Ziņu arhīvs
< Maijs 2007 >
p o t c p s s
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
2024. gada 29. aprīlis
Vārda dienas: Vilnis, Raimonds, Laine

Baznīcas darbinieki talkā Mazirbē

LELB Konsistorijas un Baznīcas īpašumu apsaimniekošanas uzņēmuma "Pastorāts" darbinieki 4. maijā devās pāri Kurzemei uz pašu jūras piekrasti, lai piedalītos kopīgā talkā un tā sniegtu ieguldījumu topošā mācītāju garīgās atpūtas centra izveidē.

Autore: Ingrīda Briede (laikraksts "Svētdienas Rīts" Nr.17, 2007. gada 12. maijā)  

"Tas bija svarīgi, ka varējām ieraudzīt vietu un situāciju, kurā taps mācītāju garīgās aprūpes centrs", stāsta Anitra Vanaga, SIA "Pastorāts" attīstības projektu vadītāja un talkas organizētāja.

Talciniekiem pievienojās arī vairāki mācītāji. Dienas laikā Mazirbes ev. lut. draudze un LELB parakstīja līgumu par zemes un ēku nodošanu baznīcas rīcībā.

"Šis ir liels upuris no draudzes puses, un ar šo talku gribējām apliecināt, ka nopietni domājam par šī projekta – LELB atpūtas centra – realizāciju un gribam ķerties pie darba jau tūlīt", sacīja Anitra Vanaga. Lai iegūtu vienotu teritoriju, baznīca iegādājusies arī "Pakalnu" mājas un tām piederošo zemi, kas atrodas starp Mazirbes baznīcu un mācītājmuižu.

Saulainajā valsts svētku dienā talcinieki dienu uzsāka ar Lutera Akadēmijas rektora Viljama Veinriha lekciju, kurā viņš apliecināja, ka teoloģija ir prieks. Dienas turpinājumā talcinieki sadalījās divās komandās. Viena no tām novāca mācītājmuižas kūts sagruvušo jumtu un būvgružus, atbrīvoja teritoriju no sažuvušajiem krūmiem, bet otra grupa iztīrīja "Pakalnu" klēti un mājas teritoriju.

Iecerēts, ka šī nebūs vienīgā talka, bet jau pavisam drīz uz Mazirbi varētu doties ar profesionāliem rīkiem "apbruņoti" talcinieki, lai turpinātu iesāktos darbus. 

Attēlā: Mācītājs Guntis Kalme un Edgars Bukavs no SIA "Pastorāts" nežēlo savus spēkus, lai jau tuvākā nākotnē LELB mācītāji Mazirbē varētu baudīt visus atpūtas jaukumus. 

Foto: Ingrīda Briede

Foto galeriju par LELB Konsistorijas un SIA "Pastorāts" talku Mazirbē var aplūkot sadaļā BILDES ?ct=parskats

 


Ziņa publicēta 2007.05.14 21:04.
 » skatīt visus dienas ierakstus
 » skatīt visus mēneša ierakstus
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »