2024. gada 18. aprīlis
Vārda dienas: Laura, Jadviga

Galerijas » Sv.Gregora kristīgās kalpošanas skolas studentu kalpošanas laiks (03.02.2009.)

 

2008./2009. mācību gadā Sv.Gregora skolā ir likts daudz lielāks uzsvars uz studentu kalpošanas praksi - ceturtdienās ir īpaši atvēlēts laiks prakses grupām, kurās 4 studenti un prakses vadītājs var sagatavoties un doties uz prakses vietām, piektdienās notiek prakses izvērtēšana.

Studenti dažādās kalpošanās piedalās arī mācību programmas ietvaros. Tās ir regulāras lūgšanas par Baznīcu un tās vajadzībām Latvijā un pasaulē; svētbrīži Striķu pamatskolā vienu reizi nedēļā un reizi mēnesī Druvas kapelā, radio raidījums „Ielūdz Gregorskola”, kurš skan Latvijas Kristīgajā Radio; publikācijas par skolas pasākumiem un darbību avīzē „Svētdienas Rīts” un „Saldus Zeme”; Saldus Alfa kurss; Misijas dienas; rekolekcijas un evaņģelizācijas pasākumi Alsungā, pilsētās uz ielām un citviet.

2009.gada janvārī studenti sagatavoja priekšnesumu “Esi brīvs – neiekrīti!”, kurā brīdināja jauniešus par atkarībām, kā arī aicināja nākt uz Jauniešu Alfu. Uzvedumu “Esi brīvs – neiekrīti!” studenti rādīja Saldus apkārtnes skolās (Brocēnu vidusskolā, Saldus profesionālajā vidusskolaā, Saldus ģimnāzijā) un arī Saldus ģimenes atbalsta dienas centrā. Kalpošanas laikā Gregorskolas studenti tika laipni uzņemti arī Brocēnu vidusskolā.  

Studenti Valdis, Liene, Astra un Inta kalpošanā devās uz savu prakses vietu – Rīgas Daugavgrīvas Balto baznīcu, kur  palīdzēja draudzei organizēt Alfa kursu.

Studijas Sv. Gregora skolā ir pamudinājušas studentus uz aktīvāku kalpošanu vai kalpošanas uzsākšanu arī savās draudzēs. Skolā šajā 2008./2009. mācību gadā studē 16 studenti.  

Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »