Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=3026

Šogad „Baznīcu nakts” un „Atvērto baznīcu diena” notiks 28. maijā

Redaktors
2022.02.21 10:34

Kristīgais kultūras notikums “Baznīcu nakts” šogad norisināsies sestdienā, 28. maijā. Iecerēts, ka jau otro gadu „Baznīcu nakts” notikumam pievienosies “Atvērto baznīcu diena” un ikviena draudze turēs savu dievnamu atvērtu viesiem no pulksten 10.00 rītā. Baznīcu dalības reģistrācija vienotajā notikuma kartē sāksies pēc Pelnu dienas. 

"Un dari to zināmu saviem bērniem un saviem bērnu bērniem." (5Moz 4:9) – šie vārdi no Bībeles ir izvēlēti kā  „Baznīcu nakts” lozungs un tēma. Tas aicina pārdomāt ticības un ar to saistītā vērtību mantojuma uzticēšanu no paaudzes paaudzē, par ģimenes saitēm un draudzes kopības nozīmi.

Ņemot vērā Latvijas valdības pieņemto konceptuālo lēmumu, ka no 1. aprīļa varētu atcelt visus kovid pandēmijas ierobežošanas noteikumus, rīkotāji cer, ka  notikums „Baznīcu nakts” un „Atvērto baznīcu diena” šogad atkal varēs norisināties bez būtiskiem ierobežojumiem.

Līdzās iespējai draudzēm plānot „Baznīcu nakts” vakara programmu, aicinām baznīcas visos novados atsaukties dalībai arī iniciatīvā „Atvērto baznīcu diena”. Dievnama atvērtība ir viens no misijas veidiem. Tam līdzās Latvijas dievnamu arhitektūra un māksla - dievnama sakrālā telpa visā veselumā - ir vērtība, kurai jādod iespēja runāt un uzrunāt mūsdienu cilvēku. Turklāt tam ir liela simboliska un valstiska nozīme, ka vismaz reizi gadā vairums dievnamu vienā dienā, vienā laikā ir atvērti Latvijas ļaudīm un mūsu valsts viesiem, kuri vēlas sastapties ar Latvijas dievnamu sakrālā mantojuma skaistumu.

Līdzīgi kā aizvadītajā gadā, aicinām draudzes savu iespēju robežās dievnamus turēt atvērtus jau dienas laikā - šogad no pulksten 10.00. „Baznīcu nakts” rīkotāji apzinās, ka daudzviet var būt grūti nodrošināt dievnama atvērtību visu dienu, tādēļ baznīcu dežūrās rosina iesaistīt ne tikai draudzes cilvēkus, bet arī ļaudis no vietējās apkārtnes vai draudzes draugu loka.

Kā notiks baznīcas dalības pieteikšana?
Precīza informācija par pieteikšanos dalībai „Baznīcu naktī” un „Atvērto baznīcu dienai” tiks publicēta mājas lapā www.baznicunakts.lv un nosūtīta draudzēm pēc Pelnu dienas, tas ir, marta sākumā. Taču šobrīd, plānojot pasākumu, lūdzam ņemt vērā: 

  1. mājas lapas redaktoru/-i;
  2. vizuālo un informatīvo materiālu maketētāju;
  3. komunikācijas un sadarbības ar medijiem speciālistu.
 
Baznīcu nakts rīkotāju komanda pateicas ikvienai draudzei un brīvprātīgajiem par situācijas izpratni un vēlēšanos piedalīties. Novēlam mums visiem ar Dieva palīgu radīt arī šogad šo skaisto notikumu.
Papildus informācijai lūdzam rakstīt uz baznicu.nakts@gmail.com vai zvanīt pa tālruni 29182954.