Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=2572

Rīgas iecirknī jauns prāvests

Redaktors
2019.08.13 10:05

Ar š.g. 1.jūliju arhibīskaps Jānis Vanags par Rīgas arhidiecēzes RĪGAS iecirkņa prāvestu ir iecēlis Rīgas Vecās Svētās Ģertrūdes draudzes mācītāju RINALDU GRANTU (dzimis 1974.g., ordinēts 2001.g.).

Jauno prāvestu ievedīs amatā 14.augustā plkst. 18.00 Rīgas Domā. Dievkalpojumā arī tiks ordinēti 3 mācītāji – Edgars Graudiņš, Jānis Kopštāls un Andris Reiters. Ikviens ir mīļi aicināts.

Rīgas iecirknī ir 23 draudzes – Berģu, Biķeru, Bolderājas, Daugavgrīvas Baltā, Jaunciema, Mežaparka, Rīgas Augšāmcelšanās, Rīgas Doma, Rīgas Jaunā Sv.Ģertrūdes, Rīgas Jēzus, Rīgas Kristus, Rīgas Krusta, Rīgas Lutera, Rīgas Mārtiņa, Rīgas Misiones, Rīgas Sv.Gara, Rīgas Sv.Jāņa, Rīgas Sv.Marka, Rīgas Sv.Pāvila, Rīgas Sv.Pētera, Rīgas Sv.Trīsvienības, Rīgas Vecā Sv.Ģertrūdes, Sv.evaņģēlista Lūkas krievu.

Saskaņā ar LELB Satversmes 66.pantu, prāvesta pilnvaru laiks ir septiņi gadi kopš amata pilnvaru saņemšanas brīža.

Baznīca pateicas bijušajam prāvestam Kristam Kalniņam par svētīto kalpošanu un paveikto darbu iecirkņu vadīšanā un vēl, lai spēka, izturības un visas gudrības devējs Dievs ir ar jauno prāvestu nozīmīgajā kalpošanā.