Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=3236

Turpinās projekts Glika ozoli

Redaktors
2023.04.18 13:51

Arī šajā gadā turpinās Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas projekts GLIKA OZOLI.
Pirmos trīs ozolus 15.aprīlī mācītājs A.Eltermanis kopā ar Ķekavas novada pašvaldības pārstāvjiem Juri Žilko un Inetu Romanovsku, un Doles-Ķekavas draudzi iestādīja pie draudzes mājām "Kraujas".

Ozolu stādīšanu un svētbrīdi vēstures liecībām iemūžināja Ķekavas novadpētniecības muzeja pārstāve Ināra Rumbina.

Savukārt Alūksnē šajā dienā pie Alūksnes mācītājmuižas, kur aug divi  Ernsta Johana Glika stādītie ozoli, tika uzstādīta un svinīgi atklāta plāksne, par godu otrajai vietai, ko Glika ozoli ieguva konkursā "Eiropas Gada koks Latvijā 2022".

‍Pateicība visiem, kas balsoja par Glika ozoliem šajā konkursā! No pirmās vietas ieguvēja - Sējas dižozola - mūsu ozolus šķīra tikai 8 balsis!
Konkursa organizatori aicina draudzes izvirzīt arī savus Glika ozolus nākamajiem konkursiem "Eiropas Gada koks Latvijā".

Pasākumu ar Dieva Vārdu ievadīja Alūksnes iecirkņa prāvests Vilnis Sliņķis, svētību vēlēja Daugavpils diecēzes bīskaps Einārs Alpe.
Plāksnes atklāšana pasākumā piedalījās Alūksnes draudzes mācītājs Magnuss Bengtsons, Alūksnes draudzes un LELB Virsvaldes pārstāvji.
Ar stāstu par E.J.Gliku un viņam veltītu vēstuli dzejā apmeklētājus priecēja Ilona Riekstiņa, Alūksnes skolotāja, kura ļoti padziļināti ir izpētījusi Ernsta Johana Glika biogrāfiju un viņa nopelnu popularizēšanu uzskata par savu mūža uzdevumu.

16. aprīlī - Baltajā svētdienā - pēc dievkalpojuma Lielvircavas baznīcā, viens ozols tika iestādīts netālu no bijušās mācītājmuižas "Raiņi".

Glika ozolu projekts tiks noslēgts šī gada maijā.