Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=3124

LELB ārkārtas 29. Sinode

Redaktors
2022.09.27 14:08

2022.gada 29.oktobrī Rīgas Domā notiks LELB ārkārtas 29. Sinode

LELB ārkārtas 29. Sinode tiek sasaukta, lai veiktu redakcionālās izmaiņas LELB Satversmē atbilstoši grozījumiem Reliģisko organizācju likumā un Satversmi ar Vācu nodaļu varētu reģistrēt LR Uzņēmumu reģistrā.

Sinode sāksies plkst. 9:00 ar dalībnieku reģistrāciju, noslēgumā – plkst.15:00 tiks svinēts Reformācijas dienas Dievkalpojums.

2021.gada 6.augustā LELB 28.Sinodē tika pieņemti lēmumi par Satversmes grozījumiem, tai skaitā par Vācu nodaļas izveidošanu Baznīcas sastāvā.
Pēc neilga laika 2022.gada 24.martā  LR Saeimā tika pieņemti grozījumi Reliģisko organizāciju likumā un Rīgas Svētā Pētera baznīcas likums. Pēc šo grozījumu pieņemšanas Reliģisko organizāciju likumā ir noteikta reliģiskas organizācijas – nodaļas izveidošanas kārtība.

Ievērojot šos apstākļus, LELB ārkārtas  29. Sinodē ir nepieciešams pieņemt redakcionālus labojumus Satversmē, tai skaitā par Vācu nodaļas izveidošanu, lai Satversme atbilstu šobrīd spēkā esošo normatīvo aktu prasībām, un Satversmi ar Vācu nodaļu varētu reģistrēt LR Uzņēmumu reģistrā (UR).

Sakarā ar to, ka  Satversmes labojumi ir saistīti ar UR formālajām prasībām, priekšlikumu virzībā uz Sinodi netiek piemēroti Baznīcas noteikumi “Par kārtību, kādā tiek sagatavoti LELB Satversmes grozījumu priekšlikumi” un netiek organizēta priekšlikumu apspriešana iecirkņu sapulcēs. Aicinām sinodāļus patstāvīgi iepazīties ar priekšlikumiem LELB Satversmes redakcionālajiem labojumiem un anotāciju.

Virsvalde sinodāļiem piedāvā iespēju piedalīties informatīvajā sapulcē, kas notiks Zoom platformā 2022.gada 15. oktobrī plkst.10:00.

Interesentus lūdzam atsūtīt pieteikumu dalībai sapulcei līdz 2022.gada 13. oktobrim uz e-pastu: indra.evamois@lelb.lv

‍Aicinām sinodāļus patstāvīgi iepazīties ar priekšlikumiem LELB Satversmes redakcionālajiem labojumiem un anotāciju, kuri jums tiek nosūtīti elektroniski, kā arī sekot informācijai par Sinodes norisi un darba kārtību savā e-pastā.