2024. gada 27. aprīlis
Vārda dienas: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas un tās apkārtnes draudžu ģimenes uzņems 1000 svētceļniekus

iesūtīts: 2014.09.25 14:50
Šajā nedēļa no 26. līdz 28. septembrim notiks Tezē kopienas veidotā Uzticības svētceļojuma virs zemes Baltijas posms – reģionālā tikšanās „Kļūstot par zemes sāli”.

Rīgas un tās apkārtnes draudzes gada garumā rūpīgi gatavojušās jauniešu reģionālajām dienām, rīdzinieku ģimenes atsaukušās aicinājumam un apliecinājušas sirsnīgu viesmīlību, piesakoties savās mājās uzņemt aptuveni 1000 svētceļniekus no 16 dažādām Eiropas valstīm – Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, Krievijas, Baltkrievijas, Polijas un citām.

Kopā ar otru lielo šī gada Rīgas kristiešu pasākumu – Baznīcu nakti – Tezē Baltijas reģionālā tikšanās ir dāvana Rīgai tās kultūras galvaspilsētas gadā un atgādina par pilsētas saknēm un kristīgo izcelsmi, sniedz iedrošinošu liecību par daudzu atšķirīgu kristīgo konfesiju draudzīgu līdzāspastāvēšanu Latvijā.

Uzticības svētceļojuma dalībnieki kļūst par miera vēstnešiem kara un konfliktu saviļņotajā pasaulē, jaunieši kopīgi aizlūgs par mieru šajā reģionā, sarunās un diskusijās meklēs cerības zīmes cits cita ticības pieredzē.

Tikšanās centrālā norises vieta ir Svētā Pētera baznīca, kur trīs dienu garumā jaunieši pulcēsies kopīgās pusdienas un vakara lūgšanās. Savukārt sestdienas un svētdienas rītu svētceļnieki pavadīs savu viesģimeņu draudzēs – 16 Rīgas un Pierīgas katoļu, luterāņu un baptistu dievnamos (saraksts – šeit).

Izzinoša un pārdomas rosinoša paredzēta sestdienas pēcpusdiena, kad vairākās Rīgas vietās notiks dažādi semināri un tematiskās darbnīcas (saraksts – šeit).
Pārdomas par dažādām kristīgās dzīves reālijām piekrituši līdzdalīt arhibīskaps Jānis Vanags, arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs, priesteris Rodions Doļa, mācītājs Ivars Jēkabsons, Mātes Terēzes tuvākmīlestības ordeņa Žēlsirdības misionāres un Betānijas dominikāņu māsa Diāna Cērmane. Viņu vadībā jaunieši tiks rosināti domāt par aicinājumu, dzīves svarīgākajiem lēmumiem, kalpošanu nabadzīgākajiem, izlīgumu mūsdienu sabiedrībā, klusumu un iekšēju lūgšanu, piedošanu, vienotību un kopību.

‍Mūzikas draugiem būs iespēja gan piedalīties Tezē dziesmu mēģinājumā, gan apmeklēt ērģeļmūzikas koncertu Svētā Jāņa baznīcā. Latvijas kultūrvēsturisko mantojumu atklās seminārs par baznīcu arhitektūru Rīgā un pasaulē, Rīgas iepazīšana gida pavadībā, ekskursija uz Jūrmalu un Latvijas Kristīgo akadēmiju. Dažādu laicīgu profesiju pārstāvji (tiesnesis, žurnālists, politiķis, ārsts) ar tikšanās dalībniekiem pārrunās izaicinājumus, kas rodas, apliecinot ticību profesionālajā dzīvē.

Tikšanās laikā ikviens ir aicināts piedalīties kopīgajās lūgšanās Svētā Pētera baznīcā, kā arī apmeklēt semināru programmu sestdienas pēcpusdienā.

‍Sīkāka informācija: http://taizeriga2014.lv/programma/


 
« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »