2024. gada 19. marts
Vārda dienas: Jāzeps

Jauns mācību materiāls Bībeles iepazīšanas ceļā

iesūtīts: 2014.09.17 16:17
LELB izdevniecība "IHTIS" ir sagatavojusi elektroniski pieejamu nākamo Bībeles studiju materiālu - Džekijas Ešas (Jackie Oesch) grāmatu "Dieva apsolījums – mūsu svētība".

No grāmatas ievada:

"Mūsu dzīve ir kā vēstījums. Ik dienu mūsu dzīvesstāstam pievienojas kāds jauns fragments. Viss turpinās, mēs visi atrodamies attīstības un augšanas procesā. Mums ikvienam ir kāds unikāls notikums, kuru pastāstīt. Savā dzīves ceļojumā mēs esam satikuši dažādus cilvēkus, arī dzīves apstākļi mūs ir ietekmējuši, izveidojot mūs tādus, kādi esam. Katrs sekojošais notikums, pieredze un attiecības dod iespēju atbildēt, atspoguļot un izvēlēties, kā atbildēt un rīkoties konkrētā situācijā. Dažas no mūsu izvēlēm ir bijušas neapzinātas, turpretī citas – nopietni pārdomātas. Visas šīs izvēles ir izveidojušas mūsu personīgo dzīvesstāstu.

"Dieva apsolījums – mūsu svētība" ir materiāls par Ābrahāmu. Materiālā aplūkoti daži gadījumi no viņa dzīves. Tie parāda Ābrahāma un Dieva attiecības un to, kā Dievs lietoja viņu, lai piepildītu Ādamam un Ievai Paradīzes dārzā doto solījumu (1Moz 3:15).

Katrā no šādiem stāstiem var uzzināt kaut ko par viņa raksturu, attieksmi, rīcību un reakciju uz Dieva iejaukšanos viņa dzīvē. Mācīsimies par attiecībām viņa ģimenē, viņa bērniem, Dieva mijiedarbību, iedarbību uz viņa ģimeni. Stāsts par Ābrahāmu izgaismos arī notikumus mūsu pašu dzīvē. Mums tiks uzdoti svarīgi jautājumi, kuri liks ielūkoties mūsu pašu dzīvē un saredzēt Dieva darbu mūsos un starp mums.

Lasot par Ābrahāmu, dzīvo līdz notikumiem. Izmanto savu piezīmju grāmatiņu, lai pierakstītu radušos jautājumus. Lasot stāstus, uztver tos tā, it kā Ābrahāms pats tev stāstītu par savas dzīves nozīmīgākajiem notikumiem, kuri izveidojuši viņu par ticības vīru. Un tāds viņš bija. Klausies, kā šajos notikumos atklājas Dievs, ievēro vārdus un frāzes, kuri izsaka Viņa lielo mīlestību uz cilvēci. Mēģini saskatīt, kā stāsti par Ābrahāmu varētu ietekmēt tavu dzīvi.

Grāmatā "Dieva apsolījums – mūsu svētība" aplūkos faktus, uzdos jautājumus, aicinās vērot, kā Dievs atklāj sevi, kā Viņš sarunājas ar paša radītajiem, nu jau grēkā kritušajiem cilvēkiem. Tā ir iespēja vērot, kā šie stāsti skar mūsu sirdi un dzīvi, un jautāt – kā tas skar mūs? Citiem vārdiem sakot, jautāt, kāda gan šiem stāstiem ir nozīmē manā dzīvē. Kāds ir personīgais pielietojums, un kā tas var sasaistīt manu dzīvi ar Dievu?

Vērot  faktus, patiesību par Dievu un cilvēkiem un noskaidrot, kā tos iespējams izmantot mūsdienās. Dzīvo līdzi šiem stāstiem! Mācies! Turpināsim..."


‍Grāmata "Dieva apsolījums - mūsu svētība" veidota kā mācību līdzeklis, lai varētu mācīties gan patstāvīgi, gan grupās:

mācekļa grāmatu lejuplādēt šeit>

‍vadītāja ceļvedi lejuplādēt šeit>

‍Izmantojot piedāvātos palīglīdzekļus un vingrinājumus, būs viegli mācīties. Dodoties Bībeles iepazīšanas ceļojumā, nepieciešama vienīgi atvērta sirds, kas gatava sastapties ar Dieva atvērto sirdi. Šajā ceļā ir tik daudz ko uzzināt. Lai tas ir aizraujošs piedzīvojums ikvienam!

Papildus informācija:  SIA „IHTIS”, tālr. 29102892.

Ar iepriekšējām grāmatām var iepazīties:
‍„Iepazīsim savu Bībeli” šeit>,
‍"Dieva plāns - mūsu izvēle" šeit>


 
« atpakaļ
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »