2024. gada 26. aprīlis
Vārda dienas: Alīna, Sandris, Rūsiņš

DIENAS LOZUNGS

Bīsties Dieva un ievēro viņa baušļus, jo tas ir viss, kas cilvēkam jādara!
Māc 12:13

Jēzus atbildēja: "Augstākais ir: klausies, Israēl, Kungs, mūsu Dievs, ir vienīgais Kungs. Un mīli
Kungu, savu Dievu, no visas sirds un no visas dvēseles, un ar visu prātu, un ar visu spēku. Otrs ir šis: mīli savu tuvāko kā sevi pašu. – Par šiem augstāka baušļa nav.
Mk 12:29–31

2Moz 34:18–35
1Tes 3:1–13
Mt 5:27–37

lasīt vairāk >

Galerijas » Limbažu baznīcas jumta iesvēte (14.12.2008.)

Limbažu evaņģēliski luteriskās draudzes baznīcai nomainīts jumts un tagad sarkanie jumta dakstiņi ir pamanāmi jau iztālēm. Vecais dakstiņu jumts kalpoja 99 gadus, taču šovasar draudzei kļuva skaidrs, ka ilgāk tas vairs kalpot nevar, jo lietus, pa caurumiem jumtā līstot baznīcā, bojāja baznīcas lielo zāli un ērģeles.
Lai savāktu jumta nomaiņai nepieciešamos 64 000 latu, palīgos aicinātas māsu draudzes, iesniegti lūgumi valsts iestādēm, draudze organizējusi akciju "Dakstiņš", kurā labvēļi aicināti ziedot latu, kas ir aptuvenā summa, kas nepieciešama vienam jumtam dakstiņam.

Jaunais jumts tika ievētīts 14.decembra dievkalpojumā, kurā piedalījās arī Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags. Dievkalpojuma laikā dziedāja draudzes koris un ansamblis.

Limbažu evaņģēliski luteriskās draudzes baznīca ir viena no septiņām Vidzemes baznīcām, kas uzcelta Zviedru laikos, 1680.gadā. Tajā ir 800 sēdvietas, un pašlaik draudzē kalpo arī zviedru tautības mācītājs Magnuss Olsons.

Foto: Ingrīda Briede 

Pierakstīties ziņām e-pastā
Iesūtīt ziņas redaktoram
 

© 2024 Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: MB Studija
Dizains: Graftik »