atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Kā absolūti mīlošs un visa esoša radītājs, var pieļaut pasaulē esošā ļaunuma eksistenci?
*Duksis
Iesūtīts: 2008.04.17 14:17:18
"Mums ir jānonāk pie atziņas, ka, vai nu [1] dievs grib, lai ļaunums nebūtu pasaulē, bet nespēj panākt, lai tā nebūtu, [2] vai arī spēj to panākt, bet negrib, vai, [3] pēdējā varbūtība,- gan grib un gan arī spēj. Ja [1] viņš grib, bet nespēj, tad viņš nav visvarens, bet nevarība nevar būt dieva atribūts. Ja [2] viņš var, bet negrib, tad tas liecina par viņa ļaunumu, bet ļaunums nevar piemist dievam. Ja [3] viņš gan grib, lai ļaunums nebūtu pasaulē un gan arī var to novērst,- šīs ir vienīgās īpašības, kuras mēs varam piedēvēt dievam,- tad kāpēc gan šajā pasaulē pastāv ļaunums?" /Epikūrs, (p.m.ē. 341-270), sengrieķu filozofs/
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
AutorsZiņas teksts
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.04.17 14:18:23
Katrs var patrenēties daiļrunībā minētās tēmas ietvaros. Vēlu panākumus!
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.04.17 14:19:16
Brīvā griba!
Ja pasaulē nebūtu ļaunuma, tad nebūtu iespējams to izvēlēties!
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.04.17 14:20:54
KarotesNav A-hā! Sapratu. Cilvēks no savas brīvas gribas izvēlas, lai ķieģelis viņam uzkristu uz galvas.
S.R...
# Iesūtīts: 2008.04.17 14:21:45
KarotesNav
apsveicu! īsi un precīzi. šo diskusu varam uzskatīt par izsmeltu.
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.17 14:22:23
Duksis!

Pāris kļūdas pa punktiem

1. Kā tu zini ka nespēj, Pasaule jau vēl existē, process notiek! Tu par Mājas kvalitāti spried pēc būvgružiem tās celtniecības laikā... neporjadoks
2. Jā negrib to tāpat kā to darītu cilvēks, ja viņš gan varētu gan spētu! Tātad ar to vien pierādi, ka Dieva griba nav Cilvēku griba... Un tā teikt, noraidīt Dievu, jo viņš neklausa cilvēka iegribām ir sevis darīšana par Dievu, bet ja tu tāds gudrs, tad ko pac visu nesalabo! A ja nelabo, tad ko kačā pravas it kā zinātu kā kas jādara!

Piekam jēdziens "visvarenība" prasa paskaidrojumus? Vai ar to tu saprotui arī to, ka Dievs spēj arī neiespējamo - piemēram pārstāt existēt - vai to, ka Dievs spēj visu iespējamo, kas izriet no viņa Dabas? Kad uz šo atbildēsi, arī pārējās atbildes būs vienkāršākas!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.17 14:23:01
A dievam pasam ir briivaa griba?

Ctulhu, viņam vienīgajam vispār ir absolūti brīva griba, viss pārējais ir tikai "pseido-brīvā-griba" jo to ierobežo tavs by-design!
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.04.17 14:26:48
Mulders Runa nav par māju, bet gan par dieva atribūtiem. Vai dievs ir visvarens? Ja dievs ir visvarens, vai viņš ir "apveltīts ar labu gribu"? Ja viņam piemīt gan viens, gan otrs, tad kapēc pasaulē pastāv ļaunums? Atliek pieņemt, ka viņš nav visvarens, vai nav mīlošs, vai nedz viens, ne otrs. ... . Bet visloģiskāk ir pieņemt, ka viņa vispār nav!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.17 14:29:52
Un kas nosaka vinja dabu? Kaads aareejs faktors? Ja ne, tad kaadeelj vins to savu dabu nevar mainiit peec savienm ieskatiem?

Viņš jau to ir izdarījis un tā teitk Mūžībā jau lēmumu pieņēmis izpīpējis un mūžīgi zin un vēlās to kas arī ir vislabākais un konstruktīvākais! Pat ja tu tam nepiekrīti, bet tu jau nevari ar Dieva redzi visu redzēt!
Kā tu saki, tu labprāt paklausītu VIlibaldam Kāpostiņam, ja viņa formulas izvedumu izpētītu un par labu atzītu. Tak ja Vilibalds Kāpostiņš ir bezgalīgi resnāks par tevi un formula pati ir bezgalīgi gara... tad tu čista objektīvi nevarēsi nekad to pārbaudīt... un sanāk - take it or leave it!
Tu jau arī enerģijas un masas nezūdamības likumu nevari pārbaudīt... tam cilvēki tic, jo tas prosto darbojas! Nevis tamdēļ, ka tas izrietētu no kādām citām zināmām patiesām premisām!

``viņam vienīgajam vispār ir absolūti brīva griba``

Un kaa tas iet kopaa ar nemainiigumu?


A kur pretruna?

Tb vai tad tas, ka es gribu to ko es gribu un negribu to ko es negribu nozīmē, ka mana griba nav brīva? Dievs ir brīvs gribēt to ko grib, jebko saskaņā ar savu dabu! Tā kā nedz daba nedz griba nav mainīgas, tad Dievs vienmēr grib tieši to ko viņš grib! Viņš vispār vienīgais ir, kas zin ko grib
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.04.17 14:29:55
*Duksis
Nē Duksi, jārok dziļāk.
Kristīgajai atbildei ir problēmas ar viena cilvēka izdarītā seku novelšanu uz viņa pēcpēcpēcnācējiem.

Viena no nekristīgām atbilde ir apmēram tāda - mēs esam dvēseles, un nākam šeit, lai mācītos. Mēs zinām, kas mūs te sagaida, bet vienalga izvēlamies te būt. Līdz ar to ļaunums, no vienas puses, ir drīzāk mūsu pašu sagatavoti šķēršļi, kas jāpārvar. No otras puses, ļaunums ir kā mūsu nepilnīgo darbu, kļūdu rezultāts. Ļaunums nav kaut kāds pret mums spēlējošs Sātans, kuram Dievs nez kāpēc ir devis brīvu vaļu plosīties.
Varbūt
# Iesūtīts: 2008.04.17 14:30:20
Kādā ziņā tad Es esmu varmāka un pazudināšanas spriedumu devējs?! — Ak, jūs ģeķi! Es jūs mīlu, jūs Mani nicināt. Es esmu jūsu Tēvs, jūs darāt Mani par bendi. Kur es svētīju, tur jūs lādat; kur Es uztaisu, tur jūs nopostāt; ko Es uzceļu, to jūs noliecat; kur es sēju, tur jūs vadāt pāri smacīgas strāvas; jūs esat visā pret Mani. Ja Es būtu tāds, kā jūs sakāt Mani esam, — patiesi, Es jums saku, zeme jau sen vairs nepastāvētu, jā, viņa pat nekad nebūtu tikusi radīta! Bet, tā kā Es esmu tāds, kāds esmu tad viss vēl pastāv tāds, kāds tas bijis un kāds tas būs mūžīgi; un arī jūs būsiet tādi, kādi gribat būt, bez Mana pazudināšanas sprieduma, — jo jūs tapsiet par tādiem, par kādiem jūs paši sevi būsiet padarījuši. Bet, kas Mani ņem, kāds Es esmu, un Mani mīl, kā Es viņus mīlu, tos Es darīšu par tādiem, kādi viņi vēlas būt, lai viņu brīvība un līksmība ir pilnīga mūžīgi.




Tas no kādas atklāsmes
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.17 14:33:00
Runa nav par māju, bet gan par dieva atribūtiem. Vai dievs ir visvarens? Ja dievs ir visvarens, vai viņš ir "apveltīts ar labu gribu"? Ja viņam piemīt gan viens, gan otrs, tad kapēc pasaulē pastāv ļaunums?

Bet tu jau sabrauc auzās uz Dievu projicējot savu izpratni par visvarenību, absolūto labumu un viszinību u.c. lietām!

Tas būtu kā viduslaiku kāds Pāvests atnāktu šodien un paskatītos kaut vai kādu smalku ķirurģisku operāciju... viņš tak galvu saķēris aizskrietu bļaudams "Dēmons Dēmons" jo viņam šķistu ka tu dari absolūtu ļaunumu, jo viņš ir nespējīgs saprast tavu rīcību absolūtos mērogos!

Bet ļaunums pasaulē ir tamdēļ, ka cilvēki ir ļauni, nevis tamdēļ ka Dievs ir ļauns!

Ļaunuma cēlonis ir cilvēki un velns nevis Dievs!

Jautājums ir kāpēc Dievs to pieļauj - neatbildams jautājums no cilvēka skatu punkta! Kudī inčīgāks jautājums, vai Dievs piedāvā izeju?
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.04.17 14:34:12
Ctulhu Paklau, tu varēji ganīties pa paša izveidoto diskusiju sadaļu. Ļoti vēlos, lai šī vieta netiktu pārvērsta par kārtējo tavai sirdij tīkamo murgotavu.
KarotesNav
# Iesūtīts: 2008.04.17 14:35:10
Mulders
kāpēc Dievs to pieļauj - neatbildams jautājums no cilvēka skatu punkta!
Tas tev neatbildams, bet es, reku, atbildēju - mācības/spēle/luga! Paša brīvprātīga izvēle! :-)
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.04.17 14:35:40
Mulders Bet ļaunums pasaulē ir tamdēļ, ka cilvēki ir ļauni, nevis tamdēļ ka Dievs ir ļauns! Vai dievs ir zaudējis kontroli pār pasauli?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.17 14:35:42
Pag, taas visas ir darbiibas. A jams nemainiigs.

Es alegoriski saku! Lai apmēram tu saprastu kā var būt absolūti brīvs un tai pat laikā absolūti nemainīgs! Jo ja es visu laiku gribu saldējumu, tas nenozīmē, ka neesmu brīvs, ja negribi kāpostu tīteņus!

Jeb citiem vārdiem - brīvība ir tad, kad var nedarīt to ko negrib

Nee, tad es zinaatu formulu un metodi, nevis kaadam paklausiitu.

Vārdu lirika. Līdzko tu Vilibalda Kāpostiņa formulu lietotu sviestmaizes sviesta kārtas palielināšanai, jo būtu pārliecināts par formulas derīgumu, tu paklausītu Vilibaldam Kāpostiņam! Pat ja teiktu, ka nepaklausi... jo tad tu runātu pretrunu!

Kas nosaka vinja dabu?

Viņš pats!
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.17 14:36:22
Mulders Bet ļaunums pasaulē ir tamdēļ, ka cilvēki ir ļauni, nevis tamdēļ ka Dievs ir ļauns! Vai dievs ir zaudējis kontroli pār pasauli?

Nē!
*Duksis
# Iesūtīts: 2008.04.17 14:37:44
Mulders Nu, ja reiz nav zaudējis kontroli pār pasauli, tad, vai viņa spēkos ir novērst tajā esošo ļaunumu?
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.17 14:38:53
Nuja, un ateistiem arii ir atbilde - nav nekaada ljaunuma, ir tikai kljuudas, defekti attisitiibas procesaa.

Un kļūdas, defektus, novirzes procesā un sistēmā mēs saucam par ļaunumu! Lai būtu īsāk un saprotamāk, kā arī emocionālā noskaņa parāda, ka tas viss ir nevēlams un likvidējams...

Nu tu pateici... nav ūdens, ir tikai ūdeņraža un skābekļa "lācīši"
Mulders
# Iesūtīts: 2008.04.17 14:39:08
Mulders Nu, ja reiz nav zaudējis kontroli pār pasauli, tad, vai viņa spēkos ir novērst tajā esošo ļaunumu?

Ir!
Rausītis
# Iesūtīts: 2008.04.17 14:39:43
CtH nav nekaada ljaunuma, ir tikai kljuudas, defekti attisitiibas procesaa
nu nevari tu to attiecīnāt uz cilvēku un viņa dzīvi
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 21 , pavisam kopa bijuši: 197