2024. gada 24. aprīlis
Vārda dienas: Visvaldis, Ritvaldis, Nameda

Galerijas » DIAKONIJAS darbam Latvijā - 20

2014.gada 13.decembrī, sestdienā pirms III Adventes, Rīgas Lutera baznīcā un draudzes namā pulcējās gandrīz 250 diakonijas kalpotāji no Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas draudzēm, lai Dievam pateiktos un kopā priecātos par Diakonijas darba 20 gadu jubileju un šajos gados paveikto, piedzīvoto un saņemto.
Jubilejas pasākums iesākās ar Dievkalpojumu, ko vadīja LELB arhibīskaps Jānis Vanags un Lutera draudze mācītājs Indulis Paičs. Dievkalpojumā piedalījās un ar savām balsīm priecēja Rīgas Sv.Jāņa draudzes koris, ērģelnieki - Ilze un Aigars Reiņi.
Svinības turpinājās draudzes namā ar kopīgu mielastu, ar Diakonijas nozares un centra vadītājas Intas Putniņas atskatu uz 20 gados paveikto. Kristīna Soloha vadīja plašu diskusiju par nākotnes iecerēm un sapņiem, kuros dalījās arhibīskaps Jānis Vanags, Diakonijas nozares vadītāja Inta Putniņa, diakonijas darba koordinatore Jelgavas prāvesta iecirknī un Dobeles draudzes diakonijas darba vadītāja Māra Pole, Rīgas Jēzus draudzes diakonijas darba vadītāja Jolanta Cukure, kā arī ilggadējs diakonijas darba Latvijā atbalstītājs, mācītājs Helmuts Brauers (Vācija, Lībekas prāvesta iecirknis). Ar skaistām mūzikas un balss skaņām priecēja grupa "Jorspeis" un ar cerības zīmēm "tuksnesī" - smilšu kino, pārsteidza Guna Zandere.
‍ Nozīmīgu atbalstu un prieku sniedza arī Daugavpils diecēzes bīskaps Einārs Alpe, motivējot un iedrošinot diakonijas saimi turpināt savu kalpošanu. Svētki noslēdzās ar svētku tortes baudīšanu un pirmo jaunās desmitgades uzdevuma saņemšanu - doties pie kāda cilvēka, kura sirdi sasildīt un dāvāt segu, kurā sasildīties ziemas vēsajos vakaros.
‍Paldies misijai "Luterāņu Stunda" par iespēju piedalīties akcijā "Sasildi savu tuvāko".
‍Paldies kuplajai Diakonijas ģimenei - darba koordinatoriem prāvestu iecirkņos, draudžu diakonijas vadītājiem un kalpotājiem, Diakonijas centru darbieniekiem, mācītājiem, diakonijas darba atbalstītājiem, kas piedalījās jubilejas pasākumā un tiem, kas klāt bija savās sirdīs un lūgšanās.
‍Paldies par kopīgo darbu, ko varam darīt Kristum un Viņa mazākajiem!

‍Foto: Santa Smoļaka
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »