Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=2846

LELB Diakonijas centrs saņēmis finansējumu efektīvākai attālināta darba nodrošināšanai

Redaktors
2020.12.14 11:49

Pasaules luterāņu federācijas finansētā projekta mērķis ir sagādāt attālinātam darbam nepieciešamo tehnisko aprīkojumu LELB Diakonijas centra izveidotajiem bērnu un pieaugušo dienas centriem, lai tie varētu sekmīgāk reaģēt uz Covid-19 pandēmijas viestajām izmaiņām un ierobežojumiem. Projekta budžets ir EUR 5000, un šis finansējums galvenokārt tiks izmantots datoru un programmatūras iegādei, lai būtu iespējams cilvēkiem sniegt atbalstu attālināti.

Covid-19 pandēmija radījusi vēl nebijušu izaicinājumu pasaules sabiedrībai. Daudzas no 148 Pasaules luterāņu federācijas (Lutheran World Federation, LWF) baznīcām atrodas apstākļos, kuros ir īpaši neaizsargātas pret šādām ārkārtējām situācijām. Tās bieži pašas aktīvi reaģē uz krīzes situācijām, kas tieši izriet no baznīcu dziļās saiknes ar kopienu un pārliecības par savu misiju.

LWF birojs ir izveidojis instrumentu solidaritātes paušanai, un tas ir Covid-19 ātrās reaģēšanas fonds (Rapid Response Fund, RRF). Fonda mērķis ir atbalstīt baznīcas, kas ir šīs federācijas biedri, ar īstermiņa dotācijām, lai īstenotu konkrētas aktivitātes, reaģējot uz pandēmijas radītajām problēmām. Pārstāvot Latvijas evaņģēliski luterisko Baznīcu, LELB Diakonijas centrs ir sagatavojis un iesniedzis projekta pieteikumu, kurš nu ir apstiprināts.

LELB Diakonijas centrs sadarbībā ar pašvaldību sociālajiem dienestiem, policiju, skolām, slimnīcām un citām pašvaldību un valsts iestādēm saskaņā ar diakonijas tradīciju sniedz sociālos pakalpojumus vairākos dienas centros un dienas aprūpes centros. Neviens no projektiem ārkārtējā situācijā nav apturēts. Diakonijas centrs uzsācis arī vairākas atbalsta aktivitātes, kas tieši saistītas ar pandēmijas sekām.

Šobrīd, lai krīzes apstākļos nodrošinātu darbu attālināti, būtu nepieciešamas 15 mobilās darbstacijas, un visi jau pieejamie resursi ir mobilizēti. Izmantojot projektam piešķirto finansējumu, kas galvenokārt tiks izmantots datoru un programmatūras iegādei un uzstādīšanai, būs iespējams aizsniegt bērnus un pieaugušos, kas šobrīd noteikto ierobežojumu dēļ nevar doties uz dienas centriem un dienas aprūpes centriem, lai saņemtu atbalstu klātienē.

Darbstacijas tiks izmantotas, lai attālināti veiktu dažādus ar citu projektu realizēšanu saistītus darbus – sazinātos ar dienas centru apmeklētājiem, dokumentētu, ziņotu, parakstītu juridiskus dokumentus, rīkotu komandas sanāksmes, individuālas sanāksmes un atbalsta grupas, vajadzības gadījumā pašiem strādājot arī no mājām.

Šī projekta ilgtermiņa mērķis ir sagatavot LELB Diakonijas centra komandu darbam krīzes apstākļos: tie būs 15 labi apmācīti darbinieki, kuru aprīkojumā būs nepieciešamās tehnoloģijas un programmatūra attālinātam darbam ārkārtas situācijā, lai tie spētu ieviest jauninājumus, darboties, sazināties, vadīt projektus un piedāvāt pakalpojumus attālināti un tiešsaistē.

Piešķirtais finansējums ir EUR 5000, un projektu plānots operatīvi īstenot tuvāko mēnešu laikā.