Parīzi un Tezē, kuru autori ir Vilnis Klintsons, Marija Anmane un Vitolds Mašnovskis.

Pasākuma laikā būs iespēja degustēt Elejas franču siera rūpnīcas ražoto sieru ar Francijas vīnu. 

 

Ziņa publicēta 2007.05.17 16:10.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »