Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=3074

Citādais dievkalpojums Vasarsvētkos "Sastapšanās"

Redaktors
2022.05.30 21:18

5.jūnijā plkst. 11.00, Rīgas Lutera baznīcā

Rīgas Lutera draudze, tās mācītāji Linards Rozentāls un Justs Junkulis aicina uz Citādo dievkalpojumu Vasarsvētkos "Sastapšanās", kas pēc ilgāka pārtraukuma atkal notiks klātienē! Pēc dievkalpojuma visi mīļi aicināti uzkavēties baznīcas pagalmā dārza svētku atmosfērā. Pasākuma laikā gūtie ziedojumi tiks veltīti Rīgas Lutera draudzes un baznīcas atbalstam.

Citādā dievkalpojuma muzikālajā daļā uzstāsies Latvijā zināmi mākslinieki - Intars Busulis, Abonementa orķestris, MARTA, Lutera kvartets, Kaspars Zemītis, Rēzija Kalniņa, Sudden Lights, Linda Naudiņa, Ainārs un Ieva Šablovski, Lutera draudzes koris u.c

"Vasarsvētki ir stāsts par milzu pārmaiņām, kuras rodas no tā, ka cilvēki ir cilvēcīgi viens pret otru un gatavi kopā veidot ko lielāku, nekā katrs atsevišķi spēj. Tāpēc Vasarsvētki ir lielās SASTAPŠANĀS svētki. Tur, kur cilvēki cilvēcībā sastopas, tur dzimst baznīca, Kristus klātbūtne, Dieva nākotne." skaidro mācītājs L.Rozentāls.

Dārza svētku norisi ar dažādiem cienastiem atbalsta brīvprātīgie draudzes locekļi un uzņēmumi Gemoss, Tikai Karotes, Lapsas Māja, Karameļu darbnīca un citi draudzes atbalstītāji. Pasākumā par ziedojumiem būs pieejamas veselīgas uzkodas, dzērieni, pankūkas, citi gardumi un arī Ukariņu borščs. Lai baudītu dārza svētkus ērti, aicinām līdzi paņemt segu vai saliekamo krēslu uz kā apsēsties dārzā, kā arī vēlamās uzkodas pilnīgākai maltītei. Lietus gadījumā svinēšana notiks draudzes centra telpās.

Citādais dievkalpojums ir Rīgas Lutera draudzē tradicionāls Vasarsvētku dievkalpojuma formāts, kur muzikālajā daļā uzstājas Latvijā pazīstami mūziķi, kā arī draudzes muzikālie kolektīvi. Pasākuma ietvaros visi iegūtie ziedojumi tiek veltīti kādam aktuāli nozīmigam mērķim.