2024. gada 26. aprīlis
Vārda dienas: Alīna, Sandris, Rūsiņš

Niks Matvejevs. Uz kurieni viņš steidzās?

iesūtīts: 2014.05.06 23:38
"Uz kurieni viņš steidzās? - tā man jautāja kāds cilvēks, satiekoties atvadu brīdī no mūziķa. Jā, tā varēja domāt, vērojot tos daudzos plānus, darbus un ceļus, kuros Niks Matvejevs bija iesaistīts. Un vienkāršā sarunā arī viņš pats daudz par to neizteicās. Taču Nika darbībā bija iezīmējies kāds virziens, kas varbūt nav daudz pieminēts, taču Baznīcā nevarēja palikt neievērots.

Niks jau iepriekšējos gados ar koncertprogrammu "Vēstules Dievam" bija piedalījies vairākos Adventa koncertu braucienos pa Latvijas dievnamiem. Pagājušā gada nogalē viņš pirmo reizi dziedāja „Ziemassvētku Rozes” akcijas ietvaros Barkavas pansionātā un Madonas kultūras namā. Un pats bija no šīs kalpošanas tik ļoti uzrunāts, ka pilnīgi noteikti gribēja arī koncertēt Lieldienās – Kristus Augšāmcelšanās notikumam par godu. Dzejnieks Marats Samauskis teic, ka vēl šaubījies, vai ir iespējams Lieldienās tādu koncertu izveidot, bet Niks bijis aizrauts ar jaunu kalpošanas ideju.

Un otrajās Lieldienās izskanēja pēdējie divi Nika mūža koncerti - Durbes un Saldus Sv. Jāņa dievnamos. Mācītājs Gints Kronbergs saka ar sajūsmu balsī: „Ļoti brīnišķīgi! Niks bija ļoti apgarots pēc koncerta. Pēc pēdējās dziesmas ar Marata vārdiem „Jēzus ir ceļš uz mūžīgo dzīvību!” sacīju viņam un visai publikai, ka nu ir par vienu dziesmu vairāk, ko dziedāt Lieldienās un ne tikai...”.

Barkavas pansionātā pagājušā gada decembrī Niks dziedāja vairākas savas dziesmas, kuras es dzirdēju pirmo reizi un izbrīnīts nodomāju – kāpēc tās nav dzirdētas kristīgo pasākumu repertuārā? Mēs nolēmām uzrunāt viņu izpildīt kādu no tām šogad Baznīcas dienās Cēsīs, lielajā noslēguma koncertā un Niks piekrita sākt domāt par programmu...

No malas raugoties, Niks savās attiecībās ar Dievu rīkojās kā pusaudzis, kas pirmoreiz iemīlējies. Ir neveikli jūtas izrādīt un kādam paskaidrot, bail, ka kāds pasmiesies, taču tas tāpat visiem redzams. Niks vairījās izteikt kādus ticības apliecinājumus un liecības, bet kad sāka dziedāt, visiem bija skaidrs, ka tas ir pa īsto. Es varu tādu attieksmi tikai apbrīnot.

Radītājs ir viņu aicinājis tādā brīdī. Varbūt pasargādams no pasaules, kas varēja aizmaldīt. Lai Dievam pateicība par Viņa bērnu - Niku Matvejevu, ko Viņš mums šajā dzīvē deva iepazīt un iemīlēt.

Jo ikviens, kas piesauc Tā Kunga Vārdu, tiks izglābts /Rom.10:13/

Mācītājs Artis Eglītis

 

 
« atpakaļ
Koncertā 2.Lieldienās Durbes baznīcā
Dziesmas no koncerta
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »