Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=3096

Informācija par Baznīcas dienas norisi

Redaktors
2022.07.13 13:44

Informācija par Baznīcas dienas norisi

Mīļie draugi!
Tuvojas mūsu dubultā - Reformācijas Latvijā 500. un LELB, kā organizācijas, dibināšanas 100. jubilejas gada vidus ar gada centrālo notikumu – BAZNĪCAS DIENA Rīgā 16.jūlijā.

Šeit sīkāka informācija par pasākumu norisi:
Diena sāksies ar svētbrīdi Rīgas Svētā Pētera baznīcā plkst.10:00, kur uzrunu svētku dalībniekiem teiks mūsu arhibīskaps Jānis Vanags. Pēc svētbrīža dosimies gājienā "No Pētera uz Domu", pa ceļam apstājoties Līvu laukumā un Doma laukumā, kur sludināsim Evaņģēliju un dziedāsim par godu Dievam. Dziesmu tekstus jūs atradīsiet svētbrīža Sv.Pētera baznīcā norises lapiņās.
Pec gājiena, plkst.12:00 sanāksim  kopīgā sadraudzībā Rīgas Doma katedrāles klostera dārzā. Turpat visas dienas garumā viesmīlīgi uzņemsim mūsu jubilejas viesus, cienājot gan ar ēdieniem un dzērieniem, ko sarūpējusi mūsu Diakonija, Kafijotava no Skultes, Zemessardze, kā arī mūsu draudžu kulinārijas talanti. Par muzikālo noformējumu rūpēsies Aigars Vančenko un viesi.  Dienas laikā pie Rīgas Doma baznīcas būs slavētāju koncerts "Kas pie manis nāk, to es tiešām neatstumšu", kuru vadīs Salvis Skopāns un kurā uzstāsies "Divas Takas", " Projekts Ģertrūde", Kintija Alpe, Reinis Aizupietis, Pēteris Upelnieks, Vilnis Daņiļēvičs. Dzirdēsim arī liecības. Pie Doma baznīcas teltī darbosies Svētdienas skola, varēsiet iemēģināt Lielizmēra spēles, parakstīties par ģimenes jēdziena nostiprināšanu LR Satversmē datorā, vai dodoties pie notāres Agras Šeibes Palasta ielā 9 (no 13:00-16:00). Doma Krustejā varēsiet iepazīties ar kristīgo grāmatu klāstu, laikrakstu „Svētdienas Rīts", kā arī iegādāties jubilejas gada krekliņus ar Dieva vārdu un suvenīrus - atklātnes, grāmaztīmes un nozīmītes.  Doma dārzā varēsiet iepazīties arī ar “Alfa” kursu un sākt spēli “Pa reformācijas pēdām”.
Plkst. 14:00 Rīgas Doma Kapitula zālē būs skatāma filma “Rīgas Doma ērģeļu noslēpums”, bet 15:00 turpat būs bīskapa emeritus Pāvila Brūvera grāmatas “Visaugstākā patvērumā”  prezentācija.
Plkst.17:00 varēsiet piedalīties jauno bīskapu - Rinalda Granta un Ulda Gailīša konsekrēšanas dievkalpojumā Rīgas Domā, pēc kura sanāksim kopā Doma baznīcas dārzā uz vakara sadraudzību un jubilejas kūku.
21:00  Doma laukumā notiks Ginta Kronberga gatavotais koncerts "Es esmu ceļš, patiesība un dzīvība" ar Latvijā labi zināmu mūziķu – A.Auzāns, I.Pētersons, N.Rutulis, G.Latiša, A.Hermanis, I.Akuratere, J.Lemežis un arhibīskapa muzikālajiem priekšnesumiem.
Dienas laikā notiks arī pasākumi Sv.Pētera un Sv.Jāņa baznīcās (sīkāk programmā). No 13:00-16:00 būs ekskursijas Rīgas Domā, gan tikai ar iepriekšēju pieteikšanos.

SVARĪGI: Lūdzu, parūpēties par laika apstākļiem atbilstošu apģērbu! Noderēs līdzi arī kāds pleds – gan uz kā apsēsties zālītē vai sasegties vēsākā vakara stundā.

Visi pasākumi ir bez maksas (izņemot suvenīrus un krekliņus), bet pasākumu varēs arī uz vietas atbalstīt ar ziedojumiem. Ieeja Domā LELB dalībniekiem un visiem būs ar atpazīšanās zīmēm – tās tiks izdalītas sadraudzībā Doma dārzā.
INFORMĀCIJA PAR AUTOSTĀVVIETĀM:

*Tuvākā autostāvvieta - 11.novembra krastmala un pie Triangula bastiona. Maksas 9:00 - 17:00, B zona, maksa 2h pirmā stunda, no otrās - 2,5 EUR
    Bezmaksas stāvvietas Rīgā:
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1BPNNKMNIZ7gXJVe_10VijSeNfvg&hl=en_US&ll=56.955122304933454%2C24.112464999999993&z=13
Ar stāvēšanas vietām laipni atbalsta Rīgas draudzes:
*Mārtiņa - Slokas iela 34 (Pārdaugava). Iepriekš sazinoties ar Jāni Mooru - 29416200
*Krusta baznīcas - Ropažu iela 120 (Vidzemes priekšpilsēta)

IEPRIEKŠ PIETEIKTĀS AUTOMAŠĪNAS (kuri iesūtīja numurus līdz 4.jūlijam)  – koordinē Iveta Vīksne – 29152687.

BRĪVPRĀTĪGIE  tiek gaidīti no 8:30-9:30 LELB Virsvaldē Mazā Pils ielā 4, lai saņemtu norīkojumus uz posteņiem un komandas krekliņus, ja tie nav saņemti iepriekš.

Atbildes uz organizatoriskiem jautājumiem jums sniegs LELB Projektu vadītāja Agita Krastiņa - 29342266.

Uz tikšanos 16.jūlijā!