Šī lapa ir izdrukāta no LELB
Interneta adrese:
http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=2518

Notiks Andra Kravaļa ordinācijas dievkalpojums

Redaktors
2019.05.04 13:12

Šodien, 4.maijā, Rīgas Doma baznīcā plkst. 16:00, ņemot vērā mūsu Baznīcas labās attiecības ar dažādām konfesijām un Romas katoļu baznīcas izteikto vēlmi, Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas Romas katoļu draudzes prāvests un Rīgas arhidiecēzes ģenerālvikārs priesteris Andris Kravalis ordinācijas dievkalpojumā tiks konsekrēts par Rīgas arhidiecēzes palīgbīskapu.

Rīgas Doms ir Dieva nams, kurš cauri gadu simtiem uzrunā katru viņa ceļā pie Kristus. Doms ir ne tikai Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskapa katedrāle, Latvijas garīgās dzīves nozīmīgs simbols, kas pārsniedz vienas konfesijas robežas, un viens no Rīgas mūzikas dzīves centriem, bet arī galvenā Latvijas ekumēnisko dievkalpojumu norises vieta. Rīgas Doma baznīca ir viena no vecākajām sakrālajām celtnēm Latvijā un Baltijas reģionā, un tā ir atvērta katram, kurš  meklē Dievu un cilvēku kopību.

Latvija ir daudzkonfesionāla valsts, kas var lepoties ar labām un draudzīgām attiecībām dažādu baznīcu starpā. Latvijas Evaņģēliski luteriskā Baznīca ir ekumeniski noskaņota, atvērta sadarbībai un dialogam ar citām baznīcām.