2024. gada 26. aprīlis
Vārda dienas: Alīna, Sandris, Rūsiņš

Edgars Graudiņš saņem mācītāja amata zīmi

iesūtīts: 2020.12.08 10:17

Š.g. 6. decembrī, Adventa otrā svētdienā, Rūjienas Svētā Bērtuļa baznīcā mācītāja amata krustu saņēma EDGARS GRAUDIŅŠ. Arhibīskaps Jānis Vanags mācītāja amata pakāpi E.Graudiņam piešķīra pēc Valmieras iecirkņa prāvesta Romana Kurpnieka-Logina ieteikuma un deleģēja viņu to pasniegt.

Edgars Graudiņš, kristīts un iesvētīts Ķempju draudzē. 2015.-2018. gadam kā evaņģēlists kalpojis Zaubes draudzē, kopš 2019.g. marta patstāvīgi - Ķempju draudzē. 2018. gadā absolvējis Lutera Akadēmiju, bijis kapelāns Cēsu Audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem. Ordinēts 2019. gada 14. augustā Rīgas Domā un ar 2019. gada 25. augustu nosūtīts kalpot Valmieras iecirknī - Mazsalacas Svētās Annas, Rozēnu-Staiceles un Rūjienas Svētā Bērtuļa draudzē

LELB noteikumi par mācītāju kalpošanu nosaka, ka mācītājs ir pilntiesīgs LELB garīdznieks, kurš kalpo draudzē diecēzes bīskapa vai Bīskapu kolēģijas nosūtījumā vai arī īpašā Baznīcas amatā, pamatojoties uz LELB Kapitula lēmumu. Palīgmācītāji savās tiesībās ierobežoti ar to, ka nedrīkst tikt ievēlēti Baznīcas amatos (draudzes mācītāja, iecirkņa prāvesta, bīskapa). Palīgmācītājam mācītāja pakāpi piešķir diecēzes bīskaps pēc prāvesta ieteikuma.

Visspēcīgais Dievs lai pašķir turpmāko gājumu un stiprina spēkus kalpošanai Kristus taisnībai!

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »