2024. gada 27. aprīlis
Vārda dienas: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

„Bāreņu svētdiena“ Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes draudzē

iesūtīts: 2015.10.24 20:26

Tradīcija padarīt novembra pirmo svētdienu par īpašu dienu, kad aicināt cilvēkus atvērt savu māju un sirds durvis bāreņiem, sāk iesakņoties arī Latvijas draudzēs. Otro gadu pēc kārtas Latvijā notiks „Bāreņu svētdiena“. Šajā dienā rūpēs par bērniem, kas palikuši bez vecāku gādības, apvienojas kristieši 52 pasaules valstīs.  

„Bāreņu svētdiena“ ir ekumēniska iniciatīva, kuras galvenā vēsts ir aicinājums atbalstīt bāreņus, un tas paver visai plašu iespēju loku. Draudzes var mudināt cilvēkus pieņemt bāreņus savās ģimenēs,  kļūt par aizbildņiem, adoptētājiem, viesģimenēm, brīvprātīgajiem darbiniekiem bērnu namos, tāpat arī pašas draudzes var „adoptēt“ kādu bērnu namu un tā padarīt šos bērnus par savas lielās ģimenes locekļiem.

Organizatori cer, ka kalpošana bāreņiem 1.novembrī būs caurviju tēma dievkalpojumos daudzās Latvijas draudzēs. Savukārt „Bāreņu svētdienas“ centrālais pasākums šogad notiks Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes evaņģēliski luteriskajā draudzē. To ievadīs īpašs dievkalpojums, ko papildinās arī liecības no cilvēkiem, kuri jau atsaukušies aicinājumam palīdzēt bāreņiem. Tāpat Vecajā Sv.Ģertrūdes draudzē notiks pasākums, lai padarītu šo dienu īpašu arī pašiem bērnu namu bērniem. Iecerēts, ka šajā dienā bērni Ģertrūdē varēs rosīties dažādās radošajās darbnīcās un sacensībās.
„Mēs cenšamies, lai Mātes dienā mūsu mammas justos īpašas, Tēva dienas centrā ir mūsu tēti, Skolotāju dienā - skolotāji. Mēs vēlamies, lai “Bāreņu svētdienā” atzīti, pieņemti un īpaši jūtas bērni, kuri tik ļoti pēc tā ilgojas,“ skaidro Vecās Sv.Ģertrūdes draudzes mācītājs Rinalds Grants. Viņš pieļauj, ka „Bāreņu svētdienai“ varētu būt arī ilgtermiņa efekts: „Šādas svētku dienas palīdz mainīt mūsu attieksmes, lai mēs citādak dzīvotu arī tad, kad tie ir nosvinēti. Ne tikai runājot par bāreņiem, bet esot ar viņiem un redzot viņus priecīgus mūsu vidū, ir daudz lielākas cerības uz labām pārmaiņām mūsos.“

« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »