2024. gada 19. aprīlis
Vārda dienas: Vēsma, Fanija

Galerijas » Koncertakcija "Ziemassvētku Roze 2009" novadu centros

 

Jau sesto gadu Ziemsvētku laikā pašvaldību kultūras centros izskan Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas un sabiedrībā iecienītu mūziķu koncertakcija „Ziemassvētku Roze”. Koncertakcija parasti sākas ar pirmo Adventa svētdienu un turpinās līdz pat Zvaigznes dienai. Mācītājs ar mūziķiem šajā laikā viesojas arī pašvaldību sociālajos namos, aprūpes iestādēs vai pansionātos.

Koncertu ieskaņas daļā uzrunu klausītājiem un īsu Bībeles lasījumu saka mācītājs, lai vērstu vērību uz patieso šo svētku nozīmi. Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas Virsvaldes sekretārs, mācītājs un arī šīs idejas autors Artis Eglītis atzīst, ka tā ir iespēja cilvēkiem, kuri dzīvo „no skaļiem koncertiem aizmirstās vietās” tieši Adventa laikā saņemt lielisku svētku noskaņas brīdi. 

Koncertakcijas ietvaros ar pašvaldību un mērķziedojumu atbalstu tiek organizēti koncerti, kuros skan aranžējumi no Baznīcas dziesmu grāmatas, atbilstoši katra mākslinieka izvēlētajai iecerei, un dziesmas no viņu aktīvā koncertrepertuāra. Uzrunāti un uzaicinājumam piedalīties bija atsaukušies mūziķi Inita Āboliņa un Normunds Ķietis no „Lauku muzikantiem”, komponists Uģis Prauliņš kopā ar Loriju Vudu un Ivaru Cinkusu. Projektu atbalstīja arī LELB izdevniecība "IHTIS".

„Ziemassvētku Rozes” koncerti 2009.gadā notika 13 vietās dažādos Latvijas novados: Līgatnes pilsētas kultūras namā, Pampāļu kultūras namā, Priekuļu kultūras namā, Mērsraga kultūras namā, Rojas kultūras centrā, Amatas novada Drabešu kultūras namā „Ausmas”, Jaunpils pilī, Priekules pilsētas kultūras namā, Ozolnieku tautas namā, Ēdoles kultūras namā, Ventspils kultūras centrā, Ikšķiles kultūras namā un Dzelzavas kultūras namā. 

Fotogalerijā neliels ieskats koncertā Jaunpils pilī, kur 2009.gada 20.decembrī viesojās mācītājs Jānis Smilgainis, mūziķi Ivars Cinkuss, Lorija Vuda un Uģis Prauliņš, un Ozolnieku novada pensionāru svētku pasākumā 22.decembrī, kurā piedalījās mācītājs Artis Eglītis, mūziķi Inita Āboliņa un Normunds Ķietis. 

Foto: Aivars Siliņš 

 
Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »