2024. gada 29. aprīlis
Vārda dienas: Vilnis, Raimonds, Laine

Par arhibīskapa Jāņa Vanaga kalpošanas turpinājumu

iesūtīts: 2023.12.11 17:18

Š. g. 6. septembrī arhibīskaps Jānis Vanags ar iesniegumu vērsās pie Bīskapu kolēģijas. Pazemīgā pateicībā Kungam un mūsu Baznīcai par godpilno iespēju 30 gadus kalpot Rīgas un Latvijas arhibīskapa amatā, arhibīskaps darīja zināmu savu vēlēšanos noslēgt šo kalpojumu un lūdza uzsākt kandidātu izraudzīšanas norisi, lai kārtējā sinode 2025. gadā varētu ievēlēt jaunu arhibīskapu. Kad viņš būs izraudzīts un ievests amatā, arhibīskaps ir lūdzis ieskaitīt viņu cienījamā emeritēto garīdznieku saimē.

Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas Kapituls 22. novembra sēdē, pamatojoties uz arhibīskapa iesniegumu par nodomu noslēgt savu kalpošanu, lēma izsludināt nākamā arhibīskapa izraudzīšanas un ievēlēšanas procesu un, atbilstoši LELB Virsvaldes noteikumiem “Par diecēžu bīskapu izraudzīšanas un ievēlēšanas kārtību” 1. un 7. punktam, aicināja Rīgas arhidiecēzes Kapitulu uzsākt nākamā arhibīskapa vēlēšanu procesu un sasaukt Diecēzes sapulci vismaz pusgadu pirms LELB 30. Sinodes.

Rīgas arhidiecēzes Kapituls lēmumu uzsākt nākamā arhibīskapa vēlēšanu procesu ir pieņēmis. Atbilstoši LELB Virsvaldes noteikumiem “Par diecēžu bīskapu izraudzīšanas un ievēlēšanas kārtību” 2. punktam, diecēzes iecirkņi līdz 01.05.2024. ir aicināti rīkot iecirkņu sapulces, kuru uzdevums ir izvirzīt vienu mācītāju pārstāvēt iecirkni “Bīskapa izraudzīšanas komisijā”.

Latvijas Sinodi sasauc un sagatavo Virsvalde vismaz vienu reizi četros gados un viens no tās uzdevumiem ir ievēlēt diecēžu bīskapus. 28. Sinode notika 2021. gada 6. augustā Rojā, bet 29. ārkārtas Sinode – 2022. gada 29. oktobrī. Kārtējā 30. Sinode plānota 2025. gada jūnijā.

Sagatavoja LELB Sabiedrisko attiecību nozare




‍Ziņa sagatavota atsaucoties uz www.lsm.lv ievietoto publikāciju.
‍https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/11.12.2023-amatu-pametis-luteranu-arhibiskaps-vanags.a534881/
« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »