2024. gada 19. aprīlis
Vārda dienas: Vēsma, Fanija

Galerijas » 2. Ekumeniski teoloģiskā konference, veltīta Priesterības gadam

2010. gada 22. aprīlī notika II Ekumeniski teoloģiskā konference, kas veltīta priesterības gadam. Konferenci organizēja Rīgas Teoloģijas institūts un Rīgas Augstākais reliģijas zinātņu institūts sadarbībā ar LELB Lutera Akadēmiju. Konferences moto: "Kristus vārdā esam sūtīti" (2.Kor.5:20). 

Neskatoties uz baznīcu lielajām atšķirībām izpratnē par priesterību, konferences organizētāji uzskata, ka ir ļoti svarīgi veicināt teoloģiskas diskusijas par  svarīgiem jautājumiem Baznīcas dzīvē. Šīs konferences ieceri izgaismo kardināla Valtera Kaspera sacītais: "Ekumenisks dialogs nav tikai ideju apmaiņa, tā ir arī dāvanu apmaiņa. Katrai baznīcai ir savas īpašās dāvanas un harizmas. Šī apmaiņa mums var palīdzēt augt kā kristiešiem, lai sasniegtu Kristus pilnību".

Konferencē ar priekšlasījumiem par garīgo amatu uzstājās LELB arhibīskaps Jānis Vanags, Lutera akadēmijas rektors māc. Viljams Veinrihs, LU Teoloģijas fakultātes dekāns māc. Ralfs Kokins, Rīgas Teoloģijas Institūta profesors pr. Pauls Kļaviņš, LU docents pr. Andris Priede, Rīgas Teoloģijas Institūta  rektors profesors pr. Juris Jalinskis, māc. Ilmārs Hiršs, mg.theol. Laila Čakare u.c. Konferencē uzrunas sacīja arī Apustuliskais nuncijs arhibīskaps Luidži Bonacci un kardināls Jānis Pujats. Konferenci vadīja Rīgas Augstākā reliģijas zinātņu institūta direktors profesors pr. Zbigņevs Stankevičs.

Foto: Ivars Kupcis.

 

Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »