atpakaļ uz mājaslapu
E-pasts:  Parole: atcerēties mani reģistrētiesaizmirsu parolimeklēt
Diskusijas Par ticību Pareizu un nepareizu atklāsmju noteikšanas kritēriji kristietībā (un ne tikai)
Mods-1
Iesūtīts: 2009.11.09 12:12:34
Šīs diskusijas kontekstā radās jautājums, kurš īsti neiederējās tēmā, bet tomēr Gnidrologam šķita gana svarīgs. Pārvietoju to uz šejieni.

Gnidrologs
Kurš nosaka kuras atklāsmes ir ``pareizas``, kuras nē? Kādā veidā pravieši tika atzīti par tādiem, ja nebija svēto rakstu ar kuriem saskaņot šo pareizību? Pat vairāk, jaunās atklāsmes bija pretrunā ar vecajām un bija pamats jauniem svētajiem rakstiem. JK taču arī vecajie žīdi ķengāja par viltus pravieti un nemiera cēlāju.
. 1 . 2 . >>
AutorsZiņas teksts
Mods-1
# Iesūtīts: 2009.11.09 12:13:28
Alucard
# Labojis Alucard: 2009.11.09 12:27:35
JK bija super gaišais tēls, darīja brīnumus, deklarēja sevi par Dieva dēlu un neviens to nespēja apstrīdēt. Tāpēc arī kristieši viņam tic.

Vēl viņš papūlējās piepildīt šādus tādus murgainus rakstugalus - tā sacīt: "Lūk tas bija par mani rakstīts!"
Mulders
# Iesūtīts: 2009.11.09 12:35:36
Iisaa atbilde - Pats Dievs

Garaa atbilde - Neticiigo nekas nepaarliecinaas, arii mironju augshaamcelshanaas!

A praktiskaa atbilde buus kaut kur pa vidu!

Shodien shis kriteerijs ir Dieva Vaards... Ticiiba kas reizi pa visaam reizeem nodota apustuljiem un nodota mums. Taapeec jau to sauc par apustulisko maaciibu! Apustulji mums ir atstaajushi savus darbus un draudzes to ir akcepteejushas... pats Sv. Gars ir klaat staaveejis un ljaavies "pashatklaaties" caur shiem Rakstiem!

Pirms mums to bij dariijushi sveeti Juudu viiri, apkopojot Pravieshu darbus, Dziesmas un Bausliibu!

To vai kaada zajava ir no Dieva vai no Velna... biezhi tas ir ticiibas jautaajums... vai mees ticam... Mums shodien tas ir vieglaak... jo ir Rakstu Kanons... Jaunajaa Deriibaa pashaa saakumaa mees redzam, ka Kristus un Apustulji savus Vaardus apstiprina ar briinumu darbiem... kaa Kristus teica... ja juus neticat maniem Vaardiem, ticiet vismaz maniem Darbiem... Kristus apzinaajaas sho dilemmu... ka cilveeki ne vienmeer ticees vaardiem... taapeec Kristus naaca ar darbiem... Apustulji Jaunjaa Deriibaa veelaak arii taa vai citaadi dariija briinumus un Sv. Gars shad tad manifesteejaas visai rezdamaa veidaa... iipashi briizhos kad bij "neatrunaata izshkjirshanaas" jaaizveic... piemeeram vai Samarieshiem arii pienaakaas Kristiiba... vai Pagaaniem arii pienaakaas Kristiiba nu taa...

Par Jaani Kristiitaaju - vinjsh, piemeeram, nevienu briinumu nedariija... un vinja vaardu patiesiiba arii rakstos cilveeki atziist - tiek nosakidrota retrospektiivaa... tas ir... izraadaas, ka vinjsh ir runaajis patiesiibu un taapeec mees shodien zinaam, ka vinjsh bij liels pravietis... Kaa arii vinju apliecina pats Kristus, kuru apliecina vinja darbi un galvenais - augshaamcelshanaas!

Taakaa toreiz Raksti veel cilveekiem nebij... Dieva Vaards nebij pavisam nodots reizi pa visaam reizeem... bij jaapstiprina vaardi ar darbiem...

Tachu paari visam staav Kristus Vaards - juudi prasa ziimes un briinumus, bet nekaada cita ziime kaa Jonas ziime netiks dota... Taatad ar shiem vaardiem vien Kristus pasaka - ka ar augshaamcelshanos faktiski vajadzeetu pietikt... Vaards + Augshaamcelshanaas!

Viss kas ir paari tam ir no velna... un var tikt atmests... jo pat Kristus, kursh driixteeja teikt " ES TAA SAKU..." tomeer biezhi lietoja "Kaa staav rakstiits... kaa tu to lasi?" Kristus, kursh vareeja teikt... "Es taa saku..." teica tomeer "Staav rakstiits..."

Taadeejaadi... ja pat Kungs ir referenceejies pats uz sevis teikto... tad veel jo vairaak vinja kalpiem... Ja kaada Atklaasme nesaakaas ar "Staav rakstiits..." tad taa ir apshaubaama!

Pestiishanai mums ir dots viss nepiecieshamais! Individuaalas atklaasmes nav saistoshas visiem...
Mārtiņš
# Iesūtīts: 2009.11.09 13:56:01
Mulders
Taakaa toreiz Raksti veel cilveekiem nebij... Dieva Vaards nebij pavisam nodots reizi pa visaam reizeem... bij jaapstiprina vaardi ar darbiem...

Un vai šodien vārdi nav jāapstiprina ar darbiem?
-Jona-
# Labojis -Jona-: 2009.11.09 14:08:04
Gnidrologs

Vispirmām kārtām atklāsmes ir pieteikts nenicināt , tātad kā minimums vismaz iepazīties ar tām.
Otrs - tajās apsolītas nākamās lietas , tātad - arīdzan jaunumi (bet arī tad, kā likums, itin visās atkārtoti un nostiprināti pamatu pamati - Evanģēlijs).
Trešais - kā pašu praviešu pārbaudes kritērijs noteikti viņu augļi/darbi.

bet kāpēc gan ne Mācība? Nu tieši jau tāpēc, ka grēcīgais cilvēks te bezgalīgi jauksies un putrosies, viedokļiem atšķiroties pat vienas konfesijas robežās.. tieši tāpec kritērijs ir nevis mana vai tava (un pat ne pērmindera - sic!) privātā sapratne bet gan objektīvi, katram viegli pārbaudāmi Svētā Gara augļi.

Jēzus Pats arī nepaģērēja Sevi pielūgt tikai tāpēc, ka pasludinājies par Mesiju, nepavisam:

37 Ja Es nedaru Sava Tēva darbus, neticiet Man!
38 Bet, ja Es tādus daru, tad, ja Man neticat, ticiet vismaz šiem darbiem, lai jūs saprastu un zinātu, ka Manī ir Tēvs un Es Tēvā."
/Jņ.10/

kā arī:

20 ... "... vai Tu esi Tas, kam būs nākt, jeb vai mums būs citu gaidīt?"
21 Bet tanī brīdī Viņš daudzus dziedināja no sērgām un sāpēm un ļauniem gariem, un daudziem akliem Viņš dāvināja gaismu.
22 Un Jēzus atbildēdams tiem sacīja: "Eita un atsakait Jānim, ko esat redzējuši un dzirdējuši: aklie redz, tizlie iet, spitālīgie top šķīsti, kurlie dzird, miroņi ceļas augšām, nabagiem sludina prieka vēsti;
/Lk.7/


tieši precīzi visu to pašu Jēzus šodien nodevis Savu izredzēto rokās:

17 Bet šīs zīmes ticīgiem ies līdzi: Manā Vārdā tie ļaunus garus izdzīs, jaunām mēlēm runās,
18 tie ar rokām pacels čūskas, un, kad tie dzers nāvīgas zāles, tad tās tiem nekaitēs. Neveseliem viņi rokas uzliks, un tie kļūs veseli."
20 Un tie izgāja un mācīja visās malās, un Tas Kungs tiem darbā palīdzēja un vārdu apstiprināja ar līdzejošām zīmēm
/Mk.16/


... izrietoši, mums pašiem no sevis tur nav nekas tāds īpašs jāgudro/jāzīlē, Tas Kungs Savu vārdu paredzējis apstiprināt Pats.
Augļi plus pavadošās Zīmes - lai nekas nav pārprotams/noviltojams.
incognito
# Labojis incognito: 2009.11.09 14:09:41
-Jona-

Un kādi tad ir tie labie augļi? Un sliktie augļi?

Un par tām zīmēm ir interesants jautājums. Es vienādiņ aicinu kristiešus pastumt Gaiziņu par metru tuvāk jūrai, jo Rakstos ir tāda iespēja apsolīta. Kristieši parasti apvainojas.
-Jona-
# Labojis -Jona-: 2009.11.09 14:18:33
incognito

19 Bet zināmi ir miesas darbi: tie ir netiklība, nešķīstība, izlaidība,
20 elku kalpība, buršana, ienaids, strīdi, nenovīdība, dusmas, ķildas, šķelšanās, ķecerība,
21 skaudība, dzeršana, dzīrošana un tamlīdzīgas lietas, par kurām es iepriekš saku, kā jau esmu senāk sacījis: tie, kas tādas lietas dara, nemantos Dieva valstību.
22 Bet Gara auglis ir: mīlestība, prieks, miers, pacietība, laipnība, labprātība, uzticamība, lēnprātība, atturība. ...
/Gal.5/


šie gara augļi nav (kā nez kāpēc diezgan bieži iedomājas) kaut kas nestabils, grūti nosakāms, pārejošs... tāds gaisīgs.
tie ir ļoti pat stabilas, nepārejošas jaunā cilvēka īpašības, pēc kurām īsti svētus cilvēkus no meļiem atsķirt nudien nav sarežģīti! jo viņi gluži vnk tādi ir visu laiku, nekad `no lomas` neizkrītot.


Zīmes nekad gan nebūs kā pašmērķis, tā ka ar to Gaiziņa patvaļīgu stumšanu tā ir kā ir... bez tam vairums kristiešu vēl ne tuvu nav tik Ticīgi, lai ko tādu..
Mulders
# Iesūtīts: 2009.11.09 14:49:28
Izskaidrojums gan šim faktam ir pavisam prasts - miroņu augšāmcelšanās netiek novērota.

Un kaads sakars tavaam speejaam kaut ko noveerot ar iisteniibu? Atkal jau ateista subjektiivaas noveeroshanas speejas tiek uzdotas par realitaates arbitru! Baidos ka gamma stari existeeja arii pirms tos saaka kaads noveerot Un existee veel ljoti daduz dazhaada stuffa, kursh existee arii tad, ja neviens masiks to nenoveero!
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.11.09 14:52:08
Un vai šodien vārdi nav jāapstiprina ar darbiem?

Shodien nav! Shodien Vaardi ir kaa saciits veestulee - Reizi pa visaam reizeem nodoti (jaunais tulkojums, btw preciizaaks shai zinjaa nekaa vecais... paarbaudaams origjinaalaa u.c. tulkojumos)

Rakstos ir viss nepiecieshamais pestiishanai un ticiibai! To apstiprina arii Paavils... Doktriina ir fixeeta... vairs nemainiisies liidz pasaules galam, jo kaa teica Kristus - "Viss ir piepildiits"... Kristus Darbs ir padariits... pestiishana ir notikusi... Gaidaam Adventi... Dziivojam saskanjaa ar Jaunaas Deriibas apsoliijumiem!

Mulders
# Iesūtīts: 2009.11.09 15:13:53
Vispirmām kārtām atklāsmes ir pieteikts nenicināt , tātad kā minimums vismaz iepazīties ar tām.

Ja taas nav pretrunaa Rakstiem... Citaadi tas ir aicinaajums buut iecietiigiem arii pret maldu atklaasmeem, bet Raksti raada, ka nekaadas iecietiibas... viltus pravieshus VD vienkaarshi likvideeja!

Otrs - tajās apsolītas nākamās lietas , tātad - arīdzan jaunumi (bet arī tad, kā likums, itin visās atkārtoti un nostiprināti pamatu pamati - Evanģēlijs).

Apsoliits tas ir pirms SV. Gara doshanas, kad tas naaca... tad visa JD un 1ais gadsimtas paraada kaa shis apsoliijums piepildaas! Kaa Kristietiiba izplataas un Dieva Vaards aug augumaa paarvarot jebkuru pretestiibu! Shiis tad arii ir taas naakamaas lietas, kuras nekur aarpus JD nav palikushas, bet turpat vien Apustulju u.c. autoru veestulees ir lasaamas! Taatad... arii sheit mees paliekam Jaunajaa Deriibaa

Trešais - kā pašu praviešu pārbaudes kritērijs noteikti viņu augļi/darbi.
Tas ir Pravieshu paarbaudes kriteerijs, jo Kristus briidinaajis, kaareiz pret viltus rpavieshiem kas naaks avju dreebees... Tas tieshi noziimee to ka aareeji tie buus skaisti... taapat kaa Farizeji... prata aareeji skaisti un cieniigi ziimeeties, ij maxaaja nodevas ij pildiija bausliibu... Peec kaadiem augljiem tu paziitu krustaa sistaa laupiitaaja pestiishanu? Kaadi bij vinja auglji? Kaadi auglji bij Peeterim, kas savu kungu nodeva, kaadi auglji bij Slepakvam - Saulam no Tarsas?

Shos "augljus" par kriteeriju meedz uzdot cilveeki, kuri grib pashi sevi padariit par Dieva Vaarda tiesneshiem, jo vinji pashi savus uzskatus un speeju redzeet aareejaas manifestaacijas grib uzdot par kriteeriju, bet mees zinaam, ka Velns visai labi prot maskeeties par labo... tas speej pat iet liidzi Apustuljiem un apliecinaat, ka tie ir Dieva Viiri! Un tomeer... tas ir un paliek Velns, pat ja aareeji vinjsh dara labus darbus!

Un otraadi - Paavils teic - bet ja kaadam nav darbu, bet ir ticiiba, tad tas vinjam tiek pieskaitiits par taisniibu. Kaa tu noteiksi civleeka ticiibu, kuru speej redzeet tikai Dievs? Tu iekriiti tajaa pashaa slazdaa kuraa bij Farizeji - "Kaadu ziimi tu raadiisi, lai mees tev ticeetu!". Un taa tevi pievilj dajebkursh, kursh maak tev pa spalvai glaudiit... speej dariit to ko tava sirds sagaida kaa labo... Klasika... ja gribi iepatikties cilveekiem, runaa, dari un raadi vinjiem to ko vinji grib dzirdeet un redzeet! Bet tas ko mees GRIBAM ir parasti saskanjaa ar muusu nevis Dieva gribu!

37 Ja Es nedaru Sava Tēva darbus, neticiet Man!
38 Bet, ja Es tādus daru, tad, ja Man neticat, ticiet vismaz šiem darbiem, lai jūs saprastu un zinātu, ka Manī ir Tēvs un Es Tēvā."
/Jņ.10/


To vinjsh saka neticiigajai tautai, kas netic Vaardiem!
Kristus to pashu atkaarto savaas beigu dienaas uz Zemes pie Maacekljiem!

Jaanja 14:
10 Vai tu netici, ka Es esmu Tēvā un Tēvs ir Manī? Vārdus, ko Es jums saku, Es nerunāju no Sevis; bet Tēvs, kas pastāvīgi ir Manī, dara Savus darbus.
11 Ticiet Man, ka Es esmu Tēvā un Tēvs ir Manī; bet, ja ne, tad vismaz šo darbu dēļ ticiet!

Tieshi taapat bij citaa vietaa, kur Kristus dziedinaaja viireli:
Mat 9
2 Un redzi, pie Viņa atnesa triekas ķertu cilvēku, tas gulēja gultā. Kad Jēzus viņu ticību redzēja, Viņš sacīja uz triekas ķerto: "Ņemies drošu prātu, dēls, tavi grēki tev piedoti."
3 Un redzi, daži no rakstu mācītājiem sacīja pie sevis: "Šis zaimo Dievu."
4 Un Jēzus, viņu domas redzēdams, sacīja: "Kāpēc jūs domājat ļaunu savās sirdīs?
5 Kas ir vieglāk - vai sacīt: tev tavi grēki piedoti, - vai sacīt: celies un staigā?
6 Bet lai jūs zinātu, ka Cilvēka Dēlam ir vara virs zemes grēkus piedot." Viņš saka uz triekas ķerto: "Celies, ņem savu gultu un ej uz mājām."

Atkal... mees redzam, ka Cilveeki netic Kristus Vaardiem... Tikai tad, kad Kristus shos vaardus apstiprina ar briinumiem, viens otrs vinjam saak ticeet.

Bet veelaak Kristus Tomam teica - Sveetiigs, kas neredz bet tic!
Taadejeaadi jaa... darbi var izraadiities kriteerijs kaut kaadaa zinjaa... tachu, ja cilveeks netic Dieva Vaardam, bet prasa ziimes, briinumus un darbus, tad vinjsh ir tajaa pashaa neticiigaa toma, farizeju u.c. briinumu prasiitaaju liimenii... Vinja ticiiba veel nav nobriedusi, vinjsh veel nav sapratis, ka Kristus ir Logoss... vinjam Kristus ir "fokusu un triku meistars, maizes un viina kombains"... un vinjsh seko ikvienam, kas taadus pashus fokusus, trikus un viinu speej vinjam izgaadaat... Tas ir kaa skatiities uz exkavatoru un neredzeet un nesaprast, ka to vada un konstruee cilveeks! Cilveeka ticiibas objekts kljuust shie darbi nevis sho darbu avots - ticiiba, kuru neviens neredz...

Daudzi ir kritushi shajaa slazdaa... un daudzi veel kritiis... Tie ir tie, kurus taa aitas vilna speej pievilt, kuri neatpaziist vilku zem shiim draanaam! Velns naak kaa gaismas engjelis... Gaisma - sheit kaa aareeji redzamais... skaists un jauks... pievilciigs... uguns uz kuru uzraujas taureniishi, kuriem nepietiek ar Dieva Vaardu, kuri meklee ziimes un briinumus... bet Kristus pats briidina - ka daudzi tiks pievilti ar shiem briinumiem un ziimeem... daudzi naaks un teiks, ka mees dariijaam briinumus un lielas ziimes... un tomeer vinji nebuus dariijushi to darbu, kuru vien Kristus atziist par Dieva Darbu:

Jaanja 6:
28 Tad tie Viņam sacīja: "Ko lai darām, lai mums būtu daļa pie Dieva darbiem?"
29 Jēzus atbildēja viņiem: "Tas ir Dieva darbs, ka jūs ticat Tam, ko Viņš ir sūtījis."

Augļi plus pavadošās Zīmes - lai nekas nav pārprotams/noviltojams.
Un tieshi to Velns dara... vilto shiis ziimes un briinumus... Vieniigais paar ko Velnam nav varas... tas ir paar Dieva Vaardu, pret to tas nespeej neko izdariit... taapeec ikviens darba teologs ikviens kas iekritis Velna dariito darbu aareejaa spozhuma slazdaa IIPASHI nikni veershaas pret Dieva Vaardu, kad tas tiek nolikts pretiim vinju "darbiem" un izgaismo vinju maldu maaciibas, kuras tie ar saviem darbiem grib apstiprinaat... Jo kaapeec Kristus dariija darbus... lai mees ticeetu vinja vaardiem... Darbi bij tikai liidzeklis, lai cilveeku pievestu pie Vaardiem, jo Vaardi ne Darbi ir tie, kas ir gars un dziiviiba..> Vaardi ir patiesiiba... jo pats Kristus ir Dieva Vaards, nevis Dieva Darbs!

Tieshi taapat riikojas maldu maaciitaaji... vinji ar saviem darbiem grib apstulbot naivus cilveekus lai pievestu vinjus pie saviem maldu vaardiem... vinji raada uz sviem darbiem un saka... ticiet maniem vaardiem... jo tie ir no Dieva, jo juus tach redzat, ka es daru tos pashus Dieva darbus... un tomeer, kad mees saliidzinaam tos Vaardus pie kuriem Kristus veda ar saviem darbiem, un tos vaardus pie kuriem ar saviem darbiem cilveekus ved viltus pravieshi un maldu maaciitaaji, tad tomeer shie Vaardi ir no dazhaadiem Gariem... darbi liidziigi... bet maaciibas dazhaadas...

Arii budists godpraatiigi dara lielas lietas, arii musulmanis arii Hinduists... Un mees redzam, ka visi shie darbu teologi... kljusut ljoti toleranti un pienjem pat tos, kas Kristu par Dievu netur kaa Dieva Sveetos Vai nav taisniiba Dievam... kad vinjsh teica "Bet Tas Kungs viņai atbildēja, sacīdams: "Marta, Marta, tu rūpējies un zūdies par daudzām lietām. Bet tikai vienas lietas vajag, Marija sev izraudzījusies labo daļu, tā viņai netaps atņemta."
Mulders
# Iesūtīts: 2009.11.09 15:15:49
Tb juusu reliogijai naff attiistiibas potences, tas ira atrunaats pasaa juusu religijaa ieksaa. Vai pareizi?

Buusi ko sajaucis!

Tieshi taapeec, ka es zinu, ka kjiegjelja izmeeri nekad nemainiisies, es droshi varu celt savu maaju... droshi varu no dazhaadiem provaideriem pirkt kjiegjeljus neuztraucoties, ka tie buus dazhaadi...

Attiistiiba ir iespeejama tikai tad, ja tev ir droshss pamats uz kaa staaveet... Ja tev pamats pats ir ljuriigs, tad tava attiistiiba ir nevis attiistiiba, bet muuzhiica ciinja lai sastuteetu kaadu fundamentu uz kura saakt buuveet to torni pretiim debesiim!

Dieva Vaards ir shis fundaments... nemainiigais... uz kura, ja cilveeks celj savu dziives maajokli, vinjsh var buut droshss, ka tas vinjam nekad nesabruks!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.11.09 15:33:03
Veelreiz atgaadinaashu, ka peec shiem darbiem ari Izraeelis meegjinaaja Dievus filtreet... luuk kas sanaaca...

Neviens no shejienieshiem - nedz Lapshaans nedz -Jona- nekad nav pakomenteejushi shiis rakstu vietas!

Jer 44:
16 "Tiem vārdiem, ko tu mums runāji Tā Kunga Vārdā, mēs negribam klausīt!
17 Mēs izpildīsim savu solījumu, ko esam devuši, nest kvēpināmos un dzeramos upurus debesu ķēniņienei, kā mēs un mūsu tēvi, mūsu ķēniņi un virsnieki to darījuši Jūdas pilsētās un Jeruzālemes ielās! Toreiz mums bija maizes papilnam, mums klājās labi, mēs neredzējām nekā ļauna. <--- Redzams kaa cilveeki spriezh, ka redz kaa mees kalpojaam tiem un tiem Dieviem taapeec mums bij visa kaa gana... mums bij labklaajiiba... TAAPEEC tie Dievi ir iistie, bet tu - Jeremija - ar savu Jahvi vari iet ieseeties
18 Bet no tā laika, kopš mēs pārtraucām dedzināmos un dzeramos upurus debesu ķēniņienei, mums trūkst visa kā, un mēs ejam bojā no zobena un bada.<--- Tieshi tas pats, liidzko noveersaamies no elku Dieviem, taa mums ziepes saakaas, kas ir VEELVIENS apstiprinaajums, ka Jeremija sludina ljaunu Dievu
19 Un, kad mēs tagad atkal nesam debesu ķēniņienei dedzināmos un dzeramos upurus, tas taču nenotiek pret mūsu vīru gribu, ka mēs tai cepam raušus, uz kuriem veidojam tās attēlu, un nesam arī dzeramos upurus, lai tai kalpotu?"


Tas ir kaa mums Latvijaa...

Kad pie Vadliibas bij kaut cik taisni viiri - tad Latvijaa radaas veertiibas, auga naudinja... viss notikaas... Pie varas iekorteleejaaas visaadi Resniishi un turpinaaja dziivot uz ieprieksh uzkraataa reekjina - raadot, rezd kaa muusu valdiishanas laikaa bij labi. Tad vinji visu izsaimniekoja un aizlaidaas... Vietaa naaca atkal kaarteejei darba ruukji, bet gruustosho namu jau vairs nevar paspeet sastuteet... jaasaak viss no jauna... un tie Resnie atkal saka - redz kaa... liidzko mees aizgaajaam un atnaaca SHITIE, taa viss jums sabruka, taapeec laizhiet muus atkal pie varas (kad shitie no jauna buus visu uzceelushi) - un Cilveeki iekriit... Nespeedami noshkjirt Dieva labveeliibu no Dieva dusmaam, Velna viltiibu un Velna ljaunumu!
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.11.09 15:40:48
Bottomline...

Cilveeki vienmeer ir gribeejushi mekleet kaadus "droshus kriteerijus" kaa Dievu atpaziit... bet mums nav cita kriteerija, kaa Dieva Vaards un ticiiba tam... Bet laikam cilveeki liidz pasaules galam meegjinaas izgudrot arvien viltiigaakus un gudraakus veidus kaa "Dievu paarbaudiit", kaa vinju empiiriski "satvert" aarpus Dieva Vaarda! Kaa likums - shaadiem empiirsikiem meegjinaajumiem vienmeer buus jaapaliek tikai cilveeku liimenii - jo pat shajaa postaa mees varam redzeet - pat neticiigie par iistu un existeejoshu uzdod tikai to, ko vinji pashi speej empiiriski paardziivot. Tas, kas nav vinjiem uzkritis uz iikshkja, vinjiem neexistee... Taapat mazticiigie darbu briinumu mekleetaaji... vinji neticees Kristus Evangjeelijam, kaameer empiiriski ar savaam rokaam nebuus vinja saanos iebaazushies un nebuus redzeejushi briinumus un duumus, veetru un uguni no kalna, mironju augshaamcelshanos un slimo dziedinaashanu... vinju ticiiba ir darbiem, ne vaardiem! Bet dziivs ir Vaards nevis Darbi!

Visi shie meegjinaajumi un metodes buus muuzhiigas... veelme neklausiit Dieva Vaardam... beegt no Dieva Vaarda ir muusos mantota no Aadama... Cilveeki negrib ticeet Dieva Vaardam... un labpraat par Dievu uzdos jebko, kas manifesteesies taa kaa vinji sagaida kaa Dievam buutu jaamanifesteejas... Bet Dievs izveeleejaas naakt pasaulee kaa Vaards... kaa inkarneetas Dieva Vaards... un Vaards tapa Miesa... Nav cita kriteerija, kaa shis Vaards, par miesu tapushais, kuru mees nevaram "iztesteet"... shaads tests beidzas ar "Sit vinju krustaa..." verdiktu. Uz sho Vaardu var tikai un vieniigi ticeet...
incognito
# Labojis incognito: 2009.11.09 15:41:34
Hmm. Man liekas, ja apustuļi būtu turējušies pie tā laika Rakstiem, tad kristietība tā arī nebūtu notikusi. Bet viņi tomēr uzdrīkstējās augstāk par Rakstiem vērtēt personisko pieredzi.
Kristus, cik var saprast pēc viņa izteicieniem par rakstu mācītājiem, nav turēšanos pie rakstiem augstu vērtējis.

Interesants šajā kontekstā ir jautājums par Jaunavu Mariju, kuras godināšana, hyperdulia, rakstos laikam nav īsti pamatota, bet toties ir biezi pamatota dažādās atklāsmēs un laikam taču nes arī labus augļus.
Mulders
# Iesūtīts: 2009.11.09 15:45:18
incognito, paveero... Apustulji un Kristus to vien tik dariija kaa Rakstos pamatoja visu... Paavils pat tieshi taa paarliecinaaja Juudus kaadaa pilseetaa (Berojaa?) paraadot Kristu no Rakstiem...

Vienkaarshi Apustulji un Kristus Rakstus interpeteeja pareizi... Kristus pat uz Emavas celja no Rakstiem pieraadiija visu kas par Kristu bij teikts un kam bij jaanotiek. Stefans no Rakstiem paarliecinaaja Etiopijas galminieku...

Mariologjiskaas u.c. Paavestiibas jaunievestaas doktriians, protams, Rakstos nav apstiprinaamas, taapeec taas nav kristiesha sirdsapzinjai un ticiibai saistoshas...
Mulders
# Iesūtīts: 2009.11.09 15:48:30
A tas kādā sakarā tiek te tā sludināts? Tjipa lai novērotu miroņu augšāmcelšanos, ij tāpēc noticētu Dieva esamībai - man pašam ir jābūt apveltītam ar Dieva spējām... nu vismaz novērošanas ziņā? Tā kautkā? Tb - kādām tādām spējām (kuru man tagad neesot) man būtu jābūt, lai es aizejot uz kapiem varētu skaisti novērot kā augšāmceļas miroņi, da iet savās dienas gaitās????

Nepareizi!
Realitaate nav tavu iegribu funkcija... Taadeejaadi, Kosmoss ar visu aks tajaa notiek, existee un "burbuljo" neatkariigi vai tu to noveero, vai nenoveero, pat neatkariigi no taa vai tu existee vai neexistee.

Taadeejaadi "Taapeec ka es to nenoveeroju..." nav nekaads kriteerijs pashai Realitaatei... Labaakaa gadiijumaa tas pasaka kaut ko par tavaam noveeroshanas speejaam... Nevis tas ir pashas realitaates atteels!

Nu tad nepaslinko - atved aiz rociņas kādu parasto mironi, kas no fizioloģiskas nāves augšām cēlies.

Bet tas jau tevi uztrauc. Man, personiigi, ir poheru shamie celjaas vai neceljaas augshaam... mana ticiiba nav balstiita shito mironiishua ugshaamcelshanaa... bet tikai viena vieniiga frukta augshaamcelshanaa - Kristus Nu vinju es nevaru tev pagaidaam aiz rokas atvest, bet tu driixti ar vinju pakomuniceet, mosh vinjsh tev dosies kaut kaa empiiriski zinaamaaks nekaa tas cik jau vinjsh tev ir raadiijies!
Mulders
# Iesūtīts: 2009.11.09 15:50:11
masiks, un jaaa... kaut kaadaa zinjaa ir jaabutu ar Dievishkjaam noveeroshanas speejaam... taa ir Dieva zheelastiiba, to nevar "uzkonstrueet" pats... Taakaa, ja gribi shaadas noveeroshanas speejas, luudz Dievu, kazi - pie taadaam tixi!

Taapeec jau Kristieshu pasaules skatiijums prieksh tevis ir dzhibrishss... jo vinji realitaati redz savaadaak nekaa tu! Bet tikai tu shajaa barinjaa... sevis noveeroto meegjini ziimeet par absoluuto iisteniibu... Kristeishi vismaz apzinaas, ka noveerot var tik cik dots noveerot... ne vairaak un ne mazaak! Tas veel nenoziimee, ka noveerotais ir pati realtiaate 100% - labi ja kaads 1%
-Jona-
# Labojis -Jona-: 2009.11.09 15:51:22
incognito

11 Tie bija labvēlīgāki par Tesalonīkes jūdiem un vārdu labprāt uzņēma, meklēdami ik dienas rakstos, vai tas tā esot.
12 Daudzi no viņiem kļuva ticīgi, un ne mazums cienījamu grieķu sievu un vīru. ...
/Ap.d.17/

re, daudzi noticēja, bet tomēr ne visi... un nenotic tieši tie Rakstos izglītotākie, jo no sava pīšļa prāteļa vien vadoties, neizbēgami izurķē Jēzum visbrrriesmīgākās pretrunas.

Jēzus bieži, nu ļooti bieži nodod Savas atklāsmes nemācītiem, pat bērniem, jo mācītie visbiežāk vairs nav šim darbam derīgi... diemžēl.


te viena tieši tāda, ļoti interesanta, spilgta atklāsme, uzticēta bērniem:

http://video.google.com/videoplay?docid=2286872576920890022#..
incognito
# Iesūtīts: 2009.11.09 15:51:49
Mulders
Apustulji un Kristus to vien tik dariija kaa Rakstos pamatoja visu...

Nu nu nu... palas Kalna sprediķi, cik reizes tur atkārtojas forma
Jūs esat dzirdējuši... bet Es jums saku.. Un kaut kads Rakstu izteikums tiek vai nu piepildīts ar pilnīgi citu saturu, vai pat apgāzts,
piemēram
"Jūs esat dzirdējuši, ka ir sacīts: tev būs savu tuvāku mīlēt un savu ienaidnieku ienīst.
Bet Es jums saku: mīliet savus ienaidniekus un lūdziet Dievu par tiem, kas jūs vajā" (Mat.5:43-44)
Mulders
# Labojis Mulders: 2009.11.09 15:58:06
incognito, pareizi... Kristus ir vieniigais, kursh to var... Neko taadu neatradiisi pat pie Apustuljiem, kas peec buutiibas bij ar sho autoritaati apveltiiti... Bet tikai Dievs vieniigais var pats savu Vaardu kaut kaa redigjeet... Neviens cits...

Tieshi taapeec arii liekas diiviaini un tajaa pashaa reizee visai skaidri... ka Kristus daudz kur lietas pamato Rakstos! Laigan principaa jau visur vareeja teikt "Bet ES jums saku..." un nebuutu melojis... Bet vinjsh sasaista VD pravietojumus par Kristu ar saviem Vaardiem...

Kalna Spredikjis savukaart ir kaa paareja no VD domaashanas un JD domaashanu... Taa ir paareja no bausliibas/taisniiga soda domaashanas uz evangjeelisku/zheelastiibas domaashanu un riiciibu!

:: Pievienot komentāru

Autors: 
  • Lai iekopētu autora vārdu,nospied uz tā.
  • Reģistrēti lietotāji var rediģēt tekstus vēlāk.
Bold FontItalics fontUnderlineStrike OutSubscriptSuperscriptFont colorTeletypeHorizontal LineE-mail linkhyperlinkListsimies
Atlikušas 1000 zīmes

 Lapas redaktors:redaktors@lelb.lv; Copyright © 2006 LELB, created by MB Studija
Šajā stundā bijuši 194 , pavisam kopa bijuši: 17013