2024. gada 26. aprīlis
Vārda dienas: Alīna, Sandris, Rūsiņš

Koncerts "Mūzika Adventa laikā" - dāvana klausītājiem 2.Adventā

iesūtīts: 2013.12.06 23:37
Svētdien, 8.decembrī, plkst.18:00 Rīgas Jēzus evaņģēliski luteriskās draudzes baznīcā (Elijas ielā 18) notiks Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības kultūras centra „Iļģuciems” kamerkora „Muklājs” un Latvijas Universitātes pūtēju orķestra kopējais koncerts „Mūzika Adventa laikā”.

Ziemassvētki ir gada nogales visvairāk gaidītie, gaišas mīlestības un ģimeniskuma pilni svētki. Tāpēc šogad kamerkoris „Muklājs” un LU pūtēju orķestris sadarbībā ar lieliskiem mūziķiem dāvina klausītājiem otrā adventa koncertu 8. decembrī Rīgas Jēzus evaņģēliski luteriskās draudzes baznīcā. Koncerta programmā tiks atskaņota dažādu laikmetu mūzika un skaņdarbi.

Koncerta skanēs J. Karlsona skaņdarbs „Ziemassvētku kantāte” (izpilda: kamerkoris „Muklājs”, LU pūtēju orķestris (J. Puriņa aranžējumā), soliste: mecosoprāns – Baiba Berķe). Kamerkoris „Muklājs” izpildīs a capella Bendžamina Britena „A hymn to the virgin”, M. Pretoriusa-Jana Sandstrēma „Es ist ein Ros entsprungen”, Džona Ratera „There is a flower”. LU pūtēju orķestris klausītājus iepazīstinās ar Alfrēda Rīda „Russian Christmas music” un Edvarda Balsis skaņdarbs „Andante Cantabile” (saksafona solo: Paulīna Piteņko). Kā arī koncertā klausītāji varēs baudīt kamerkora „Muklājs”, LU pūtēju orķestra solistu un ērģelnieka A. Reiņa kopdarbu, kad tiks atskaņotas tradicionālās Ziemassvētku dziesmas Valta Pūces aranžējumā.

Kultūras centra „Ilģuciems” kamerkoris „Muklājs” ir dibināts 1989. gadā (mākslinieciskais vadītājs: Jānis Kokins), ir vairākkārtējs Dziesmu svētku koru karu laureāts un starptautisko festivālu un projektu dalībnieks. Kamerkoris ir guvis arī daudz panākumu starptautiskajos koru konkursos Maltā, Itālijā, Vācijā, Spānijā un citās valstīs. Pašlaik korī ir 30 dziedātāji, visi ir muzikāli un īsti kora patrioti. Kolektīva repertuārā ir skaņdarbi no renesanses laika līdz pat 21. gs. rakstītajiem skaņdarbiem.

Latvijas Universitātes pūtēju orķestris
izveidots 2008. gadā, apvienojot vairāk nekā 50 jauno mūziķu no dažādām Latvijas augstskolām un mūzikas skolām. Orķestra diriģents un dibinātājs ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asoc. profesors Jānis Puriņš. Kolektīvs regulāri piedalās dažādos festivālos, konkursos (Krievijā, Lietuvā), gan iegūstot godalgotas vietas, gan uzvarot Grad Prix konkursos. Orķestris regulāri atskaņo arī populāro un džeza mūziku, iestudē solo koncertprogrammas. LU pūtēju orķestra programmas veido dažādu laikmetu un stilu mūzika. Tā repertuārā ir gan mūzikas klasiķu kā J. S. Baha, V. A. Mocarta, A. Vivaldi, gan arī latviešu autoru kā J. Karlsona, P. Butāna, R. Zaļupes u. c. skaņdarbi.

Ieeja koncertā bez maksas.


 
« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »