Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=3011

LELB pārstāvji apmeklē teoloģisko simpoziju Fortveinas teoloģiskajā seminārā

Redaktors
2022.01.22 15:04

Arhibīskaps Jānis Vanags un LELB Ārlietu nozares vadītājs māc. Andris Krauliņš atrodas darba komandējumā Amerikas Savienotajās valstīs. Šajā nedēļā abi LELB pārstāvji pēc Luterāņu Baznīcas Misūrī Sinodes (LBMS) Eirāzijas reģiona ielūguma apmeklēja teoloģisko simpoziju Fortveinas teoloģiskajā seminārā. Ekseģētiskais simpozijs šogad bija veltīts ļoti aktuāliem jautājumiem, par cilvēka miesu, seksualitāti. Tā nosaukums – “Vīrietis un sieviete-Viņa radītie!” Arhibīskaps un māc. Krauliņš tikās sarunās ar LBMS prezidentu Metjū Harisonu, Starptautiskās Luterāņu padomes ģenerālsekretāru Timotiju Kvilu, LBMS Eirāzijas reģiona direktoru Džeimsu Krikavu, LBMS starptautiskās misijas departamenta direktoru Danielu Makmilleru un daudziem citiem teologiem un organizāciju pārstāvjiem.

21. janvārī arhibīskaps Jānis Vanags kopā ar LBMS prezidentu Harisonu piedalījās “Gājienā par dzīvību” ASV galvaspilsētā Vašingtonā. Šāds gājiens notiek katru gadu aizstāvot nedzimušo bērnu tiesības uz dzīvību.

Svētdien, 23. janvārī arhibīskaps sprediķos dievkalpojumā LBMS sv. Jāņa draudzē Vītonā (Wheaton, IL), savukārt māc. Andris Krauliņš viesosies un sprediķos Grand Rapids LBMS Mesijas draudzē.

Informāciju sagatavoja LELb Ārlietu nozare