2024. gada 26. aprīlis
Vārda dienas: Alīna, Sandris, Rūsiņš

Trīsvienības svētdiena

iesūtīts: 2019.06.16 10:39

Jo trīs ir, kas dod liecību debesīs: Tēvs, Vārds un Svētais Gars, un šie trīs ir viens. Un trīs ir, kas liecina virs zemes: Gars, ūdens un asinis, un šie trīs ir kopā. 1. Jņ 5:7-8

Trinitatis – Trīsvienības svētki. Svētdiena, kurā īpaši pieminām Dieva trīsvienību - Dieva atklāsmi trīs personās.

M. Luters saka: Lai gan vārds “Trīsvienība” Svētajos Rakstos nav atrodams – to izdomājuši cilvēki. Tādēļ dažkārt tas skan vēsi, un labāk būtu sacīt “Dievs”, nekā “Trīsvienība”. Bet šis vārds nozīmē, ka Dievs ir trijās Personās. Tā ir Debesu lieta, kas pasaulei nav saprotama; un es jums, mīļie, jau daudzkārt esmu sacījis, ka gan šim, gan ikvienam citam ticības artikulam jābūt pamatotam nevis prāta spriedumos vai prātam aptveramās līdzībās, bet Rakstu vārdos un izteikumos. Jo Dievs labi zina, kā tas ir un kā Viņam pašam vajadzētu runāt par sevi.
Ja reiz esam sākuši apceri par to, kas ir Dievs, tad tāpat ir jāpievērš uzmanība, ko Dievs dara. Dievs nav atklājis savu trīsvienīgo dabu ar nolūku cilvēku mulsināt. Viņa griba ir parādīt Tev Viņa mīlestības daudzpusīgumu un pestīšanas darba dziļumu Dieva Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā. Dieva vārdā, kurā atklājas Tēva radītāja, Dēla pestītāja un Svētā Gara kā svētdarītāja mīlestība uz Tevi.

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »