Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=3044

Mācītāju konference

Redaktors
2022.04.07 15:14

6.martā Rīgas Brāļu reformātu baznīcā notika LELB Mācītāju konference. Konferencē ar referātu par Kristus un mūsu cilvēcīgajām ciešanām uzstājās ievērojamais teologs, Lūkas evaņģēlija komentāra autors, Fortveinas (ASV) semināra profesors Dr. Artūrs Džasts. Otru referātu lasīja Dr. Džons Bombaro, LELB Lutera akadēmijas starptautiskās plūsmas Sistemātiskās teoloģijas katedras vadītājs. Savā referātā par Konstruktīvismu un LGBT kustības filozofiskajiem pamatiem Dr. Bombaro norādīja arī uz pedagoģijas, kuru neuztic baznīcai un pat vēlas atņemt vecākiem, kaitīgo ietekmi uz bērniem un jauniešiem un viņu agrīnu indoktrinēšanu ar LGBT kopienas ideoloģiju.

Somijas ev.lut. Misijas diecēzes mācītājs Samuli Sikavirta informēja mācītājus ka Somijas prokuratūra ir nolēmusi pārsūdzēt tiesas spriedumu ar kuru marta beigās tika attaisnoti Misijas diecēzes bīskaps Juhans Pohjola un deputāte Rēsinena un lūdza turpināt aizlūgt par šo lietu.
Tāpat mācītājs Sikavirta aicināja LELB jauniešus vecumā no 18-35 gadiem piedalīties Corpus Christi nometnē š.g. 25-29.jūlijam Gēteborgā. Pieteikšanās pie Bauskas prāvesta p.i. māc. Roberta Otemera. Vairāk informācijas: http://www.corpuschristi.eu/

Konferences trešajā daļā mācītāji apspriedās par sv. Vakarēdiena saņemšanas, Grēku piedošanas pasludinājuma, Baznīcas un valsts attiecību un palīgbīskapu iecelšanas jautājumiem.

Informāciju sagatavoja LELB Ārlietu nozare